Hattrick v žácích, teď dva kousky. V Hradci mám střeleckou, culí se Budík

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Až překvapivě velký rozdíl dělil Hradec Králové s Plzní. Indiáni přijeli se třemi útoky, a přesto za 11 minut domácí tým rozebrali, aby mohli zápas v pohodě dohrávat.

Nápaditých akcí předvedli plzeňští hokejisté několik, třeba v podání Milana Gulaše už nemohly překvapit nikoho. Pohodu, s níž indiáni do Hradce dorazili, ale demonstroval jiný moment.

Obránce Vojtěch Budík (na fotce vpravo) vystřihl gól, který půjde do Zlaté helmy. Za stavu 2:0 projel po buly v obranném pásmu úplně celé hřiště. „Viděl jsem, že mám chvíli času. Nabral jsem rychlost a viděl, že útočníci jsou obsazení, tak jsem pokračoval dál, mezi obránce,“ líčí Budík.

Ani ti ho nezastavili. Dva ze tří úvodních gólů šly přímo přes Petra Zámorského, jehož předloňská fazóna je už dlouho pryč. „Trošku mě překvapilo, že to vyšlo. Byl jsem sám před gólmanem, nic jsem nevymýšlel a poslal to nahoru,“ popisuje mladý zadák. Podobně hezký gól si jen tak nevybaví! „Možná v mládeži, nebo v Kanadě. Těžko říct,“ kroutí hlavou.

Pak ještě Vojtěch Budík přidal další trefu. Nejlepší střelecký večer za poslední roky si tedy nechal na správný stadion – vždyť vyrůstal o dvacet kilometrů jižněji a spousty let jezdil do Hradce jako k úhlavnímu rivalovi.

„Jako Pardubičák to vnímám,“ přiznává bez okolků. „Pamatuju si, že jsem tady v osmé třídě dával hattrick. Mám tady asi nějakou střeleckou,“ směje se. „Dva góly jsem dal naposledy asi tři roky zpátky v Kanadě, takže jsem za to rád. A ještě víc za ty tři body,“ ujišťuje.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Všechny tři byly naprosto zasloužené, Mountfield v úvodu těžce zaspal a průměrným výkonem se slabou koncovkou už ztrátu nedohnal. Zkompletoval přitom sérii zápasů proti nejlepším týmům extraligy.

Výsledné hodnocení? Hradečtí zatím na špici nemají, jsou o něco pozadu.

„Z té první pětky šestky jsme vesměs neporazili ani jednoho. Jediný Liberec hned na začátku. Nenašli jsme recept na to, jak držet krok s těmihle týmy,“ ví obránce Bohumil Jank. „Myslím, že to je jenom připraveností na zápasy. S Plzní to bylo markantní. Dostali jsme tři góly a Plzeň je zarputilý tým, který si to dokáže podržet. Pořád to válcuje, válcuje, až to dotáhne do vítězného konce.“

Východočechům nevyšel hlavní plán s názvem Uhlídat Milana Gulaše. Gól od něj dostali už ve 22. sekundě! „Jak bych to řekl slušně... To se nám prostě nesmí stát. On jakmile udělá ten bodíček, ten svůj gól, tak se najednou zklidní a jede si to svoje,“ ví bývalý zadák indiánů.

Sestřih utkání

Hradec má po těžkém programu na kontě pět porážek ze šesti zápasů. Nezbývá mu než se chytnout v úterý. Pod Bílou věž totiž na den přesně po šestnácti letech dorazí České Budějovice – nejhorší tým soutěže.

„Musíme koukat na každý zápas jednotlivě a sbírat bod za bodem, protože nikdo neví, jak ta sezona bude ještě vypadat. Další věc je ta, že liga je tak vyrovnaná, že si nemůžeme vybírat, jestli hrajeme s Plzní, nebo Budějovicemi,“ uzavírá jihočeský odchovanec Bohumil Jank.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz