Adamský se rve o extraligu: Kariéra se blíží ke konci, za šanci jsem rád

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Zkušený útočník Martin Adamský se po devíti měsících vrátil mezi elitu. Nikoliv v dresu rozjetého Třince, ale v barvách trápících se Českých Budějovic, kterým má pomoct z výsledkové krize. Na úvod jihočeské mise však musel v Hradci Králové kousat vysokou porážku 1:6.

39letý hokejista se po posledním ročníku loučil pod Javorovým, kde hrál dlouhých deset sezon a slavil dva tituly. Odpískat kariéru ale ještě nechtěl, na spolupráci se domluvil v prvoligovém Havířově, kterému v deseti zápasech pomohl šesti body (2+4) a řekl si o laso z extraligy.

Martin Adamský se pod Bílou věží představil v elitní formaci vedle Zdeňka Doležala a Romana Přikryla, na ledě strávil bez sedmi sekund dvacet minut. „V Havířově mám od trenérů důvěru, hraju dvacet minut za zápas, takže natrénováno mám. Zase takový skok to nebyl,“ hlásí.

Na jihu Čech si od něj hodně slibují. „Vím, že jsem tady brán jako posila, která by měla tým zvednout. Chci nabídnout svou bojovnost a pomoc uklidnit kluky, aby zbytečně nepanikařili. Myslím si, že to není o jednom hráči, spíš o celém mančaftu,“ má jasno zkušený útočník.

Při premiéře za Motor vyšel bodově naprázdno. Stejně jako jeho tým, který padl 1:6 a natáhl šňůru proher na pět zápasů. „Přes sérii porážek jsem na klucích viděl, jak furt makají, jdou do toho naplno. Cítil jsem z nich nadšení bojovat do poslední chvíle,“ prozrazuje Adamský.

„Ale když je krize, tak i ve vyložené šanci vám kotouč přeskočí hokejku. Znám to. Pár krizí už jsem v kariéře taky zažil. Třeba v Třinci po titulu v roce 2011, kdy jsme hráli dole. Krize tady je, ale vidím na klucích odhodlání a snahu. Věřím, že pracovitostí se to výsledkově zvedne.“

Borec s 933 extraligovými starty na kontě má Motoru co dát a je připraven převzít roli lídra týmu. „Jsem. Už jsem říkal klukům, že v uvozovkách nemáme co ztratit, tak ať se nezaobírají tím, jestli prohrajeme další zápas, a hodí všechno za hlavu. Musíme ji zvednout a jít dál,“ velí.

Zlomit sérii nezdarů a zapsat vůbec první domácí výhru v sezoně mohou Jihočeši už v pátek, jenže vyzvou suverénní Oceláře, kteří bodovali ve všech utkáních sezony. „Je jedno, kdo proti nám bude stát, musíme se chytit. V Hradci to nevyšlo, tak to musíme zkusit s Třincem.“

„Jsem rád za každou šanci, přece jen kariéra se blíží ke konci. Pokud si mě Venca Prospal nechá, budu rád a odvedu to poslední maximum, co ve mně je. Pokud ne, nic se neděje a budu hrát v Havířově.“

Zápas by byl pro Adamského pikantní, ale zatím není jasné, zda v něm Českým Budějovicím znovu pomůže. „Je to na dohodě. Ve středu budu k dispozici zase Havířovu a pak rozsekneme, jestli zůstanu v Budějovicích, nebo ne,“ sděluje muž, který by na jihu Čech rád setrval.

„Je to na vůli trenéra, jestli se mu zalíbím. Jsem rád za každou šanci, přece jen kariéra se blíží ke konci. Pokud si mě Venca Prospal nechá, budu rád a odvedu to poslední maximum, co ve mně je. Pokud ne, nic se neděje a budu hrát v Havířově,“ zakončuje Martin Adamský.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz