Červenka se omluvil kvůli zdraví, na MS hrát nebude! Nejde to, mrzí ho

Foto: Karel Švec, cslh.cz

28. března 2019, 10:25

Adam Bagar

Útočník Roman Červenka se nezapojí do přípravy českého národního týmu na světový šampionát, jenž v květnu budou hostit Bratislava a Košice. Mistr světa z roku 2010 se omluvil ze zdravotních důvodů, uvedl to v rozhovoru pro deník Sport.

„Vycítil jsem, že je potřeba se dát pořádně dohromady. Odpočinout si, zároveň i potrénovat. Mrzí mě, že se o mistrovství nepoperu. Nároďák pro mě vždycky znamenal nejvíc, ale teď to opravdu nejde. Potřebuju všechno doléčit,“ vysvětluje v rozhovoru pro iSport.cz.

„Mrzí mě, že se o mistrovství nepoperu. Nároďák pro mě vždycky znamenal nejvíc, ale teď to opravdu nejde. Potřebuju všechno doléčit.“

Roman Červenka kvůli zdravotním problémům odehrál v sezoně 2018/19 za švýcarský Curych pouhých 26 zápasů. Nejdřív měl problémy se zrádnou plicní embolií, kvůli které více než tři měsíce nemohl nastoupit, následně s kyčlí a v závěru ročníku se ještě ozvala záda.

„Cítím, že se to za poslední roky hrozně nastřádalo,“ hlásí zkušený útočník, který od roku 2009 startoval na celkem osmi MS. „Možná i kvůli tomu, že jsem v minulých letech měl vždycky po mistrovství kratší léto, mě to tentokrát dohnalo,“ zamýšlí se šampión z roku 2010.

Klukům pochopitelně budu držet palce a fandit jim

Stále navíc musí brát léky na ředění krve. „S nimi je to složité. Když si ho vezmu, měl bych hrát zápas až po čtyřiadvaceti hodinách. Jenže na šampionátu se hraje i dva dny za sebou, někdy i odpoledne. A to je pak složité. Zdraví je přednější,“ vysvětluje Roman Červenka.

Ten by měl přiletět domů příští týden, jasnou prioritou je dát se zdravotně do kupy. „Zdraví má člověk jen jedno. Je na čase si odpočinout, musím se dát do pořádku a pořádně nachystat na příští sezonu. Klukům pochopitelně budu držet palce a fandit jim,“ zakončuje.

Foto: zsclions.ch

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz