• Baráž o extraligu
  • 19.4.2013 18:00
  • 12. kolo

Káňa hattrickem zničil Olomouc a zajistil Chomutovu extraligovou účast i pro příští sezonu

19. dubna 2013, 20:32

ČTK

Až se v úvodu zdálo, že Chomutov hřeší na své nejvýhodnější postavení před závěrečným kolem. Vypadalo to, že o život jde spíše Hanákům. Do soupeře se pustili bez velkých vytáček a v první přesilovce přišly i šance, které však v šesté minutě v krátkém sledu Diviš ani Švaňhal nevyužili a minuli branku.

Chomutov za devět minut nic zvláštního nevymyslel, pak ale paralyzoval aktivního protivníka gólovým zásahem. Padl z první vážnější situace před olomouckou klecí, Káňa puk zpoza branky zasunul Halászovi pod betonem za čáru.

Piráti pak převzali otěže utkání a do konce první části měli výrazně navrch, jenže další branky přidat nedokázali a Olomouc jim v druhé třetině znovu pořádně zatopila. Domácí však byli v koncovce naprosto bezzubí. Švaňhala vychytal Hanuljak a chomutovského gólmana neprostřelil ani Kucharczyk, který stál sám mezi kruhy.

Takový hazard se domácím musel vymstít. Severočeši přetavili v gól hned svoji první přesilovou hru: Kraft připravil v 32. minutě ideální pozici pro Káňu, který zblízka překonal Halásze podruhé.

Chomutov hned vzápětí dostal ještě výhodu přesilovky pět na tři a střelecky disponovaný Káňa stál v pravý čas na správném místě. Po Palinově ráně si počkal u tyčky na odraz o zadního mantinelu a zkompletoval hattrick.

Hosté i přes tříbrankový náskok v závěru jenom nebránili a Kůs prostřelil příklepem z levého křídla Halásze ještě jednou. Olomouc na výtečného Hanuljaka naopak nevyzrála ani z nevyloženějších šancí, jako měl Jergl. A tak domácí fanoušci museli vzít zavděk alespoň pěstním soubojem Králíka s Palinem.

Hlasy trenérů po utkání:

Petr Fiala (Olomouc): "My jsme pokračovali v našich dubnových výkonech. Jsme vpředu jaloví, a když se nedávají branky, nedá se vyhrát. Nedá se mluvit ani o smůle, je to neumění, protože hráči ty šance neproměňují ani v tréninku a přenáší se to do zápasů. V baráži se to naplno ukázalo. Pak jde pryč i nadšení. Prohráli jsme devětkrát v řadě a to jsem jako trenér ani hráč nikdy nezažil."

Jiří Čelanský (Chomutov): "Jsme rádi, že jsme udrželi extraligu. Ale od začátku jsme měli na hokejkách velkou nervozitu a podržel nás brankář Hanuljak. Věděli jsme, že to bude o jedné o dvou chybách. Hráli jsme ale zodpovědně z obrany, to se nám celý zápas dařilo. Naštěstí jsme dneska využili naše dlouhodobě špatné přesilovky a za stavu 3:0 už jsme tomu věřili. Hráčům chci za utkání poděkovat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz