Alois Hadamczik zůstává trenérem reprezentace, před novou sezonou má posílit realizační tým

22. května 2013, 13:30

Václav Jáchim

Alois Hadamczik zůstává hlavním koučem české reprezentace, rozhodli o tom členové výkonného výboru svazu na dnešním jednání v Praze. Zkušený kouč přednesl hodnotící zprávu o vystoupení na šampionátu, na němž čeští hokejisté obsadili sedmou příčku. Nikdo ze členů výkonného výboru odvolání Hadamczika nenavrhl, trenér však dostal za úkol, aby před olympijskou sezonou posílil složení realizačního týmu.

Rozhodnutí výkonného výboru se dalo předpokládat. Prezident svazu Tomáš Král už ve Švédsku naznačil, že k odvolání kouč nevidí důvod. "Samozřejmě nejsme spokojeni, jakým způsobem pro nás mistrovství světa dopadlo. Ale nejsem příznivcem toho, aby po dvou úspěšných sezonách mělo dojít k výměně trenéra. Věci by se měly řešit s odstupem a chladnou hlavou," uvedl Král den po vyřazení národního týmu z turnaje.

Čeští hokejisté vypadli po čtvrtfinálové přohře se Švýcarskem, v klíčovém duelu srazila reprezentanty mizerná koncovka. "Všichni jsme si to představali jinak. S Nory tam byla lehkost, proti Švýcarům se začalo opatrně, kluci se stahovali. Chvílemi mi tam přišla svázanost. Na jednu stranu je to z těch hráčů třeba dostat, což je věc trenéra, hokejisté mají ovšem spoustu zkušeností a měli by být připraveni. Každopádně jsme chtěli dojít dál, s výsledkem nemůžeme být spokojeni," připoměl šéf svazu.

Z jeho slov se dalo tušit, že k razantnímu kroku nedojde. Stalo se, výkonný výbor na dnešním jednání vyslechl hodnotící zprávu Aloise Hadamczika. O jeho setrvání se posléze nehlasovalo. "Alois Hadamczik pokračuje ve svém působení u národního mužstva. Nebyl odvolaný a nikdo takový návrh nenavrhl," řekl po jednání výkonného výboru generální sekretář svaztu Martin Urban.

Ostřílený trenér tedy bude mít národní tým na povel i v sezoně 2013-14, jejímž vrcholem budou olympijské hry v Soči. Hadamczik má s hokejovým svazem smlouvu až do konce následujícího ročníku, který skončí mistrovstvím světa v Praze a Ostravě. Na výkonném výboru proběhla o letošní šampionátu diskuse, kouč Hadamczik dostal za úkol, aby do příštího zasedání v červnu připravil plán následující sezony.

Jeden z hlavních úkolů se týká posílení realizačního týmu, jež by se mělo patrně týkat pozice asistenta. "Vzhledem k náročnému programu byl pan Hadamczik pověřen, aby sestavil nebo doplnil realizační tým o specialisty, které bude potřebovat," připomněl Urban. Hadamczikovi letos sekundovali Josef Paleček a původně videotrenér Jan Procházka, při zdravotní indispozici Palečka pomáhal při některých trénincích také generální manažer národního týmu a jinak šéf sportovního úseku svazu Slavomír Lener.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz