Vampola nesmí hrát, Pešán zuří. Pech: Jsme rádi, že se vyautoval

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Hokejisté Liberce se musejí ve čtvrtém finálovém klání obejít bez centra elitní formace Petra Vampoly. Zkušený útočník v bojích o titul inkasoval už druhý trest do konce zápasu a dle jasně daných pravidel nyní musí stát. "Sám rozhodl o tom, že v dalším duelu hrát nebude. Uvidíme, kolik finálových střetnutí ještě odehraje," zlobí se liberecký lodivod Filip Pešán.

Jméno Petra Vampoly se hodně skloňovalo už po úvodní finálové bitvě. V ní deset minut před koncem přistrčil sparťana Lukáše Pecha do otevřených vrátek střídačky a inkasoval trest na pět minut plus do konce utkání za nedovolené bránění. Zatímco tehdy se ho Filip Pešán zastával, tentokrát neměl pro jeho chování příliš pochopení. "Potvrdilo se, že kdo nezvládá ve finále emoce, ten nemůže vyhrát," hlásí osmatřicetiletý trenér.

"Uvidíme, jak se s tím popasují. Nemyslím si, že mají hráče, který by Vampolu nahradil."

Liberecký hráč neunesl sérii vyloučení, k níž sám dopomohl poté, co se kočkoval s Michalem Barinkou. V tu chvíli si neodpustil nějaké to slůvko na adresu rozhodčího Romana Poláka, jenž mu ukázal nepopulární "panenku". A když za dalších 27 sekund přisedl na libereckou trestnou lavici už třetí hráč, Vampola to neunesl, pokračoval v protestech a vysloužil si druhou desítku, která už znamenala automatický trest do konce utkání.

A jelikož Vampola musel předčasně pod sprchy už ve druhém ze tří utkání, čtvrtý zápas bude muset sledovat jen z tribuny. "Patří k jejich klíčovým hráčům, pro nás je to samozřejmě dobře, když jim takový hráč vypadne. Řekl bych, že je jejich mozkem přesilovek, všechno hrají přes něj. Uvidíme, jak se s tím popasují, ale nemyslím si, že mají hráče, který by ho nahradil," hlásí slovenský obránce ve sparťanských službách Juraj Mikuš.

"Určitě je pro ně důležitý. Jsme rádi, že se nechal takto vyvést z míry a vyautoval se. Pro nás je to jedině dobře," culí se útočník Lukáš Pech, který se snaží všemožné provokace nebo vyjádření v médiích nevnímat. "Já se soustředím pouze na svůj výkon, na každé střídání. Snažím se hrát hokej a chci gólově pomoct týmu. Jestli oni provokují nebo něco říkají do novin, to je jejich věc. Snažím se tohle nesledovat," přiznává vzápětí Pech.

Právě (ne)disciplinovanost zatím v sérii hraje prim. Kdo udrží emoce na uzdě, ten vyhrává. A v tomto směru má ve finále, i přes úlet Lukáše Klimka, navrch Sparta. "My se snažíme držet na uzdě a hrát svou hru," pokyvuje Pech po vítězství 4:1. Teď jsou na tahu Bílí Tygři, kteří ztrácejí podobně jako pod Ještědem jedno utkání. Bude i čtvrtá bitva plná emocí? "Každý chce vyhrát a udělá pro to všechno," má jasno dvaatřicetiletý útočník.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz