Liberecký Ševc zaútočil na Jandače: Pořád brečí, měl by dělat politiku!

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Finále je na hraně, hraje se do posledních sil, soupeři na sebe zkoušejí všechno možné. Bitva o titul logicky přináší emoce, ve třetím pokračování série bublaly jasně na straně Liberce. Severočeši předvedli velmi dobrou první třetinu, v té druhé ale nepochopitelně vypadli z role, jali se faulovat. Byli podráždění a frustrovaní, čehož Sparta chytře využila a rozhodla. "Nezačali jsme vůbec dobře, nedisciplinovaností už od prvního střídání jsme určili ráz utkání a bohužel jsme se z toho nevymanili - tedy až na třetí třetinu, která od nás byla dobře zahraná a připravená do příštího zápasu," souhlasí Martin Ševc.

Severočeši se porazili tak trochu sami. Z trestné lavice nikdo nikdy zápas nevyhrál. Můžete se plácat po ramenou a ujišťovat, jak se proti vám všichni spikli. Ale tohle je play off, každý silný tým to dokáže přejít a maká dál. Ševc s lehkým odstupem času souhlasí. "Musíme být klidnější a nereagovat na okolní podněty. Protože nám nikdo nepomůže. Jsme tady jako tým, je třeba se semknout," povídá.

Tohle je trošku dvojsmyslné vyjádření, jaké podněty má na mysli? "Je to frustrace, když chodí na trestnou lavici jenom jeden tým. Ale pokud se to vezme zpětně, ty fauly byly. A je jen na nás, abychom se z toho poučili. Celkově vzato - prohráli jsme teprve druhý zápas, série se hraje na čtyři vítězné. Jestli si z toho vezmeme příklad, co nedělat, tak to bude dobré poučení," hlásí. A ještě dodává: "Pro nás je to poučení třeba i v tom, že musíme být mediálně zdatnější, abychom si třeba i trošku pomohli."

I tohle vyjádření se sluší trošku upřesnit. Mediálně zdatnější v čem? "Myslel jsem paní Jandačovou, jak brečí na všechny strany. A vybrečel si možná jeden zápas. Ale to nás vůbec nerozhodí," pálí ostrými Ševc. Chtěl snad kouč domácích díky výrokům v médiích dostat protivníka pod tlak? "Myslím to, že brečel do novin, a možná ne jenom do novin, ale třeba tady o budovu vedle. Já to vždycky říkal, že je trenér z úleku," doplňuje liberecký obránce. Zjevně je toho hodně plný, ostatně po druhé třetině si Ševc vylil na Jandačovi zlost osobně. Při cestě do kabin na kouče domácích cosi pokřikoval. "Jen jsem mu povídal, že je šikovný, že je ho škoda na hokej. Měl by dělat politiku, protože podle mě hokeji moc nerozumí," povídá.

I tohle je důkaz obrovských emocí, jaké mezi finalisty plápolají. Jak se na věc dívá Josef Jandač? "Nadával mi neskutečným způsobem. Nevím proč. On furt na všechny prská. Vytáhl si mě, nevím, asi mě chtěl nějak rozhodit. Že prý mám šedivé vousy. Tak jsem mu řekl, že je také bude mít jednou šedivé," zní jeho komentář. Ale zpátky k Bílým Tygrům. Třetí bitvu ztratili mizernou disciplínou, což potvrdil například elitní centr Petr Vampola. V závěru druhé třetiny nejprve dostal od rozhodčích desítku. A když arbitři posléze trestali Jelínka, Vampola to nevydržel a na trestné lavici vzteky praštil hokejkou do mantinelu. Takže šel pod sprchy.

"Myslím to, že brečel do novin, a možná ne jenom do novin, ale třeba tady o budovu vedle. Já to vždycky říkal, že je trenér z úleku."

Řečeno výroky Ševce na adresu trenéra Jandače, do politiky by tedy neměl chodit ani Vampola? "S tím souhlasím. Naprosto. To bylo úplně zbytečné, navíc příští zápas nemůže hrát, takže tím nám taky nepomohl," hlásí Ševc. Krátce po tomhle extempore hosté inkasovali tři klíčové branky. Nejprve se trefil Hlinka, což s velkým zpožděním kontrolovali rozhodčí s kolegou u videa. Jelikož přesilovkovou branku uznali, vracel se čas o dvě minuty a 21 vteřin. Sparta měla dál početní výhodu, načež skóroval Juraj Mikuš. "To jsou prostě pravidla. Padl gól, tak se vrací čas, ať se stane cokoli. S tím jsme problém neměli. Bohužel to bylo kvůli gólu v naší síti a to nás trošku srazilo," dodává liberecký zadák. Čtvrté finále se hraje v pražské O2 areně znovu od 18:20 hodin.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz