Bettman potvrdil, že by se NHL mohla dohrát centralizovaně

Foto: nhl.cz

23. dubna 2020, 11:49

Adam Bagar

Základní část NHL by se mohla dohrát centralizovaným způsobem s třemi duely denně ve čtyřech halách. Komisionář ligy Gary Bettman to potvrdil v rozhovoru pro kanadskou televizi Sportsnet, jež v úterý uvedla, že NHL uvažuje o dohrání základní části na čtyřech stadionech podle divizí.

„Možná že to bude jenom ve dvou městech, ale to se teď nedá předjímat. Nemusí to být ani nutně podle divizí, i když centralizace by podle divizí být mohla,“ hlásí Bettman s tím, že ať už se bude přerušená soutěž dohrávat kdekoli, musí to být v arénách NHL.

„V malých univerzitních halách hrát nemůžeme. Protože pokud máme být centralizovaní, tak potřebujeme zázemí, které nabízejí stadiony NHL. Například velký počet šaten, odpovídající technologii, mantinely a plexisklo, video či prostory pro televize,“ líčí.

Návrat? Není to závod, v sázce je příliš mnoho

Kromě výše uvedeného nesmějí chybět ani tréninkové prostory. „Protože když soustředíte sedm nebo osm klubů na jedno místo a budete hrát spoustu utkání bez cestování, musíte mít také led pro trénink,“ dodává komisionář kanadsko-americké soutěže.

Ta byla kvůli pandemii koronaviru přerušena 12. března, do konce dlouhodobé části má každý tým sehrát ještě jedenáct až čtrnáct zápasů. Vzhledem k situaci v zámoří se ale dohrávat jen tak rychle nebude. „Není to závod, v sázce je příliš mnoho,“ ví Bettman.

I doba návratu na led je stále v nedohlednu. „Nikdo z hráčů poslední týdny prakticky nestál na bruslích a budeme tak muset zajistit, aby byli před návratem v odpovídající kondici pro zápasy, neboť nechceme riskovat zranění a jejich kariéry,“ pokračuje šéf NHL.

Pokud se soutěž rozjede, bude se hrát téměř jistě bez diváků. „Myslím, že to nějaký čas bude bez sociálního kontaktu. Budou tam roušky, dezinfekce a řada dalších věcí, ale to nám budou schopny nejlíp říct zdravotnické orgány a vláda," zakončuje Bettman.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz