Čekal jsem to horší, hlásí střelec Krenželok. Potvrdil pohodu z Liberce

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Parádní návrat do národního týmu prožil liberecký útočník Lukáš Krenželok, který se hned po necelých čtyřech minutách hry uvedl gólem. Podobně jako před osmi lety, kdy otevíral skóre v přípravném klání s Běloruskem. "Vůbec nevím, čím by to mohlo být," usmívá se expert na brzké góly v české reprezentaci, která po kvalitním výkonu přetlačila Rusko popáté v řadě a rozveselila po střechu narvanou třineckou Werk Arenu.

Čekal pořádný fičák a obával se toho, zda neudělá ostudu. Nakonec ale vše zvládl s bravurou. "Akorát ve druhé třetině to bylo trošku horší, ale v závěrečném dějství se to zase zvedlo. Fakt jsem to čekal horší," přiznává dvaatřicetiletý útočník, který už v čase 3:43 otevřel skóre. "Moc nevíte, co máte od zápasu čekat a hned dáte branku. To pomůže každému hráči," usmívá se šťastný střelec Lukáš Krenželok.

"Nájezd? Kdybych jel, tak určitě dám."

Ten v reprezentaci skóroval teprve podruhé v kariéře. Poprvé se tak stalo v roce 2008 krátce před světovým šampionátem v přípravném utkání proti Bělorusku. A stejně jako ve čtvrtek s Ruskem tehdy udeřil hned za startu zápasu. "Pamatuju si, že to bylo tak brzy. Vůbec nevím, čím by to mohlo být. Ale vzpomínám si, že ve druhém klání jsem se zranil," pátrá v paměti jeden z členů rozjeté liberecké smečky.

Kromě něj skóroval také Michal Řepík. Aktuální lídr extraligové tabulky tak na reprezentační sraz vyslal dva ze tří střelců čtvrtečního večera. "Asi se nám tady přenesla ta obrovská pohoda z Liberce. Ale je úplně jedno, kdo dá gól. Je to hodně o štěstí. Důležité je, že jsme vyhráli a získali do tabulky další dva body," pokračuje spokojený Lukáš Krenželok. Toho musely trápit snad pouze mizerné přesilovky.

Češi měli k dispozici šest početních výhod, nevyužili však ani jednu. "Sice jsme se celou dobu drželi v útočné třetině, ale neměli jsme moc střel. Chtěli jsme je vybagovat, ale chyběl nám prostor," přiznává zkušený hokejista, který se na samostatné nájezdy příliš netlačil. "To fakt ne, ale kdybych jel, tak určitě dám," směje se Krenželok po výhře 3:2. "Byl to dobrý zápas, trenéři nás pochválili," dodává.

Už v sobotu je od 13:30 na programu odveta v ostravské Ostravar Areně, kde lze očekávat jiný mač. Hlavně vzhledem k šířce tamního kluziště. "Očekávám jiný zápas, bude to náročnější na bruslení. Přijde mi tam všechno strašně daleko. Uvidíme, komu to bude více vyhovovat," říká Krenželok, který ve vítkovické aréně dlouhé roky hrával. "Má být vyprodáno, tak věřím, že bude atmosféra jako v Třinci."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz