Ceremoniál a vítězné oslavy. Nebrečím, ale bylo to emotivní, přiznává Forman

Foto: Facebook HC Sparta Praha

11. prosince 2023, 8:05

Tereza Žáková

Sparťané nezačali příliš dobře a s Českými Budějovicemi prohrávali. Nakonec ale utkání, které se neslo v duchu oslav 120. výročí pražského klubu, zvládli otočit na svoji stranu a Motor přetlačili 3:2 po prodlužení. Zásluhu na tom měli i Miroslav Forman s Aaronem Irvingem.

Ještě před samotným utkáním se uskutečnil ceremoniál, jehož hlavním hrdinou byl především Daniel Přibyl, který se ve třiceti letech po zdravotních trablích rozhodl ukončit svoji hráčskou kariéru. Čestné buly společně s ním vhodili jeho dva velcí kamarádi Miroslav Forman a Jan Buchtele.

„Nechci říkat, že jsem měl na krajíčku, asi ne. Já nebrečím, ale bylo to emotivní,“ vypráví Forman na klubovém YouTube kanále. „Celý ceremoniál byl pěkný. Rád jsem na kostce viděl moji rodinu. Ale je to takový… Tročku to odvede od hry,“ přiznává. „Ale jo, užil jsem si to,“ dodává jedním dechem autor šesti set zápasů a tři sta bodů v dresu Sparty, který si za tento počin vysloužil od fanoušků aplaus.

„Potěšilo mě to,“ usmívá se. „Já jenom chci, aby se nám dařilo dál, abychom pořád pracovali, zlepšovali se, šli zápas od zápasu a něco dokázali,“ líčí Forman svá přání.

„Celý ceremoniál byl pěkný. Rád jsem na kostce viděl moji rodinu."

Ta se mu v utkání s Motorem vyplnila. Jeho tým v polovině zápasu prohrával o dvě branky, ale i jeho zásluhou mohli Pražané se svými fanoušky oslavit třetí výhru v řadě. „Ta první třetina sice nebyla dobrá, ale vyhráli jsme, a to je to nejdůležitější,“ ví střelec kontaktní branky.

„Bylo to těžké vítězství,“ dodává Aaron Irving, který domácím zařídil vyrovnání. „Uvědomuji si, že utkání znamenalo hodně pro klub a naše fanoušky, ale taky pro celou Prahu,“ je si vědom kanadský bek ve službách pražského celku.

Sparta tak načala druhou polovinu základní části vítězně, ale rozhodně se nechce vybojovanými body uspokojit. „Musíme zlepšit začátky a disciplínu. Vyloučení nám hodně ubližují, protože ztrácíme síly a nemáme tolik šancí. V přesilovkách musíme být trošku důraznější,“ líčí nedostatky Sparťanů Irving v rozhovoru pro klubový web.

„Chceme být každý zápas úspěšní a chceme vyhrát. Pro nás se nic nemění, chceme pracovat, pořád se zlepšovat a odbourávat naše slabé stránky,“ přidává se Forman. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz