Bez frází. Koreis s Vrbatou otvírají nový svět sportovních příběhů

Foto: Jana Mensatorová

16. října 2016, 12:23

Martin Voltr

I sportovci jsou jenom lidé. V každodenní honbě za góly, body a poháry na to fanoušci občas zapomínají, a také proto přichází na českou mediální scénu nový webový projekt s výstižným názvem Bez frází. Neotřelý magazín startuje v pondělí 17. října, svými jmény ho zaštítili dva zkušení hokejisté – Radim Vrbata a Jakub Koreis.

Otevřenost sportovních osobností, na jakou jinde nenarazíte, a minimální úloha mediálních prostředníků. To je přesně to, na co hodlá projekt sázet. Čtenář dostane autentické myšlenky podané vlastními slovy úspěšných sportovců, kteří každý z příspěvků orazítkují vlastnoručním selfie.

Čtenáři Bez frází se můžou těšit i na nevšední příběhy českých hokejistů tak, jak o nich určitě dosud nikde nečetli. „Chceme ukázat sportovce z jiného pohledu než jen jako stroje na výkon. Rádi bychom veřejnosti přiblížili jejich životní osudy a nechali je vyprávět, čím si prošli a co stojí za jejich kariérami. Tak, aby je čtenáři viděli nejen jako úspěšné medailisty z velkých soutěží, ale i jako normální lidi,“ poodhaluje Radim Vrbata, jenž má na kontě téměř tisícovku startů v NHL.

Vedle Vrbaty je druhou hlavní tváří projektu Jakub Koreis, který se po dlouhých letech vrátil do rodné Plzně. „Jde nám o to, přiblížit, co všechno stojí za výkonem, s čím vším se sportovec musí vyrovnávat a taky že prožívá běžné radosti a starosti života. Za pomoci příkladů těch, kteří si něčím prošli, chceme taky ukázat mladým lidem, nejen přímo sportovcům, kudy vede cesta na vrchol,“ doplňuje Koreis.

Webové stránky www.bezfrazi.cz budou spuštěny v noci na pondělí 17. října a čtenářům představí sedmičku úvodních příběhů. Další budou průběžně přibývat každý týden.

„Vidíme příležitost vyprávět mnohdy neznámé a insiprativní příběhy, které jsou schované za góly a medailemi. I naše země má nekonečno podobných námětů,“ dodává František Suchan, spoluzakladatel projektu a spolupracovník webu hokej.cz.

Foto: Jana Mensatorová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz