• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 8.4.2008 17:25
  • Finále
  • stav série 1:2

Karlovy Vary ztratily domácí neporazitelnost v play off, výhru Slavie trefil Igor Rataj

8. dubna 2008, 18:04

hokej.cz redakce

Oba týmy představily dvě nové tváře oproti předešlým zápasům. V sestavě domácích se objevil útočník Hluchý. Za Slavii hrál poprvé po zranění kapitán Beránek, jenž ale nastupoval nepravidelně, zejména na buly v obranném pásmu.

Hned ve druhé minutě měli domácí šanci dostat se do vedení, když byl vyloučen Klepiš. Brankář Svoboda si však se všemi soupeřovými pokusy poradil, stejně jako jeho protějšek Mensator při trestech Bílka a Košťála, které byly deset vteřin souběžné. V největší šanci byl Micka.

V 10. minutě se dostaly Karlovy Vary do vedení, když Svobodu s přispěním jeho spoluhráče Beránka překonal Kristek. Následně byl vyloučen Rataj a Energie měla šanci zvýšit. Místo toho však inkasovala, když se individuální akcí prosadil v oslabení Bednář. Vyprodaný stadion nepotěšil ani o tři minuty později Červenka, jenž dorazil za Mensatorova záda Hruškovu střelu a gólem oslavil podpis nové smlouvy se Slavií.

Ve druhé třetině úroveň hry upadla, i kvůli sérii vyloučení na obou stranách. Zejména výkon Západočechů, kteří prohrávali, postrádal jiskru. Vše se změnilo ve 33. minutě, kdy domácí dostali šanci hrát 51 vteřin přesilovou hru čtyři na tři. Kumstát v ní vyrovnal a výkon Energie šel nahoru. Následně mohl přidat třetí gól Melenovský, ale Svoboda jeho šanci se štěstím zlikvidoval. Ve 38. minutě se ale vyprodaný stadion dočkal, když Polákovu přihrávku od mantinelu usměrnil do branky Kristek.

Svěřenci kouče Venery poté začali hrát trochu pasivně, soustředili se hlavně na obranu a Slavia je za to potrestala. V 50. minutě hostům k vyrovnání výrazně pomohla i dvojnásobná početní výhoda. Tři vteřiny před návratem prvního vyloučeného na led se od modré trefil Bednář. Kanonýr Slavie mohl vzápětí společně s Červenkou přidat další branku při "klasické" přesilovce, ale Pražené se prosadili až v 52. minutě už při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Puk mezi Mensatorovy betony protlačil Rataj.

Domácím se již vyrovnat nepodařilo ani při závěrečné power play, kterou podpořil dvanáctivteřinový trest Slavie.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Venera (HC Energie Karlovy Vary): "Samozřejmě nás mrzí, že jsme prohráli, v utkání jsem viděl dva zlomové momenty. Prvním byl vyrovnávací gól na 1:1, do toho stavu jsme, myslím, měli převahu, dali jsme gól a vytvořili si řadu šancí. Vyrovnávací gól byl podle našeho názoru naprosto neregulérní, protože hráč Slavie odvezl našeho obránce Řezníčka úplně mimo ten prostor, takže druhý hráč měl volnou cestu k bráně. Druhým zlomovým momentem bylo zbytečné vyhození Mudrocha za mantinel, Slavia sehrála dobře přesilovku pět na tři a v pokračující přesilovce dala vítězný gól."

Jiří Kalous (HC Slavia Praha): "Byla tu vynikající bouřlivá atmosféra a opět maximální nasazení obou týmů. Vstoupili jsme do utkání dobře, povedlo se nám dostat do vedení 2:1, ale bohužel jsme hloupou chybou zápas zdramatizovali. Soupeř dotáhl, dostal se do vedení na 3:2, ale v závěru se k nám přiklonilo štěstí a utkání jsme zvládli vítězně, za což jsme rádi."

Výsledek třetího finále Česká pojišťovna play off O2 extraligy:

HC ENERGIE KARLOVY VARY - HC SLAVIA PRAHA 3:4 (1:2, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Kristek (Melenovský), 33. Kumstát (Grof), 38. Kristek (V. Polák) - 12. Bednář (Kadlec), 15. Červenka (D. Hruška), 50. Bednář (Kadlec), 52. Rataj (Klepiš).
Rozhodčí: Turčan, Hodek - Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 9:8.
Využití: 1:1.
V oslabení: 0:1.
Diváci: 4680 (vyprodáno).
Stav série: 1:2.
Sestavy:
HC Energie Karlovy Vary:
Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Prošek, Grof, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - V. Polák, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Bílek, Pech, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
HC Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Kolařík, Sloboda, Žižka, Drtina - Bednář, Červenka, Tomica - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - V. Růžička ml., Klepiš, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Nejbližší program finále Česká pojišťovna play off O2 extraligy:

Středa 9. dubna - 4. zápas:

17:25 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha

Sobota 12. dubna - 5. zápas:

17:25 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz