České ztráty nekončí: na Světovém poháru nebudou ani Hertl a Gudas

Foto: fearthefin.com

Už se zdálo, že absence Davida Krejčího bude jedinou komplikací z hlediska účasti českého národního týmu na Světovém poháru, ale výpadkům bohužel není konec. World Cup si nezahrají ani Tomáš Hertl a Radko Gudas. Útočník San Jose doplatil na zranění kolena z finále Stanleyova poháru, Gudase vyřadilo ze hry pochroumané zápěstí. Trenér Josef Jandač přišel o další dvě z předpokládaných opor a musí oslovit další náhradníky.

Informaci o nucených absencích Hertla a Gudase potvrdilo vedení reprezentace v tiskové zprávě. Větší překvapení je neúčast Gudase, jenž přes léto normálně trénoval. Ovšem na páteční křest charitativního kalendáře ve prospěch Sdružení pro komplexní péči při dětské mozkové obrně dorazil s bandáží zápěstí, což signalizovalo určitý zdravotní problém.

Obránce Philadelphie se přitom na turnaj těšil, v národním týmu dosud absolvoval pouze olympijské hry 2014. Jenže druhý den bylo všechno jinak. "Radka Gudase vyřadilo zranění zápěstí, jež utrpěl při tréninku. A které jeho účast na turnaji vylučuje. Generálního manažera reprezentace Martina Ručinského o tom informovali sám hráč a Ron Hextall, generální manažer," uvedl tiskový mluvčí týmu Zdeněk Zikmund.

V případě Tomáše Hertla bylo riziko omluvenky větší, progresivní útočník si ve finále červnového Stanley Cupu zranil koleno a existovaly obavy, zda se stihne dát včas dohromady. "Samozřejmě bych moc rád na Světový pohár jel, věřím, že budu v pořádku," přál si odchovanec Slavie ještě před několika dny. Jenomže klíčový byl postoj klubu, tedy San Jose. Hertl odletěl před týdnem do Kalifornie, podstoupil podrobné lékařské prohlídky, načež uslyšel zamítavé stanovisko.

"Koleno stále není doléčeno a zdravotní stav tak Hertlovi neumožňuje, aby podal na turnaji stoprocentní výkon. Jak sdělil hráč generálnímu manažerovi reprezentace, lékaři San José Sharks, u kterých absolvoval prohlídku, proto jeho účast nedoporučili," uvádí tisková zpráva.

V brzké době bude tedy soupiska české reprezentace bohatší o dvě nová jména. Už dopoledne na ni přibyl Roman Červenka, útočník švýcarského Fribourgu nahradí v mužstvu Davida Krejčího a výběr Josefa Jandače doplní koncem příštího týdne. Jména dalších dvou náhradníků oznámí vedení reprezentace po splnění všech náležitostí, tedy po souhlasu klubů a potvrzení nominace ze strany pořadatelů turnaje NHL a hráčské asociace NHLPA.

Příprava národního mužstva odstartuje v pondělí 5. září, kdy se na ledě O2 arény uskuteční první trénink. Sledovat ho můžete ŽIVĚ od 10:30 na Hokejka TV.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz