Flynn o Pešánovi i tvrdé práci: Chci být ještě lepší!

Oscar Flynn | Foto: Marek Sekáč, hcbilitygri.cz

Loni zažil Oscar Flynn v Liberci parádní ročník. Hned po svém příchodu do tygří smečky se šikovný útočník zařadil mezi lídry. Zkrátka využil šanci, kterou pod Ještědem dostal. A v nastoleném trendu chce pokračovat i nadále. Měl by se stát jedním ze základních stavebních kamenů přebudovaného Liberce.

Loni jste byl nejproduktivnějším hráčem Liberce, letos jsou tedy vůči vám určitě větší očekávání…
Očekávání určitě jsou, navíc vždycky je těžší dobrou sezonu potvrdit. Ale věřím, že se na to poctivě připravujeme – já i tým. Věřím, že tvrdá práce se nám vyplatí. Chci být stejně dobrý jako loni, ne-li lepší.

„Tréninky jsou těžké, ale bez toho by to nešlo."

Dává vám staronový trenér Liberce Filip Pešán hodně zabrat?
Stoprocentně, tréninky jsou těžké. Bez toho by to ale nešlo, je to potřeba. V sezoně z nich budeme čerpat.

Významnou roli v Liberci má taky kondiční trenér Aleš Pařez. Když jsme spolu před lety mluvili, říkal, že si zakládá na principu kratších, ale o to intenzivnějších tréninků…
Je to tak, myslím, že v tomhle ohledu se tady nic nezměnilo. Tréninky jsou kratší, ale hodně intenzivní. Mají tempo, což mi vyhovuje. Navíc jsem za poslední dobu zesílil, z čehož mám radost. Těším se na další vzájemnou spolupráci.

„Za poslední dobu jsem zesílil, z čehož mám radost."

Když říkáte, že jste zesílil, může to být jeden z důvodů vaší loňské bodové exploze?
Asi jo, ale spíš bych řekl, že je to o šanci, kterou jsem v Liberci dostal a kterou jsem chytil za pačesy. Dostal jsem víc prostoru na ledě než dříve. Na takovou příležitost čeká každý sportovec.

Jaká je kabina bez dlouholeté ikony klubu Petra Jelínka?
Tak my Petra zatím vídáme každý den. (usmívá se) Ale jasně, v kabině byl famózní a určitě bude chybět. Na druhou stranu si myslím, že máme kluky, kteří ho dokážou zastoupit a kteří půjdou příkladem.

Předpokládám, že narážíte na to dlouholeté liberecké jádro.
Jasně, Michal Birner, Tomáš Filippi, Jarda Vlach a jsou tam i další.

Čekáte výraznou změnu libereckého herního projevu pod novým trenérem a s obměněným kádrem?
Myslím, že spíš ne. Určitě se změní taktické věci, ale pak je to vždycky na nás hráčích. Jakýkoliv trenér vám může nastavit jakoukoliv taktiku, ale vždycky je na hráčích, jak ji zvládají dodržovat. Doufám, že se poučíme z některých loňských nedostatků a že půjdeme do sezony jako tým celkově připravenější.  

„Petr Jelínek bude chybět, ale myslím, že v kabině máme kluky, kteří ho dokážou zastoupit."

Co vzájemné zápasy s Mladou Boleslaví, kde jste hokejově vyrostl?
Mezi Libercem a Mladou Boleslaví panuje rivalita, takže jsem z nich byl trošku nervózní. Ale nebylo to nic, co by mě na ledě mohlo rozhodit. Navíc boleslavský kádr se docela dost obměnil. Když tam hráli Pavel Kousal a Ondra Najman, se kterými jsem hrál v jednom útoku, byly ty zápasy pro mě hodně speciální.

Zároveň jste rodákem z Burnley. Sledujete britský hokej?
Celkem mě zajímá, ale neberu to tak, že když jsem se ve Velké Británii narodil, tak bych jim měl fandit. Do Česka jsme přišli v dost útlém věku. Každopádně jsem četl, že by do Litvínova mohl zamířit Liam Kirk, bylo by zajímavé sledovat jeho výkony.

Oscar Flynn

Oscar Flynn | Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz