CHL zahájena: Vítkovice nestačily na Oulu, Mladá Boleslav padla v Minsku

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Třetí ročník hokejové Ligy mistrů odstartoval! Otevřela je čtveřice utkání a poprvé se do ostré akce dostali také dva ze sedmi českých zástupců v evropské klubové soutěži. Vítkovice doma vyzvaly loňského vicemistra CHL, do Ostravy totiž dorazil finský Kärpät Oulu a potvrdil roli favorita. Nedařilo se ani Mladé Boleslavi, která sice v běloruském Minsku vedla, nakonec ale prohrála v poměru 3:4. V dalších dvou zápasech Košice podlehly Bernu a Curych si poradil s Ingolstadtem.

Vítkovičtí vstoupili do utkání solidně, jenže v čase 7:52 šel finský favorit do vedení díky trefě Saarinena. Další gól přišel na řadu až na startu druhé třetiny, kdy srovnal domácí kapitán Olesz. Pak ale přišla černá necelá dvouminutovka Ostravanů, během níž nakoupili dva góly a Kärpät dostal na hokejky potřebný klid. U jeho třetí branky navíc asistoval mladý český útočník Koblížek. Vítkovičtí ale nesložili zbraně a v závěru snížili na rozdíl jediné trefy, když se od modré pěkně trefil Sloboda. Hra bez brankáře však domácím vyrovnání nepřinesla, naopak sekundu před zvukem sirény přidal čtvrtý zásah hostů Kähkönen. Ostravané se v sobotu představí v Krefeldu.

Je to prestižní, hlásí zástupci českých klubů. Liga mistrů znovu otevírá brány »

Mladoboleslavští si premiéru v Lize mistrů odbyli na ledě Čižovky v Minsku a začali skvěle, když po necelých pěti minutách hry v přesilovce čtyři na tři poslal Bruslaře do vedení Orsava. Domácí ale odpověděli ještě v téže části gólem Jerocha a srovnali. Ve druhém dějství šel dokonce běloruský tým do vedení po přesné střele zápěstím, kterou vyslal na Lukáše Jefimenko. Hned vzápětí ale vyrovnal svým druhým gólem Orsava. Minsk si to nenechal líbit a Niinimäki bekhendem upravil na 3:2. Ve třetí části mladoboleslavský tým opět dokázal se svým konkurentem srovnat krok po trefě Trončinského, v závěru se mu však stalo osudným dvojnásobné oslabení, ve kterém Turkin zařídil výhru pro Junosť. Bruslaře nyní čeká přesun do Švédska, už ve čtvrtek totiž narazí na Växjö.

Úterní zápasy českých klubů v Lize mistrů

HC VÍTKOVICE STEEL – KÄRPÄT OULU 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Olesz (Kovář, Baranka), 59. Sloboda (Roman, Olesz) – 8. Saarinen (Pyörälä, Heshka), 30. Pyörälä (Saarinen), 31. Sailio (Koblížek), 60. Kähkönen.
Rozhodčí: Konc (Slovensko), Mrkva – Gebauer, Lederer (všichni Česko).
Vyloučení: 2:2.
Bez využití.
Střely na branku:
31:22.
Diváci: 2359.
HC VÍTKOVICE STEEL: Bartošák – Krenželok, Výtisk, Baranka, Kovář, Sloboda, Klok, Sedlák – Olesz, Szturc, Balán – Roman, Zdráhal, Květoň, Kucsera, Kolouch, Vandas – Tomi, Němec, Illéš – Kafka. Trenér: Petr.
Kärpät Oulu: Rynnas – Heshka, Bryhnisveen, Ronkainen, Hakanpää, Mikkola, Niemelä, Mäkelä – Pyörälä, Lehtonen, Saarinen – Mäenalanen, Leskinen, Ruohomaa – Vartiainen, Kalapudas, Kähkönen – Koblížek, Metsävainio, Sailio. Trenér: Suikkanen.

HC JUNOSŤ MINSK – BK MLADÁ BOLESLAV 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Jerocho (Niinimäki), 27. Jefimenko (Parfejevec, Turkin), 34. Niinimäki (Jerocho, Mickevič), 58. Turkin (Jefimenko, Parfejevec) – 5. Orsava (Vampola), 29. Orsava, 47. Trončinský (Hyka).
Rozhodčí: Heikkinen (Finsko), Šrubok – Goljak, Kljaščeunikov (všichni Bělorusko).
Vyloučení: 5:10.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 18:27.
Diváci: 5300.
Junosť Minsk: Milčakov – Usenko, Černook, Šeleg, Pretnar, Rjadinskij, Mickevič, Jerocho, Goroško – Parfejevec, Jefimenko, Turkin – Korso, Meleško, Zacharov – Niinimäki, Kogalev, Karakulko – Razvadovskij, Jelisejenko, Michnov. Trenér: Zacharov.
BK Mladá Boleslav: Lukáš – Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Pastor, Hanzlík, Kučný – Vampola, Pacovský, Urban – Pospíšil, Klepiš, Hyka – Lenc, Orsava, Žejdl – Látal, Pabiška, Volek – Ďurač. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Úterní zápasy dalších klubů v Lize mistrů

HC Košice – SC Bern 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 31. Hrčina (Dudáš, Boltun), 45. Boltun (Hričina), 54. Varga (Bolton, Dudáš) – 2. Hischier (Berger), 21. Moser (Plüss), 35. Bodenmann, 41. Moser (Untersander, Blum), 53. Berger (Hischier, Plüss), 59. Arcobello.

ZSC Lions Curych – ERC Ingolstadt 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Schäppi (Cunti, Pestoni), 59. Bartschi (Schäppi, Sjögren)

Úvodní program našich klubů v Lize mistrů

Středa 17. srpna: 
19:30 Cracovia Krakov – HC Sparta Praha

Čtvrtek 18. srpna:
20:00 Växjö Lakers – BK Mladá Boleslav

Sobota 20. srpna:
18:00 Stavanger Oilers – HC Škoda Plzeň
19:00 Krefeld Pinguine – HC VÍTKOVICE STEEL

Neděle 21. srpna:
14:30 Bílí Tygři Liberec – Lorenskog IK
14:30 HC Sparta Praha – Färjestad BK
17:00 HC Dynamo Pardubice – Frölunda Indians
17:00 BK Mladá Boleslav – Växjö Lakers

Úterý 23. srpna: 
18:00 Orli Znojmo – Red Bull Mnichov

Přehled jednotlivých skupin Ligy mistrů

Skupina A: Wolfsburg, Frölunda, HC Dynamo Pardubice
Skupina B: Davos, Rouen, Djurgarden 
Skupina C: Mannheim, Lugano, Tampere, SonderjyskE 
Skupina D: Curych, Ingolstadt, Rauma
Skupina E: HC VÍTKOVICE STEEL, Oulu, Krefeld
Skupina F: Fribourg-Gottéron, Mnichov, Orli Znojmo
Skupina G: Esbjerg, Zug, Helsinky
Skupina H: Bílí Tygři Liberec, Turku, Lörenskog
Skupina I: Berlín, SaiPa, Lulea
Skupina J: Stavanger, Nitra, HC Škoda Plzeň
Skupina K: Gap, Linköping, Jyväskylä
Skupina L: Junosť Minsk, BK Mladá Boleslav, Vaxjö
Skupina M: Košice, Bern, Linec
Skupina N: Vídeň, KalPa, Skelleftea
Skupina O: Krakov, HC Sparta Praha, Färjestad
Skupina P: HV 71, Salcburk, Sheffield

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz