VIDEO: Hlava mi říkala, že jet na MS není správné, hlásí smolař Plekanec

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

18. května 2015, 8:00

Adam Bagar

S jasným cílem odvézt si jeden z cenných kovů přijel útočník Tomáš Plekanec do dějiště šampionátu, to ale nakonec opouštěl zklamán. Po jeho příjezdu totiž národní tým nevstřelil jediný gól, a po porážkách s dobře známými zámořskými výběry se musel spokojit s bramborovou pozicí. "Nálada v týmu byla dobrá a všichni jsme byli před duelem s Američany pořádně nabuzení, ale bohužel to nevyšlo," mrzí Plekance po kruté porážce 0:3.

Sotva dohrál play off v zámořské NHL, vydal se jako správný bojovník do české metropole, aby pomohl národnímu týmu ve vyřazovacích bojích domácího šampionátu. Jenže po jeho příjezdu přišly prohry 0:2 s Kanaďany a 0:3 s Američany, což Tomáše Plekance nepotěšilo a po prohrané nedělní bitvě si sypal popel na hlavu. "Pokud to byla chyba, tak se nedá nic dělat. Když to řeknu blbě, tak hlava říkala, že to není správné," hlásí.

"Lidé byli fantastičtí! Škoda, že jsme je více nepotěšili a nedali góly."

Jenže trenéři české hokejové reprezentace o Plekance velmi stáli. "Národní dres se přece neodmítá a když trenéři chtěli, abych přijel, tak přece nemohu říct ne. Chtělo se mi hrát na domácím šampionátu, to se fakt neodmítá," pokračuje velezkušený kanonýr se čtrnáctkou na zádech. Ačkoli se bodově prosadit nedokázal, rozhodně nezklamal. "Překvapilo mě, že jsem se cítil dobře. Proti Američanům dokonce ještě lépe," přiznává.

Češi ale jednoznačně doplatili na mizernou koncovku, především ve druhé a třetí periodě, kdy měli obrovskou střeleckou převahu. "Myslím, že šancí jsme měli dost. Ale dělali jsme chyby, z nichž pramenily góly. Příležitostí na vyrovnání bylo dost na to, abychom nakonec uhráli vyrovnanější výsledek. Stačilo je pouze proměnit," má jasno dvaatřicetiletý útočník po prohrané bitvě s Američany, kteří v úvodní třetině udeřili dvakrát.

Ve druhé třetině měl český tým několik slibných možností. Kolářova střela skončila na tyči a nevyužitá zůstala i dlouhá čtyřminutová přesilovka. "V ní jsme sice měli tlak, ale gól jsme z toho nedali. Měli jsme ještě více střílet," myslí si Plekanec. Ten si moc váží fanouškovské podpory, která byla po celé MS skvělá. "Lidé byli fantastičtí. Všichni si toho hodně ceníme. Jen škoda, že jsme diváky nepotěšili. A nedali góly," mrzí Plekance.

Ten by se dal označit za takového smolaře národního týmu, když na zlato z MS stále čeká, ačkoli už startoval na osmi akcích tohoto typu. "Asi to tak bude. Moc nevím, co na to mám říct," říká poněkud sklesle. Každopádně dva dny v kádru národního týmu si i přes porážky užil. "Nálada v kabině byla dobrá a všichni byli nabuzení," prozrazuje Plekanec s tím, že do zámoří se vrátí v nejbližších dnech. "Letenku mám na úterý," hlásí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz