Duda v Karlových Varech končí, hledá si angažmá. Kam zamíří?

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

9. prosince 2015, 10:40

Adam Bagar

Čekalo se to, ale až nyní skutečně přihodilo. Vedení karlovarské Energie se na základě vzájemné dohody rozloučilo se zkušeným útočníkem Radkem Dudou, jehož výkony v letošním ročníku Tipsport extraligy zůstávaly daleko za očekáváním. Aspoň dle názoru tamních představitelů klubu, kteří Dudu už před časem vyřadili z kádru. Teď si známý rebel musí hledat nové angažmá. Zůstane mezi tuzemskou elitou?

Ukončení Dudova působení na západě Čech se upeklo už v úterý. „K této dohodě došlo na základě nespokojenosti vedení klubu s výsledky prvního mužstva a výkony klíčových hráčů. Včetně Radka Dudy, který nakonec sám inicioval ukončení svého působení v klubu a vedení po zvážení všech aspektů hráči vyhovělo,“ píše se na klubovém webu Energie.

"V letošním ročníku se mu bohužel nepodařilo navázat na loňské výkony."

Šestatřicetiletý útočník, který si extraligu zahrál také na Spartě, v Plzni, Slavii, Českých Budějovicích, Chomutově nebo Liberci, působil v Karlových Varech od začátku sezony 2014-15. Dohromady za lázeňský tým sehrál 71 zápasů, v nichž nasbíral výborných 58 bodů za 29 gólů a stejný počet nahrávek. Přidal však pořádnou porci 239 trestných minut.

„Chtěli bychom Radku Dudovi touto cestou poděkovat za neoddiskutovatelný přínos pro první mužstvo a za jeho herní výkony v loňské sezoně. Bohužel v letošním ročníku se mu nepodařilo na tyto výkony navázat, a proto jsme se nakonec dohodli na ukončení spolupráce,“ říká tamní vedení na adresu zkušeného útočníka, jenž nosil i kapitánské céčko.

Skončí Duda v Karlových Varech? Majitel klubu ho vyřadil z kádru! »

O to už ale v průběhu sezony přišel po jednom ze svých zkratů. Nyní si musí hledat nové angažmá. „Dostal souhlas k jeho vyjednávání. Naší prioritou je hráčská výměna v rámci extraligy a získání adekvátní náhrady. V případě, že by se nám to nepodařilo, budeme situaci dále řešit.“ Dudova hráčská práva totiž Karlovarští vlastní až do 30. dubna 2016.

„V úvahu přichází také jeho eventuální uvolnění pro zahraniční angažmá,“ prozrazuje vedení aktuálně třináctého týmu tabulky, který má na poslední Litvínov k dobru pouhý bod. O hráče Dudových kvalit bude jistě mezi kluby elitní tuzemské soutěže velký zájem. Kdo po střelci, který navzdory karlovarské nespokojenosti letos nasbíral už 16 bodů, sáhne?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz