Druhá liga: Bílina zaskočila Vrchlabí, Technika blízko vyřazení

Foto: hctechnika.cz

2. března 2015, 22:10

Marek Komárek

Druhé zápasy mělo na programu play off v obou druholigových skupinách. Favorité na západě si stále vedou velmi suverénně. Jediným celkem, který dnes zaváhal, bylo Vrchlabí. Trochu štěstí měl Tábor. Zápas v Trutnově rozhodl až v prodloužení. Nerozhodná je i série mezi po základní části osmým Nymburkem a devátým Děčínem. I na východě si favorité vedou podle očekávání. Pouze čtvrtá Technika Brna je po dnešku na pokraji vyřazení. Opavě k druhé výhře stačila excelentní první třetina.

Východní skupina – 2. zápasy čtvrtfinále

Poruba dobrou obranou v Hodoníně získala mečbol

Ostravský celek nezačal utkání s Drtiči dobře. Hned v první minutě se domácí ujali vedení. Potřebný klid se na jejich hokejky ale nevkradl. Naopak. Ostravané dokázali za pět minut stav otočit a celý zbytek utkání výborně odbránit. Červenka navíc v poslední části zvýšil náskok na dvě branky a bylo rozhodnuto. Poruba může už v úterý sérii rozhodnout.

SHK Hodonín – HC RT TORAX Poruba 2011 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Dufek (Kučera, Sajdl) – 5. Kilnar (Seidler, Buček), 7. Seidler (Ovšák), 54. Červenka (Vaněk, Vajda).
Stav série: 0:2

Sedlák jediným střelcem Zubrů v Břeclavi

Rozhodně lépe než v prvním střetnutí se prezentovala Břeclav na svém ledě proti lídrovi celé soutěže. Branku sice nevstřelila, soupeře dvě třetiny ale také k ničemu nepustila. Rozhodla jediná branka. Sedlák za asistence Paly ve 46. minutě zařídil druhé vítězství pro Zubry. V poslední minutě potvrdil zisk druhého vyhraného utkání Kudělka.

HC LVI Břeclav – HC ZUBR Přerov 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 46. Sedlák (Pala), 60. Kudělka.
Stav série: 0:2

Divoký závěr vyzněl lépe pro Vsetín

I Vsetín si brousil zuby na vedení 2:0 v sérii a podařilo se. Celou první polovinu ale utkání nabízelo taktický hokej, jaký není v play off výjimečný. Po polovině utkání se prosadil Vaněk. Vsetínští zkušeně drželi náskok a tři minuty před koncem dal velmi důležitou, a jak se později ukázalo, tak i rozhodující branku na 2:0 Ambruz. Domácí totiž bojovali do posledních vteřin. Dokázali snížit a tlačili se za vyrovnáním. Bylo však už příliš pozdě. Vsetín stvrdil vítězství gólem do prázdné branky.

HK Nový Jičín – VHK Vsetín 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 60. Novotný (Horák) – 32. Vaněk (Kolařík), 57. Ambruz (Vaněk), 60. Nedbálek.
Stav série: 0:2 

Technika podruhé podlehla Opavě

Nejvyrovnanější sérii je souboj Opavy a Techniky Brno. Opava slavila úspěch na hřišti Techniky před dvěma dny a dnes bylo jasným cílem potvrzení výborného výsledku. Byl to hlavně Polok, který dvěma brankami a asistencí v první třetině vlastně rozhodl utkání. Mocně finišující hosté totiž do konce zápasu nedokázali vyrovnat. Jejich tlak utnul minutu před koncem střelou do prázdné branky Měch.

HC Slezan Opava – VSK Technika Brno 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Polok (Herman), 13. Herman (Polok), 17. Polok (Herman, Baďura), 59. Měch – 34. Zábranský (V. Odehnal), 52. V. Odehnal (Klimeš).
Stav série: 2:0

Západní skupina – 2. zápasy osmifinále

Lídr západu kráčí suverénně za postupem

Rozdíl patnácti příček mezi Sokolovem a Kláštercem se dnes plně projevil. Zkušený Baník nedovolil svému soupeři ani jednu branku, naopak od první minuty držel zasloužené vedení. Když po čtyřiceti minutách svítil na výsledkové tabuli stav 0:3 a poslední část žádnou branku nepřinesla, bylo jasné, že ve středu bude Sokolov usilovat o ukončení série.

HC Klášterec nad Ohří – HC Baník Sokolov 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Rohan (Kuběna), 22. Vrána (Flek, Vaněk), 39. Tvrdek (Dobřemysl, Rohan).
Stav série: 0:2

Půlpán zlomil utkání s Vajgarem

První třetina hráčům Jindřichova Hradce hrubě nevyšla. Zkušený soupeř využil tři chyby domácích a zaslouženě se ujal vedení. Na konci druhé části svitla naděje pro Vajgar. Milotínský a o dvě minuty později Jasanský snížili na rozdíl jediné branky. Aby toho nebylo málo, na začátku poslední periody bylo vyrovnáno! Na vyrovnávací branku Voříška ale okamžitě odpověděl Půlpán a zlomil odpor domácích. Ti inkasovali ještě dvakrát, ale věděli, že dnes byla Kobra rozhodně k poražení.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Kobra Praha 3:6 (0:3, 2:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 37. Milotinský (Mazanec, Voříšek), 39. Jasanský (Tržil, Dvořák), 44. Voříšek (Procházka) – 4. Šteiner (Čurda), 6. Paris (Čurda), 11. Malý (Půlpán), 44. Půlpán (Malý, Novák), 48. Šteiner (Jakeš, Pohl), 54. Pohl (Jakeš, Kocman).
Stav série: 0:2

Trutnov trápil Tábor, padl v úvodu prodloužení

Trutnov nemá proti Táboru co ztratit. Zejména domácí brankář Kukin přiváděl dnes Kohouty k šílenství. Ti ho sice překonali už ve třetí minutě, ale Smékal s Luštincem ještě během první části ukázali, že hráči Trutnova nechtějí být pouhými statisty. V polovině utkání se podařilo vyrovnat Kellnerovi a dlouho se čekalo na rozhodující moment. Ten přišel až v nastaveném časy, kdy hned po jeho začátku opět Kellner rozhodl o druhém vítězství pro Kohouty.

HC BAK Trutnov – Hockey Club Tábor 2:3 po prodloužení (2:1, 0:1, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Smékal, 15. Luštinec (Karlík) – 3. Kolomý, 31. Kellner (Seidl, Havran), 61. Kellner.
Stav série: 0:2

Kolín s přehledem přehrál Moravské Budějovice

Kolín se hodně natrápil se Žihadly v prvním utkání na svém ledě. Dokázal však neskutečně ve třetí části otočit celé utkání a tento fakt se promítl i do dnešního klání. Kozlové šli od začátku za vítězstvím. Po úvodní brance Šafránka v první části o něm rozhodli v periodě druhé. Zumr, Jankovský a Morkes zajistili, že poslední třetina byla pouhou formalitou. Na konečných 5:0 završil Klíma.

HC Moravské Budějovice 2005 – SC Kolín 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Šafránek (Hanzl, Valášek), 22. Zumr (Kulhánek), 30. Jankovský (Morkes, Kadlec), 37. Morkes, 54. Klíma (Nedbal, Morkes).
Stav série: 0:2

Bílina překvapila Vrchlabí a srovnala poměr výher

Největší překvapení zajistili dnes Draci z Bíliny. Po dobrém výkonu dokázali zdolat pátý celek po základní části. Vrchlabí mělo možnost za stavu 2:2 utéci do vedení, místo toho se ale ihned na začátku druhé třetiny radovali z náskoku domácí. Ten už do konce utkání nepustili. Výborný Procházka vstřelil onen rozhodující gól, o chvíli později přidal čtvrtý a těsně před koncem utkání nahrál i na ten závěrečný pojišťovací.

HC Draci Bílina – HC Stadion Vrchlabí 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Kýhos (Salač), 12. Přeučil (Havlůj, Kýhos), 25. Procházka (Zika, Havlůj), 29. Procházka (Zika), 57. Havlůj (Procházka) – 9. Matějka (Kadavý), 19. Filip (Hamerský).
Stav série: 1:1

Jablonec v poslední třetině zlomil odpor Pelhřimova

Dobrý závěr základní části prožili Medvědi z Pelhřimova a vysloužili si relativně slabšího soupeře. Bohužel pro ně, i Vlci z Jablonce jsou více než kvalitní soupeř. Potvrdili to i dnes. Zaváhali pouze v druhé části, kdy ztratili nadějný náskok 1:3. Ten si opět vybudovali ve třetině poslední. Hattrickem se blýskl Lukáš Tondr.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Vlci Jablonec 3:5 (1:3, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Votápek (Beneš, Šidák), 24. Beneš (Hadrava), 37. Mečiar (F.Kasalý, Kopic) – 9. L.Tondr (Šulc, M.Tondr), 13. L.Tondr (Šulc, Bříška), 15. Pulec (Homolka), 48. M.Tondr (Bříška), 60. Šulc (Stejskal).
Stav série: 0:2

Řisuty neskórovaly, na radost myslet nemohly

Udržené čisté konto dnes zaznamenal i Žďár nad Sázavou. Nevyzpytatelné Řisuty mohou potrápit kohokoli zejména svou útočnou silou. Ta ale dnes byla naprosto neefektivní. Na přelomu první části navíc Štěpánek s Vítkem zařídili dvoubrankový náskok Plamenů a od té doby to bylo pouze marné dobývání hostující branky. Místo kontaktního gólu přišla na konci branka rozhodující do prázdné klece.

HC Řisuty – SKLH Žďár nad Sázavou 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Štěpánek (Kaňka), 10. Vítek (Gregar), 60. Beneš (Kaňka).
Stav série: 0:2

Děčín otočil utkání s Nymburkem a srovnal sérii

Podle papírových předpokladů má být souboj Děčína s Nymburkem tím nejnapínavějším. To se také potvrzuje. Nymburk dnes hlavně v první dvacetiminutovce myslel na druhý bod v sérii. Král s Křížem zajistili Středočechům vedení. Vacek s Kuchynkou během dalších dvaceti minut srovnali a na začátku poslední časové porce utkání rozhodl svou druhou brankou Vacek. Jen stvrzenkou pro první vítězství Děčína byla branka Haška minutu před závěrečnou sirénou.

HC Děčín – NED Hockey Nymburk 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Vacek (Hašek), 34. Kuchynka (Faigl, Oliverius), 48. Vacek (Filipovský), 59. Hašek (Molnár) – 11. Král (Velechovský, Eis), 12. Kříž (Knesl, Král).
Stav série: 1:1.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz