Slavia deklasovala Kladno 9:1. Rozebrala nás jako kostičky lega, říká Ptáček

Foto: Tomáš Kostečka, Benyho galerie

Bum. Bum. Bum. Bum. Bum. Bum. Bum. Bum. Bum. Slavia vstřelila domácímu Kladnu v úterním přípravném utkání devět branek. Sama přitom inkasovala pouze jednou.

První minuta – 0:1. Druhou trefu přidali slávisté v závěru úvodní třetiny.

Tehdy to na debakl nevypadalo.

Jenže na startu druhé dvacetiminutovky znovu skórovali a další góly brzy následovaly.

I v závěrečné periodě se Pražané radovali hned v první minutě.

„To se říká už od žáků – bacha na první střídání! A bum! A pak už se to jen opakovalo. Nešlo nám nic," přiznal pro rytirikladno.cz František Ptáček.

Potupnou desítku Kladno nedopustilo, nebylo k ní ale daleko. Prohrálo 1:9.

„Zápas se hodně těžko hodnotí, protože jsme zaostávali úplně ve všem. Hned od začátku bylo vidět, že Slavia je lehčí na bruslích, což pro nás v této části přípravy není úplně dobře. Bylo tam úplně všechno špatně, horší už to být nemůže," nehledal omluvu trenér Pavel Patera.

„Asi jsme se namlsali, že jsme v posledních dvou zápasech inkasovali po jednom gólu. Začátek byl špatný, to bylo vidět. Byli lepší, důraznější, bojovnější, hokejovější. Tím nám úvod utkání utekl a pak už se to nabalovalo. Byli jsme rozebraní jako kostičky Lega," sdělil klubovým stránkám Ptáček.

„Bylo tam úplně všechno špatně, horší už to být nemůže." 

Kladenské hokejisty nečekala lehká noc. Tvrdá porážka bolela.

„Pevně věřím, že zítra ráno se tu sejdeme a budeme mít každý čistou hlavu. Někdo se půjde projít se psem, někdo to nechá tady v posilovně a někdo si třeba popovídá s manželkou. Ráno si k tomu pak samozřejmě sedneme, podíváme se na video. Musíme se z toho poučit a najít naše chyby. Je to sport a jedna porážka není konec. Čím dřív se člověk oklepe, tím víc ho to může posílit," říká Ptáček.

Foto: Tomáš Kostečka, Benyho galerie

To slávisté odjížděli z Kladna ve skvělé náladě.

Potěšení neskrýval v rozhovoru na webu hc-slavia.cz ani útočník Michal Dragoun.

„Musím říct, že soupeř měl asi jen dvě šance, jinak jsme hráli doopravdy suprově a bylo to fajn utkání. Navíc i z toho hlediska, že jsme takovým způsobem porazili zrovna Kladno. Samozřejmě je to pořád příprava, takže to nesmíme přeceňovat, ale pro sebevědomí je ta výhra hodně cenná."

„Nesmíme to přeceňovat, ale pro sebevědomí je ta výhra hodně cenná."

Dragoun si za sešívané zahrál poprvé. Dosud ho do hry nepustilo zranění.

A byla to parádní premiéra! 

„Je jasné, že za stavu 4:0 se vám hraje lépe a trochu odlehčeně, ale my jsme přesto nepřestali tlačit a hráli pořád výborně," zhodnotil utkání v interview s Martinou Kramerovou.

Jenže jak říkal Ivan Hlinka – hlavně se z toho nepos...

Platí to jak pro Kladno, které musí napravit chyby, tak pro Slavii, jež zase nesmí polevit v tvrdé práci.

Rozhodovat se totiž bude až v mistrovských zápasech.

Rytíři Kladno – HC Slavia Praha 1:9 (0:2, 0:3, 1:4)

Branky a nahrávky: 58. Tenkrát (Ton, Růžička) - 1. Tuominen (Pohl, Dušek), 19. Knot (Ondráček), 21. Dušek (Pohl, Tuominen), 25. Hraško (Kverka, Markovič), 31. Rys (Dragoun, Knot), 41. Kverka, 42. Šafránek (Hraško), 52. Ondráček (Rys), 56. Mikulík (Kverka)

Kladno: Cikánek (58. Hanuljak) – D. Růžička, Matula, J. Drtina, Ulrych, Ptáček, Hořava – Ton, Burger, Tenkrát – Tůma, Machač, Pekr – Jánský, Přikryl, Strnad – Zikmund, Havlůj, Cetkovský.

Slavia: Frodl – M. Drtina, Pohl, Andrlík, Knot, Hraško, A. Růžička, Valík – Chlouba, Tuominen, Dušek – Dragoun, Kverka, Mikulík – Kern, Šafránek, Markovič – Rys, Kubica, Ondráček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz