Birner se ukázal, Zlínu dal dva góly. Co řekl o Lakatošovi?

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Bílí Tygři si připsali třetí výhru v řadě a šestou z posledních sedmi zápasů. Proti Zlínu to však neměli Tygři první dvě třetiny vůbec lehké. Hosté se v zápase ujali vedení, ale ševci dokázali otočit skóre na 2:1 ve svůj prospěch. Jako přelomová se zdála být trefa na 2:2 z hole Michala Birnera, který srovnal osmnáct vteřin před druhou přestávkou. To Liberec nakoplo a třetí třetinu již ovládl.

„Byl to důležitý gól. Asi ne rozhodující, ale ta dvacetiminutovka z naší strany nebyla optimální a trošku nám to pomohlo a uklidnilo nás to,” přiznal po utkání jeho nejlepší hráč Michal Birner. „Přijeli jsme sem s nějakou taktikou. Samozřejmě nějaké šance měli, gólman něco pochytal, ale zase úplně tolik vyložených šancí neměli. Až na ty chyby, co jsme tam udělali,” řekl k nepovedené druhé třetině střelec dvou branek. Zlín tam Tygry přestřílel v poměru 17:7.

„Hrají velice dobrý hokej. Jsou pohybliví, vytváří si spoustu šancí, hlavně tady doma a je to hodně nepříjemný mančaft. Mají skvělého gólmana a možná bych je v tabulce viděl i výš, než se pohybují. Možná malinko tou zkušeností jsme to dnes uhráli,” potvrdil dvaatřicetiletý útočník, že se nejednalo o žádný lehký zápas, byť oba celky v tabulce dělí devět míst.

„Zlín má skvělého gólmana a možná bych ho v tabulce viděl i výš, než se pohybuje."

Ve třetí části se ve 46. minutě prosadil Marek Zachar a o 49 sekund později přidal druhý gól opět Birner. Poté už si hosté své vedení 4:2 pohlídali až do konce. „Byl tam důležitý gól čtvrté lajny. Odehráli skvělý zápas,” chválí své spoluhráče Birner. „Pak jsme dali čtvrtý gól a celkově celá poslední třetina byla taková, jakou jsme si ji představovali a jak jsme chtěli hrát celý zápas. Bylo to těžké utkání, ale podle mého názoru jsme tady zaslouženě vyhráli.”

Z posledních dvanácti vzájemných duelů mezi Zlínem a Libercem to byla již desátá výhra Severočechů. To dokazuje jen to, jak se jim na Berany daří. „Já jsem tady dlouho nebyl, dlouho jsem tady nehrál a tu sezonu, co jsem hrál v Liberci tak bych neřekl, že se nám s nimi nějak extra dařilo, protože ta bilance byla vyrovnaná. Věděli jsme, že letos jsme je dvakrát porazili, ale každý zápas je jiný. A jak jsem řekl, mají hodně dobré mužstvo, líbí se mi, jaký hokej hrají,” chválí svého soupeře liberecký útočník.

„Lakyho mám velice rád. Je to dobrý hráč a když si to ještě malinko možná srovná v hlavě..."

Tématem duelu byl také Dominik Lakatoš, který je ve Zlíně na hostování z Liberce a nyní poprvé proti Tygrům nastoupil. Po zápase měl pro svého soupeře jen slova chvály. „Nejlepší tým, proti kterému jsem hrál. Nevěděl jsem, jestli se mám otočit doleva, nebo doprava. Hrají opravdu výborný hokej, to klobouk dolů. Nejtěžší zápas mojí kariéry,” řekl Lakatoš. „Pro mě je Liberec určitě největší favorit na titul, ale samozřejmě až po nás,” pronesl s úsměvem a pobavil všechny kolem sebe.

„Víme, že se mu tady celkem daří, hraje dobrý hokej a ta změna mu prospěla. Je to ještě pořád mladý a talentovaný hráč. Já bych ho rád zase od příští sezony viděl u nás v týmu,” přeje si Michal Birner. „Lakyho mám velice rád. Je to dobrý hráč a když si to ještě malinko možná srovná v hlavě... Ale tady hraje vynikající hokej a doufám, že od příští sezony ho zase uvidíme v Liberci.”

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz