Změny v českém kádru: Holík střídá Kubalíka, dorazí také Sobotka?

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

8. května 2017, 11:44

Václav Jáchim

(PAŘÍŽ, od našeho zpravodaje) K nečekané změně došlo v kádru české reprezentace. S cestou do Paříže se minulý týden rozloučil Petr Holík (na snímku), čerstvý novic v kádru ruského Čerepovce se zranil během posledního duelu Carlson Hockey Games proti Rusku a trenéři ho museli v nominaci škrtnout. Jenže bojovník ze Zlína se dal dohromady a hlásí návrat! "Petr Holík se k nám připojí dnes odpoledne, domů naopak odletěl Dominik Kubalík," informuje generální manažer Martin Ručinský.

Holík neodletěl do francouzské metropole ze zdravotních příčin, ve středu ráno byl ze zmařené šance hodně skleslý. Ovšem pak události nabraly pozitivní vývoj a vynikající bruslař je zpátky. "S Holasem jsme mluvili. Na turnaji v Českých Budějovicích se zranil, ale už se cítí dobře. Kdyby neměl zdravotní problémy, byl by v původní nominaci," povídá Ručinský.

Co přesně s Holíkovi minulou neděli přihodilo? "Měl zhmoždění v kloubu mezi klíční kostí a žebrem. Absolvoval vyšetření u Pavla Koláře, diagnóza byla taková, že by stejně nemohl hrát první tři zápasy," informuje Ručinský. Trenér Jandač se však zlínského odchovance nechtěl vzdát, trenérský štáb počkal, jestli se Holíkův zdravotní problém neumoudří.

V přípravě totiž zahrál velmi dobře, na Carlson Hockey Games nastupoval v centru prvního útoku a pochvalu si vysloužil i od Jakuba Voráčka. "Holas si nominaci uhrál, ale byl zraněný. Domluvili jsme se, že si zavoláme v neděli nebo v pondělí a řekneme si, jak to s ním vypadá. Teď je ve stadiu, že ho nic nebolí ani nelimituje," kvituje generální manažer národního mužstva.

Štěstí jednoho znamená smutek druhého. Ani na druhý pokus si na mistrovství světa nezahraje Dominik Kubalík. "Mluvili jsme s ním a na rovinu mu řekli, jaká situace je. Kubalík byl na tzv. čekačce. Něco podobného zažil loni v Moskvě a nechceme, aby totéž opakoval znovu. Takže jsme si s ním sedli, rozhodnutí odjet bylo víceméně na něm. Mohl zůstat, o tom žádná, ale odchází do Ruska a potřebuje se na další sezonu pořádně připravit," připomíná Ručinský.

Kubalík v týmu skončil už po přípravných utkáních v Německu, minulý týden se vrátil místo zraněného Holíka. Plzeňský střelec, který míří do ruské Ufy, zrušil dovolenou s kamarády v Egyptě a doufal, že by se mohl vejít na soupisku. Ovšem marně, česká reprezentace má do pole stále dvě volná místa. A tak to nějakou dobu zůstane. "Máme sedm beků a třináct útočníků, teď nikoho zapisovat nebudeme. Samozřejmě sledujeme zdravotní stav hráčů, co už na soupisce jsou. Pokud se někdo zraní, budeme reagovat. Petr Holík se připojí, začne trénovat. Pár dní nebyl na ledě, musí se do toho dostat," hlásí Ručinský.

V noci na pondělí také skončili ve Stanley Cupu hokejisté St. Louis, pro národní tým by mohli být teoreticky volní Vladimír Sobotka a Dmitrij Jaškin. V úvahu připadá první zmíněný, ovšem Ručinský upozorňuje, že je třeba počkat na konkrétní informace. "Se Sobotkou se samozřejmě spojíme, zjistíme jeho zdravotní stav a vůbec to, jaká je celá situace kolem něj. Pak se rozhodne," reaguje Ručinský.

Sobotka byl ve výhledu reprezentačních trenérů hned v úvodu přípravy, důrazný útočník tehdy ukončil sezonu v ruském Omsku. "Než Vláďa odletěl do St. Louis, měl problémy se zády. Nejdřív musíme zjistit, jak na tom je. Jestli to chce doléčit, nebo zda je fit. Budeme s ním mluvit," doplňuje závěrem Ručinský. S národním týmem nad rámec soupisky trénují obránci Jan Kolář, Libor Šulák a útočník Jakub Lev. Nově se přidá Petr Holík, skončil naopak Dominik Kubalík. Vedle Mrázka a Francouze je k dispozici také třetí gólman Dominik Furch.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz