Další bouřka v kabině, Marosz mimo sestavu! Gulaši: Nesmíme se podělat

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Poslední dva tripy na moravskou půdu se pro karlovarské hokejisty proměnily v noční můru. Už na Hané se Západočeši trápili a propadli až na chvost extraligové tabulky. Teď už o den dřív zamířili do Vítkovic, jenže po katastrofálním startu zapsali další jasnou porážku a znovu jen prohloubili své trápení. "Nálada v kabině není optimální, ale musíme už získávat body," velí zkušený obránce Michal Gulaši v rozhovoru pro hokej.cz.

Karlovarští nic nepodcenili, chtěli zlomit sérii porážek a na sever Moravy přijeli už o den dříve. "O to víc nás potom štve, že si neodvážíme žádné body. Máme z toho dost špatný pocit." Aby taky neměli, když vůbec nezvládli vstup do zápasu a už po prvním dějství ztráceli čtyři branky. "Byli jsme všude o krok pozadu a nepohlídali jsme si hráče v obranném pásmu. Nástup byl z naší strany hrozný," přiznává Michal Gulaši.

"Nástup byl z naší strany hrozný." 

Bouřka v kabině byla logickým vyústěním. "Ta přišla už v Olomouci. Musíme si uvědomit, co máme dělat a co ne. Trenéři to vzali za své a myslím, že to pak bylo vidět ve druhém dějství na našem výkonu. Zvedli jsme se a chtěli ještě vrátit do utkání. Povedlo se nám to jen částečně, snížili jsme na 4:2, ale další branku už nepřidali," mrzí Gulašiho, jenž kroutí hlavou nad počtem střel, které Vary vyprodukují.

Už na Hané mířili mezi tři tyče za úvodních čtyřicet minut pouze čtyřikrát. Nakonec sice vyslali šestnáct střel, ale i to je velmi podprůměrné číslo. A podobě si vedli také ve Vítkovicích, kde za celý zápas ohrozili Pavla Kantora pouze třináctkrát. "Strašně málo střílíme, pořád někoho hledáme, a to je špatně. Přitom si říkáme, že musíme začít střílet, ale pak se podíváme, že jsme zase měli třináct, čtrnáct střel," zlobí se.

K tomu se navíc na vítkovickém letišti přidaly zbytečné fauly. "To už pak je z toho, jak moc chceme. Někdy méně znamená více," líčí po čtvrté porážce v řadě. "Nálada v kabině není moc ideální, ale nesmíme se z toho podělat. Je potřeba se semknout, začít bojovat a společně to zvednout." Šanci má Energie už v neděli proti Vervě. "Musíme bodovat! Hlavní cíl je vyhnout se baráži, pak můžeme koukat dál," přiznává.

Trenér Peter Oremus do střetnutí překvapivě nenasadil produktivního Rostislava Marosze. Nejen on však Energii chyběl. Jistě by se jí hodil také hráč typu Radka Dudy. "To nevím, musíme hrát s tím, co máme. Jsou tady super kluci, je to na nás," líčí Gulaši, který bere duely s Vítkovicemi nadále velice prestižně. "Jsem z Ostravy, takže to jsou pro mě výjimečná utkání. O to víc pak mrzí taková porážka," zakončuje.

Sestřih utkání Vítkovice – Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz