Handzuš trvá na bojkotu! Cíger se Švehlou náš postoj nezmění, říká

20. srpna 2015, 13:00

Václav Jáchim

Uklidní se situace ve slovenském hokeji? Nástup nového reprezentačního trenéra Zdena Cígera a generálního manažera Róberta Švehly by mohl ukazovat na to, že částečně možná ano, ale zatím je na debaty o míru brzy. Hokejisté NHL berou na vědomí nástup slovenských legend do funkcí u národního mužstva, podle Michala Handzuše však nadále zvažují setrvat u bojkotu vzhledem k okolnostem voleb prezidenta svazu. "Vadí nám způsob volby, a jak jsou nastavena pravidla. V tom nemění náš postoj nic, ani nový trenér a manažer reprezentace," řekl Handzuš pro deník Šport.

Vedení svazu si dalo na čas. Najít kandidáty nebylo snadné, například Miroslav Šatan nabídku na pozici generálního manažera odmítl. Nakonec jdou do akce Cíger se Švehlou, kteří bez ohledu na půtky vzali věc za správný konec. "Taková nabídka se neodmítá," potvrdili oba shodně.

Handzuš připomněl, že novinku přijal jako fakt. "Nevidím do toho, nemohu říci, že mě to zklamalo. Byl jsem překvapený, ale Zdeno Cíger sám umí zvážit, co je pro něj dobré," řekl Handzuš. Z jeho slov je cítit lehce konfrontační tón. Skoro se zdá, že když se Cíger a Švehla rozhodli k národnímu týmu jít, ostatní slovenské osobnosti tím zaskočili. Ovšem každý za prvé může konat, jak uzná za vhodné. A za druhé - zrovna tihle dva nepotřebují nikomu nic dokazovat. Nejsou figurkami na šachovnici, věnovali se slovenské hokejové mládeži a zůstávali stranou hlavního dění.

Cíger se Švehlou na tiskové konferenci potvrdili, že se pokusí vybudovat co nejsilnější národní mužstvo. Přejí si, aby elitní hokejisté zvážili bojkot a byli na vrcholných akcích k dispozici. Vykopané příkopy mají politické kořeny, bojkot národního mužstva ohrozí slovenský hokej jako celek. Reprezentace by tím jednoznačně utrpěla.

Cíger a Švehla jsou podle svých slov připraveni hovořit s předními hokejisty, první příležitost by měli mít už dnes na podvečerní exhibici v Trenčíně, které by se měli zúčastnit Marián Hossa, Marián Gáborík, Zdeno Chára, Tomáš Tatar, Marko Daňo, Richard Pánik, Andrej Sekera, Ľubomír Višňovský, Andrej Meszároš, Michal Handzuš a další.

Otázkou bude, jak se k věci postaví právě hráči? Handzuš zmínil, že trenéra Cígera uznává. "Je to osobnost. Hodně toho zažil jako hráč, coby trenér vyhrál se Slovanem dva tituly po sobě. Viděl, jak to funguje venku, má moderní a progresivní styl. Respektujeme ho i jako bývalého hráče a osobnost, je to dobrá volba," uvedl Handzuš za skupinu slovenských hokejových elit.

Jejich postoj však platí. "Názor na volby neměníme," vzkázal bývalý útočník Chicaga, San Jose, St. Louis nebo Philadelphie v deníku Šport. "Máme naplánované další kroky, momentálně se o nich bavíme. Oznámíme to, až bude čas." Jenže ten kvapí. Pokud zůstane všechno při starém, bude bojkot realitou? Mají se reprezentační hráči chystat, že nemohou využít těch a těch hráčů? A kolik jich bude? "Nic proti novému trenérovi a manažerovi, stále je to o tom, jak se uskutečnily volby. S tím jsme tehdy ani teď nesouhlasili," dodal Handzuš. Klid zbraní je asi hodně daleko...

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz