Vampola si hledá nové angažmá, v Mladé Boleslavi se po roce loučí

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

27. července 2017, 15:21

Adam Bagar

Zkušený útočník Petr Vampola si musí hledat nové angažmá. Mladá Boleslav dnes potvrdila to, o čem se v posledních týdnech špitalo. Bývalý hráč Vsetína, Plzně či Liberce ve středočeském klubu končí! Bruslaři o tom informovali v krátké tiskové zprávě.

Vampolovo jméno chybí už několik týdnů na boleslavské soupisce, ačkoliv měl ještě zkušený útočník tři roky platnou smlouvu. „Že mě smazali ze soupisky na webu, je zajímavé. Nevěděl jsem to. Řídím se však tím, co je na papíře,“ řekl Vampola nedávno pro iSport.cz.

„Nad celou situací jsme s Petrem několikrát seděli a rozebírali ji ze všech stran. Nakonec jsme dospěli k tomu, že nejlepším řešením bude hráčskou smlouvu ukončit.“

Ale to, že s ním Boleslav už tolik nepočítá, dobře věděl. „Bylo mi oznámeno, že se mnou nepočítají do prvních dvou pětek. Pro mě je to informace, kterou svým způsobem respektuju, ale na druhou stranu mám podepsanou smlouvu. Takže čekám, co bude,“ doplnil.

Mistr světa po odchodu z Liberce nemohl najít pohodu. Zatímco pod Ještědem pomohl k titulu 57 body, v novém působišti jich nasbíral jen 25 a postupně se propadal sestavou. Bruslaři od něj čekali víc, celá záležitost končí vzájemnou dohodou o ukončení smlouvy.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

„Nad celou situací jsme s Petrem několikrát seděli a rozebírali ji ze všech stran. Nakonec jsme dospěli k tomu, že nejlepším řešením bude hráčskou smlouvu ukončit,“ líčí generální manažer Jan Tůma. „Petrovi děkujeme za všechnu práci, kterou pro klub odvedl,“ dodává.

Pětatřicetiletý útočník si musí hledat nové angažmá. „Cítím se dobře. Vím, že extraligu můžu hrát pořád úplně v klidu,“ uvedl Petr Vampola, který je připraven i ukončit hráčskou kariéru. „Možné je všechno. Mám děti a rodinu, která je pro mě na prvním místě,“ přiznal.

Širší kádr BK Mladá Boleslav 2017-18

Brankáři:
Dominik Groh, Brandon Maxwell, Jan Růžička.

Obránci:
David Bernad, Jan Hanzlík, František Hrdinka, Ronald Knot, Oldrich Kotvan, Jiří Kurka, Marek Mlčoch, David Němeček, Tomáš Pastor, Jiří Říha, Matěj Stříteský, František Uřídil.

Útočníci:
Jakub Klepiš, Tomáš Knotek, Pavel Kousal, Martin Látal, Radan Lenc, Petr Mrázek, Pavel Musil, Kroni Musliu, Ondřej Najman, Jakub Orsava, Lukáš Pabiška, Dominik Pacovský, Jakub Planý, Jakub Valský, Lukáš Volf, Lukáš Žejdl.

Příchody do BK Mladá Boleslav

Jan Růžička (Des Moines)
Ondřej Najman (Spokane)
Pavel Kousal (Spokane)
Ronald Knot (Slavia Praha)
Oldrich Kotvan (Zlín)
Jiří Říha (Jihlava)
David Němeček (Plzeň)
Tomáš Knotek (Hradec Králové)
Petr Mrázek (Kometa Brno)
Jakub Valský (Liberec)

Odchody z BK Mladá Boleslav

Jan Lukáš (Banská Bystrica)
Jan Holub (neznámo)
Jiří Kučný (neznámo)
Tomáš Voráček (Slovan Bratislava, zkouška)
Ivan Ďurač (neznámo)
Vít Jonák (neznámo)
Tomáš Pospíšil (neznámo)
Tomáš Urban (neznámo)
Marek Trončinský (Pardubice)
Petr Vampola (neznámo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz