Tvoří se něco nového, hlásí Augusta. Kdo v Boleslavi nahradí Hyku?

Foto: Karel Málek, Juniorský hokej

7. července 2017, 9:10

Václav Jáchim

V dubnu ještě působil u reprezentační osmnáctky, záhy poté ale Patrik Augusta začal novou misi. S kolegou a bývalým spoluhráčem Viktorem Ujčíkem nastoupili v Mladé Boleslavi, s hokejisty Bruslařského klubu absolvovali hlavní blok přípravy. Trval devět týdnů, po krátké dovolené se tým znovu sejde 17. července. "Dá se říci, že se tvoří něco nového. My trenéři jsme tak trochu ukazovali hráčům, jakým směrem se chceme ubírat," řekl Augusta (na snímku) klubovým stránkám.

Loňská sezona byla u hokejistů z města aut trošku na houpačce, skončila velmi brzy. Ačkoli Středočeši sahali po postupu z předkola do play off, čtvrtfinále nakonec vybojoval Chomutov a Mladé Boleslavi zbylo zklamání. Po sezoně skončil ve funkci hlavní kouč František Výborný, který je nově v klubu konzultantem. Davida Výborného nahradil v pozici sportovního manažera Luděk Bukač mladší, došlo i k poměrně velkým změnám v hráčském kádru.

Cíl je jasný: dostat Mladou Boleslav výš než v minulém ročníku. Teď mají hokejisté za sebou první část přípravného období. "Za sebe jsem spokojen, během devíti týdnů jsme udělali velké množství práce," potěšilo Augustu, který stihl absolvovat také stáž v kanadském Winnipegu. Do Kanady vyrazili rovněž kouč gólmanů Radek Haas a brankář Jan Růžička, kteří společně s klubovou jedničkou Brandonem Maxwellem trénovali v Quebeku.

V průběhu června se hráči Bruslařského klubu potili při trénincích v posilovně, ale i na ledě. Už má Patrik Augusta konkrétní představy o složení jednotlivých formací? "Prozatím jsme k tomu přistupovali spíš individuálně. I když samozřejmě nějaké menší „hry“ proběhly, ale nechávali jsme tomu volný průběh. Určité představy my trenéři o sestavě máme, ale znáte to – tyhle věci se často mění ze zápasu na zápas, natož z měsíce na měsíc. Počkáme si, co přinesou přípravná utkání," vybídl bronzový medailista z olympiády v Albertville 1992.

Připomeňme, že v kabině boleslavského týmu nastal poměrně značný průvan. Přišli brankář Jan Růžička, obránci Jan Říha, Oldrich Kotvan, Ronald Knot, David Němeček, útočníci Tomáš Knotek, Jakub Valský, Petr Mrázek, ze zámoří se vrátili talentovaní Ondřej Najman a Pavel Kousal. U Bruslařů naopak nabudou pokračovat mj. Jan Lukáš, Tomáš Voráček, Jan Holub, Jiří Kučný, Tomáš Urban,. Tomáš Pospíšil, Tomáš Jiránek, Vít Jonák a především Tomáš Hyka.

Reprezentační útočník si vybojoval smlouvu v Las Vegas, jeho odchod je pro Mladou Boleslav velkou ztrátou. "Nejlepší střelec týmu vždycky chybí, to je jasné. Počítáme s tím, že takříkajíc povstanou jiní. Ale Tomášovi to přejeme, taková šance přijde vlastně jen jednou za život," připomněl Augusta. Nad dotazem, kdo Hyku nahradí v elitní formaci s Radanem Lencem a Pavlem Musilem, se kouč jen pousmál: "Představu mám, ale zatím si ji nechám pro sebe."

Hokejisté Mladé Boleslavi si nyní užívají krátkou dovolenou, před níž od trenérů obdrželi plány individuální přípravy. Mužstvo bude znovu pohromadě 17. července. Po týdnu na suchu přijdou ke slovu tréninky na ledě. A také přípravné zápasy. "Utkání bude osm, což je tak akorát. Máme soupeře z extraligy i WSM Ligy, také Znojmo, které hraje EBEL. Už se na to těšíme," uzavřel Patrik Augusta.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz