18 zápasů, 0 bodů! Ostuda pro Slováky, v Lize mistrů je nahradí Poláci

Foto: Facebook HC Košice

Vedení hokejové Ligy mistrů sáhlo ke změně, která asi nepotěší slovenské fanoušky. Tamní šampión se v příštím ročníku CHL nepředstaví, nahradí jej vítěz nejvyšší polské soutěže.

„Rozhodnutí se přijímá na základě řady kritérií jako jsou sportovní konkurenceschopnost,  infrastruktura nebo návštěvnost,“ píše se na oficiálním webu Champions Hockey League.

„Tím, že slovenští zástupci nebyli v minulých třech ročnících CHL sportovně úspěšní, jsme dospěli k závěru, že je spravedlivé sáhnout k rotaci zemí a umožnit polskému mistrovi, aby se v nadcházející sezoně opět ukázal na evropské scéně,“ dodává vedení soutěže.

Slováci v CHL čekají na výhru od roku 2019

Jeho krok je celkem logický, slovenské kluby v uvedeném období neuhrály za 18 střetnutí jediný bod při strašidelném skóre 26:71!

V nedávno skončeném ročníku Košice uzavíraly dvacetičtyřčlennou tabulku (9:22), Slovan Bratislava zase vyhořel v předchozích dvou letech (9:26, 8:23).

O poslední slovenské body v soutěži se postarala Banská Bystrica, která v sezoně 2019/20 přetlačila Mnichov 3:2 po nájezdech a s Färjestadem prohrála 3:4 v prodloužení. Čekání na triumf v základní hrací době se dokonce datuje k 1. září 2018, Berani tehdy zdolali Lugano 5:2.

Polského mistra v ročníku 2024/25 doplní i šampióni z Dánska, Francie, Norska a z Velké Británie. Jistotu účasti má také Ženeva jakožto vítěz letošní sezony. Šestku doplní mistři a dva nejlepší týmy ze základní části z Finska, Švédska, Švýcarska, Německa, mezinárodní ICEHL a Česka.

Účast už mají jistou Dynamo se Spartou

Z Tipsport extraligy si už místo v příští sezoně Ligy mistrů zajistily Dynamo a Sparta. Pokud by jeden z aspirantů na titul vyhrál i play off, doplnil by je úřadující šampión z Třince, jenž v dlouhodobé části skončil třetí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz