VIDEO: Čtvrté místo je šílené! Už toho máme plné zuby, říká Pavelec

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

17. května 2015, 19:39

Adam Bagar

Moc chtěli potěšit domácí příznivce, kteří je v hojném počtu podporovali v časech dobrých i zlých, jenže na kýženou bronzovou medaili nakonec nedosáhli. Poté, co ve čtvrtfinále nastartovali obrovskou euforii vítězstvím 5:3 nad Finskem, se jejich ofenzivní síla vytratila a v další fázi turnaje nedokázali zámořským výběrům vstřelit ani jeden gól. Po semifinálové prohře 0:2 s Kanadou padli 0:3 i v souboji o třetí místo s Američany. "Ukazuje se, jak moc těžké je medaili získat. Konkurence je obrovská," říká Ondřej Pavelec.

Ani tentokrát to nevyšlo. Čeští hokejisté podobně jako loni v Minsku nevstřelili v rozhodující fázi šampionátu ani gól a s domácím turnajem se loučí na bramborové pozici. "Čtvrté místo je šílené. Chtěli jsme získat bronzové medaile, ale bohužel to nevyšlo. Z nejlepší šestky až osmičky může získat medaili kdokoli. Konkurence je obrovská. Každý si myslel, že medaile je samozřejmost, ale ukazuje se, jak moc těžké je ji získat," přiznává Pavelec.

Ale v hlavě neměl pouze porážku 0:3 s Američany, ale také semifinálovou prohru 0:2. "Mrzí mě mnohem víc, ale samozřejmě i bronz by byl výborný," říká sedmadvacetiletý gólman po prohrané bitvě, v níž Češi měli velkou střeleckou převahu. "Bohužel jsme nedali góly, střely jsme přitom měli a šance také. Myslím, že jsme sehráli dobrý zápas, ale hraje se na branky a ne na střely. Podruhé za sebou jsme vyšli naprázdno," prozrazuje Pavelec.

"Ani nevím, jestli Američané vědí, že se tady nějaký turnaj hrál."

Čechům nevyšla úvodní třetina, v níž inkasovali dva góly. A od toho se potom odvíjely další části střetnutí, v němž zámořský tým držel vedení a Češi bušili do jeho pevné obrany v čele s jistým Hellebuyckem. "Odchytal velmi dobrý turnaj i zápas," říká na adresu gólmana, jenž působí v organizaci Winnipegu. "Odchytal už na farmě výbornou sezonu a v play off s námi byl jako třetí brankář. Je to pro něho obrovská zkušenost," pokyvuje Pavelec.

Tlak jeho týmu se postupně změnil v obrovskou křeč. "Když vám to tam nepadá, tak se pak pokoušíte dělat cokoli. Kluci se snažili a stále bojovali i za stavu, kdy jsme prohrávali, hokej je někdy takový, že vám to tam nespadne. Teď se nám to stalo dvakrát v řadě," uvědomuje si Ondřej Pavelec, ten litoval neproměněné čtyřminutové přesilovky. "Možná by to vypadalo trošku jinak," líčí český gólman, jenž už cítí po vyčerpávajícím turnaji únavu.

"Všichni už toho máme plné zuby. Nepamatuju si, že bych někdy sehrál tolik střetnutí v tak krátké době. Zápasů bylo strašně moc, sil už méně. Ale nemyslím si, že bychom byli horší, než Američané," má jasno Ondřej Pavelec, který chtěl potěšit medailí také české fanoušky, kteří dál hnali svůj tým i za nepříznivého stavu. "Chtěli jsme medaili. Snad si to aspoň užili. Je skvělé vidět, že vám fandí, přestože se prohrává. Škoda," mrzí Pavelce.

"Turnaj byl skvěle zorganizován, měli jsme super partu, užili jsme si to, ale škoda, že bronz nemáme, mohlo být té radosti více," říká zklamaný Ondřej Pavelec s tím, že ho Američané, kteří byli mnohými podceňováni, ani tolik nepřekvapili. "Mají tam super hokejisty, celý turnaj hráli výborně. Mají v kádru mladé kluky a tudíž hodně energie. Sehráli výborné utkání," říká Pavelec. "Ani nevím, jestli v USA vědí, že se tady nějaký turnaj hrál," hlásí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz