Ega stranou! Chlapík před play off: Vyžívám se v tom. Z koho jde strach?

Filip Chlapík | Foto: Thomas Gazda, hc-kometa.cz

Za týden už půjde do tuhého. Hokejisté Sparty v pátek po čtyřdenním odpočinku skočili zase do zápřahu, na ledové ploše holešovické arény kroužil celistvý kádr. „Intenzita se bude postupně stupňovat. Hrozně se těším, asi my všichni,“ hlásí ofenzivní eso Filip Chlapík.

„Když se netěšíte, tak je něco špatně. Makáte na to celou sezonu. Je to něco speciálního, já se v tom vyžívám,“ pokračuje nejproduktivnější sparťan z dlouhodobé fáze soutěže. 

I třetí comeback do vlasti mu vyšel náramně. Rychlá čísla – celkem zavěsil 22x, k tomu přihodil 26 asistencí. Udržel si vysoký standard více než jednoho bodíku na zápas. A naladil fidlátka pro jarní koncert.

„Myslím, že jsme odehráli solidní základní část. Je to vždycky o tom, jak k tomu přistoupíme jako tým. Abychom nedělali zbytečné chyby,“ pustí se Chlapík do širšího hlediska.

„Trenéři nám dají nějakou šablonu. Na konci dne jsme to ale my, kdo hraje hokej.“

Pozitivní štreku bez výraznějších úkroků za sebou má celá Sparta. Na Pohár Jaroslava Pouzara sice nedosáhla, ale... Dominantním Pardubicím nějaký čas dýchala za krk. Navíc i tak přepsala klubový rekord v počtu bodů.

Do čtvrtfinále každopádně všichni vyšlápnou z rovné startovní čáry. Osm klubů momentálně zápolí v předkole, zbylé čtyři se do play off módu hodí tréninkovým drilem. K tomu dojde na nalejvárnu taktických záležitostí.

„Trenéři nám dají nějakou šablonu. Na konci dne jsme to ale my, kdo hraje hokej. Musíme být připravení a odvést to, co po nás chtějí,“ podotýká Chlapík. Klíčové prvky? Tlak do slotu a gladiátorské souboje v minovém poli...

Sparta se plánuje zaměřit i na vstupy do zápasů. „Předpokládám, že to nebudou žádné přestřelky. Každý gól bude důležitý, speciálně ten první. Chceme diktovat tempo hry,“ proklamuje kreativní forward.

„Každý gól bude důležitý, speciálně ten první. Chceme diktovat tempo hry.“

Na špinavou práci si pak klub pořídil pořízky Zacka Kassiana, Stephena Harpera nebo Kryštofa Hrabíka. Na soupisce ale figurují i další tvrdí chlapi, které z kritických oblastí odstraníte jen hodně složitě.

A znáte, jak to říkají trenéři – před brankou leží peníze.

„Když se kouknete na naši třetí a čtvrtou lajnu, tak jde z kluků docela strach. Oproti minulým rokům je to velká změna. Tým vypadá dobře, kabina jede,“ těší Chlapíka. 

Před lednovým deadlinem zlanařilo sparťanské vedení ještě kanadského beka Nicolase Beaudina. „Myslím, že je tady skvělá parta kluků. Kdokoliv přijde, tak se hned mezi námi cítí dobře,“ doufá jeden z hlavních lídrů.

„Když se kouknete na naši třetí a čtvrtou lajnu, tak jde z kluků docela strach.“

O sobě se ale příliš vybavovat nechtěl. „Nemyslím si, že play off je o jednom hráči. Ega by se měla hodit stranou, je to o týmovém duchu,“ tvrdí Chlapík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz