• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 14.3.2010 18:10
  • Předkolo
  • stav série 3:2

Slavia zdolala Litvínov 5:3 a ve čtvrtfinále jde na Zlín

14. března 2010, 20:14

ČTK

Litvínov nastoupil bez hrajícího asistenta Jiřího Šlégra, který naskočil v průběhu pátečního čtvrtého duelu na severu Čech a dnes se se sezonou, kterou vyhlásil za svou poslední na ledě, neloučil. Slavii se vydařil vstup do utkání a už po 37 vteřinách vedla. Kadlec vysunul na modrou čáru Vondrku, který v přečíslení dvou na jednoho nabídl puk skórujícímu Kůrkovi. Vyrovnat mohl v páté minutě Lukeš, který jel z pravé strany sám na Slipčenka, ale slávistický gólman jeho pokus vytěsnil.

Potom útočník Němec, další hráč v týmu Pražanů z prvoligového Havlíčkova Brodu, vysunul do úniku Endála, který byl faulován Gulou a Jaroslava Hübla nepřekonal. Při Kubátově vyloučení pak měli šance Kůrka a Doležal. Ve 13. minutě se ale dočkal vyrovnání při Vašíčkově trestu Litvínov, když Slipčenko vyrazil střelu Švarného před Viktora Hübla, který dorážel do odkryté branky. Slavia mohla znovu získat vedení.

Kůrka po individuální akci ale gólmana Hübla bekhendem nepřekonal a v 17. minutě ujel v oslabení Červenka, který trefil horní tyč. Další možnost spálil ve 22. minutě před odkrytou brankou Doležal. Na druhé straně pak zahrozil Lukeš. Další možnost Pražanů měli Havel, pak při vyloučení Punčocháře nejdříve z velkého úhlu neuspěl Červenka, ale v 27. minutě už se trefil od modré čáry mezi Hüblovy betony Kadlec.

Slavia byla při chuti. Doležalovu střelu zastavila v 31. minutě tyč, ale za minutu se po rychlém brejku trefil přesně k pravé tyči Vondrka. Za dalších 70 vteřin zvýšil po Holcově přihrávce už na 4:1 Svoboda. Pak ale putovali na trestnou lavici v rychlém sledu Žižka, Doležal a Červenka a v přesilovce pěti proti třem Vopat tečí Reichlovy střely snížil. Situaci si sudí ještě prověřili u videa.

Za dvacet vteřin ale pro střelce Vopata zápas skončil, protože se popral s Vašíčkem a oba putovali s trestem na pět minut a do konce utkání do kabin. Severočeši ještě více zdramatizovali zápas devět sekund před koncem druhé části, kdy v oslabení ujel Jánský a jeho trefu opět potvrdil videorozhodčí.

Slavii se však vydařil vstup do závěrečného dějství. Kůrka ještě před brankou nezakončil, ale po 107 vteřinách od druhé pauzy další rychlou akci zakončil po Čermákově přihrávce na levé straně nepokrytý Havel. V 47. minutě mohl vykřesat naději Benziny Lukeš, ale v oslabení při přečíslení dvou na jednoho mu po Reichlově přihrávce odskočil puk a následně už zakončoval do připraveného Slipčenka.

Slavia odolala při Rothově vyloučení, pak vstřelil gól Kůrka, ale předtím byl odpískán ofsajd. Hosté se připravili o možnost snížení i dvěma vyloučeními. V závěru hráli v oslabení power play, s koncem zápasu ještě zamířil do prázdné branky Vondrka, ale podle videorozhočího se mu to povedlo až po vypršení hrací doby.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Růžička (Slavia): "Série byla strašně vyrovnaná. Myslím si, že jsme byli v pátém utkání šťastnější. Za stavu 1:2 na zápasy v Litvínově to nebylo jednoduché. Podařilo se nám tam vyhrát a dneska to byl zápas o všechno. Půlka zápasu byla velice dobrá, podařilo se nám pak dát góly a odskočili jsme soupeři na tři góly. Dostali jsme ale Litvínov zbytečnými vyloučeními zpátky do zápasu. Byly to poslední třetinu velké nervy, uklidnili jsme se tím, že jsme dali na 5:3. Máme asi pět hráčů zraněných, někteří už se nebudou moct zapojit, a máme nějakou virózu, takže bych chtěl mužstvu poděkovat. Budeme chtít pozlobit Zlín, nepůjdeme letos do série jako favorit."

Jiří Kučera (Litvínov): "Začali jsme špatně, už v 37. sekundě jsme dostali gól. Pak jsme vyrovnali, soupeř nám utekl na 1:4, pak jsme to dali na 3:4 asi osm vteřin před koncem druhé třetiny. My ale bohužel vždycky dáme gól a hned na začátku třetí třetiny nám Slavia zase odskočila. Ukázalo se, že to rozhodlo. Chtěl bych jinak klukům poděkovat za sezonu, která nezačala až tak dobře. Byli jsme rádi, že jsme se vyhnuli play out. Teď to byla vyrovnaná série, my jsme si to asi prohráli doma vyloučeními."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz