Duda a spol. v hledišti? Disciplinárka trestala, Benátky zaplatí pokutu

Prvoligové Benátky nad Jizerou budou muset zaplatit finanční pokutu ve výši 20 000 Kč. Důvod? Nesplnění závazných hygienicko-protiepidemických podmínek stanovených ministerstvem zdravotnictví a z nich vycházejícího nařízení prezidenta Českého hokeje.

Výše uvedené se vztahuje k utkání 17. kola Chance ligy, které se hrálo 12. prosince uplynulého roku, v němž hokejisté Benátek nad Jizerou podlehli pražské Slavii v poměru 3:4.

V závěru druhé třetiny se skills kouč domácího týmu Radek Duda, který byl na tribuně, dostal do konfliktu se slávistickým útočníkem Petrem Vampolou. Do rozepře včas zasáhla pořadatelská služba, Duda s Vampolou si ale dál verbálně vyměňovali své názory. Petr Vampola od rozhodčích dostal trest do konce utkání za nesportovní chování a Radek Duda byl vykázán ze stadionu.

Problém je ovšem v tom, že Radek Duda a společně s ním i další osoby neměly dle platných opatření na tribuně co dělat. „Klub se přestupku dopustil tím, že podle dostupných záběrů připustil v hledišti přítomnost osob, které nebyly nezbytně nutné k zajištění utkání ani nebyly umístěny v oddělených vnitřních prostorách s kapacitou nejvýše deseti osob,“ uvádí se v rozhodnutí Disciplinární komise ČSLH.

Konflikt Radka Dudy s Petrem Vampolou 

„Ve vztahu k vyjádření, které klub poskytl, komise uvedla, že závazné hygienicko-protiepidemické podmínky pro pořádání sportovních akcí výslovně zakazují přítomnost diváků v hledišti. Povolený limit osob se vztahuje výhradně na osoby nezbytně nutné k zajištění akce. Jiné osoby se utkání účastnit nemohou ani v případě, že limit osob nezbytných k uskutečnění akce není vyčerpán,“ píše se dále.

„V rámci pilotní studie připuštěná účast dalších osob poté zahrnuje výhradně dlouhodobé partnery klubu pod zásadní podmínkou, že budou umístěni v oddělených vnitřních prostorách nepřekračujících povolenou kapacitu,“ dodává disciplinárka ve svém komuniké.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz