• O2 extraliga
  • 2.10.2009 18:10
  • 11. kolo

Karlovy Vary doma zabraly, v derby rozdrtily Plzeň 7:0

2. října 2009, 19:43

ČTK

Karlovarským vyšel skvěle vstup do utkání. Už v 17. vteřině se radovali z vedení, když Skuhravý přistrčil puk Kumstátovi, který překonal gólmana Francouze střelou pod horní tyč. Energie se pak ubránila v oslabení, dokonce i 15 vteřin ve třech proti pěti. Ve čtvrté minutě, kdy hráli domácí stále ještě ve čtyřech, mohli zvýšit, ale Skuhravý v úniku na plzeňského gólmana nevyzrál.

Při další přesilovce hostů tečoval Vampola Benákovu střelu, ale Sáblík byl na místě. Ve stoprocentní šanci se v 11. minutě ocitl domácí Dej, ale Francouz byl na místě. Ke kuriózní situaci došlo o tři minuty později, kdy se karlovarský útočník Košťál uprostřed ledové plochy srazil s rozhodčím Husičkou, který po ošetření pokračoval v soudcování dále. Sáblíka pak nepřekonal Vampola a v 18. minutě už Karlovy Vary vedly o dvě branky, když bek Brňák bekhendem vysunul do úniku Zuckera, který byl faulován, ale přesto úspěšně zakončil.

Druhá třetina začala vyloučením karlovarského kapitána Skuhravého a při přesilové hře hostí nebezpečně na Sáblíka dorážel Kanaďan Scofield. Ve 24. minutě opět udeřilo na druhé straně. V přesilové hře domácí vyšachovali soupeře a Pletka pohodlně upravil na 3:0. O tři minuty později ujel v oslabení Kumstát, byl faulován, ale nařízené trestné střílení neproměnil Kristek.

Převaha domácích pokračovala a ve 31. minutě provětral lapačku hostujícího Francouze Pech. Jenom obětavý pád domácího obránce Muchy zabránil Adamskému ve 33. minutě ve snížení. Hosté se s nepříznivým stavem nehodlali smířit a postupně si vytvořili šance Adamský, Scofield a zejména Vlasák. Toho bravurně vychytal pravým betonem Sáblík. Ještě na konci druhé třetiny ale zvýšil náskok domácích po akci na jeden dotek po přihrávkách Kristka a Melenovského Hluchý.

Do závěrečné třetiny nahradil Francouze další mladík Mazanec, který držel čistý štít do 47. minuty. Pak ho překonal střelou do levého horního růžku Němec. Exhibice domácích pokračovala. Na 6:0 po nahrávce Kristka zvyšoval Melenovský. Poslední slovo měl v 54. minutě Pech.

Hlasy trenérů po utkání

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): "My jsme rádi, že jsme tento zápas zvládli. Je velice pozitivní, že jsme i vstřelili branky a žádnou neobdrželi. Kluci hráli bojovně s velkou obětavostí. Je potřeba, abychom podobný výkon předvedli i v dalších zápasech."

Marian Jelínek (HC Plzeň 1929): "K zápasu se těžko něco říká. Soupeř byl ve všech činnostech lepší a agresivnější. Musíme se rychle poučit do dalšího zápasu. Koledovali jsme si již poslední tři utkání. Jak se říká, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz