Voženílek a MS? Takové otázky dostávám čím dál častěji, je to ještě daleko

Daniel Voženílek | Foto: Jan Beneš, ceskyhokej.cz

(KARLSTAD, od naší zpravodajky) Český tým i napotřetí v této sezoně dokázal porazit výběr Švýcarska. Dvěma góly se blýskl Daniel Voženílek, jenž nejprve ve druhé části skóre otáčel a později ve třetí třetině přidal pojistku do prázdné branky.

Pro družinu trenéra Rulíka se nevyvíjel dobře ani poslední zápas třetí zastávky Beijer Hockey Games. Ve druhé třetině však dokázal v přesilovce vyrovnat Petr Zámorský a obrat taktéž ve druhé části dokonal lehce kuriózní trefou Daniel Voženílek.

„Turnaj samozřejmě nebyl povedený, hlavně první dva zápasy. První obdržený gól nás rozhodil, ale jsem rád, že jsme se dokázali vrátit do zápasu a myslím si, že ve druhé polovině už jsme byli lepší.“

Třinecký forvard zároveň tým pochválil, že gól, který český tým dostal pouhé dvě sekundy před koncem druhé třetiny, jej nesložil.

„Ve vývoji to určitě důležité bylo, ale jsem rád, že nás to nepoložilo, přestože jsme ve třetí části dostali ještě další gól. Je skvělé, že jsme se dokázali do zápasu vrátit a to vítězství jsme získali,“ pokyvuje.

Voženílek také připustil, že na Švýcary možná mohlo dolehnout to, že v sobotu hráli pozdější zápas, tudíž měli méně odpočinku. Klíč ale neviděl jen v delším odpočinku, ale také ve výborné fyzické připravenosti českého výběru.

„Nedělní zápasy jsou těžké pro všechny. Přeci jenom to jde rychle za sebou, ale nakonec jsme měli více sil a byli jsme na tom daleko lépe bruslařsky, takže je to pro nás určitě pozitivní zpráva.“

„Nakonec jsme měli více sil a byli jsme na tom daleko lépe bruslařsky, takže je to pro nás určitě pozitivní zpráva.“

Už podruhé v sezoně dokázal vstřelit v zápase EHT dva góly, byť ten druhý v zápase se Švýcary byl tentokrát do prázdné klece. První branka, kterou v zápase vstřelil, pak nebyla nijak překrásná, ovšem jak se říká, kdo nevystřelí, nemůže dát gól, což také potvrdil.

„Potěší každá trefa, která týmu pomůže k vítězství. Viděl jsem, že gólman je hodně povyjetý mimo branku, takže jsem předpokládal, že se do branky bude vracet. Zamýšlel jsem to, ale takhle můžete vystřelit desetkrát a vyjde to jenom jednou, proto jsem rád, že to tam spadlo, i když záměr takový byl. Dva góly jsou hezké. Jeden byl sice do prázdné branky, ale hlavně jsem rád, že jsme předvedli dobrý výkon a většinu času jsme Švýcary přehrávali,“ hodnotí výhru 5:3.

Dalším faktorem, proč se třineckému snajprovi v nároďáku daří, může spočívat i v tom, že svůj nepříjemný styl hry ani na mezinárodním poli nemusí nikterak měnit, byť třeba aktuální Švédské hry se hrají na větším hřišti, než česká extraliga.

„Určitě je to pozitivní, ale rozdíl tam trochu je. V Česku nemáme tak velké hřiště, jako jsou většinou na těchto mezinárodních turnajích. Co se týče souhry do útoku, tak je to hodně podobné, ale přeci jenom, tady se více odehrávaly souboje, proto je to fyzicky náročnější, než v extralize.“

„MS je ještě daleko, proto se musíme každý soustředit na svou denní práci v klubu a na konci z toho něco vzejde.“

V bodování českých hráčů v rámci EHT se posunul už na druhé místo, ale přes povedené výkony si nepřipouští, že by měl blíž na domácí mistrovství světa.

„Takové otázky dostávám čím dál častěji. Je náročné odhadovat, kdo přijede. Bude záležet na aktuální formě. Je to ještě daleko, proto se musíme každý soustředit na svou denní práci v klubu a na konci z toho něco vzejde,“ uzavírá Voženílek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz