Konec vyhnanství. Duda se vrací do Energie, hrát by měl už v pátek

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

23. listopadu 2015, 20:44

Jan Šimek

V pátek s karlovarským týmem do Zlína ani neodjel, v sobotu si zkušený útočník Radek Duda zahrál ve druhé lize za Sokolov, ale v neděli znovu chyběl v sestavě Energie. Nyní se třetí nejproduktivnější hráč Karlových Varů vrací zpět. Celá situace je zajímavá především tím, že zkušený hokejista vypadl ze sestavy na popud majitele klubu.

Informaci o Dudově vyřazení z kádru po zápase se Zlínem, které Karlovy Vary bez zkušeného forvarda vyhrály v poměru 5:3, potvrdil asistent hlavního trenéra Energie Karel Mlejnek. „Mohu potvrdit, že je to rozhodnutí majitele klubu. Důvodem jeho rozhodnutí je (Dudův) výkon v minulém domácím utkání s Chomutovem,“ uvedl tehdy Karel Mlejnek.

Šestatřicetiletý útočník si v sobotu odskočil ťuknout druhou ligu do Sokolova, kde začínal, a vedl si parádně. Jeho Baník zvítězil na ledě jindřichohradeckého Vajgaru jasně 9:2 a Duda se blýskl šesti kanadskými body za gól a pět nahrávek.

Duda u rybníku řádil, zapsal šest bodů. Brno rozhodlo v čase 59:59 »

Teď se forvard s nálepkou rebela, jenž v letošní sezoně přišel o kapitánské céčko, vrací. „Hrál špatně, proto vypadl ze sestavy. Teď se tam vrátí a uvidíme, jak bude hrát. Když bude hrát dobře, zůstane tam, když ne, půjde ze sestavy. To je přece ve sportu úplně normální. A je jedno, jestli se jmenujete Duda, Žemlička, nebo jak. Hrajete dobře, tak hrajete. Hrajete špatně, nehrajete,“ řekl deníku Sport generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

Hokejista s více než 650 odehranými zápasy v nejvyšší soutěži by se měl na extraligovém ledě představit už v pátek, kdy Karlovy Vary na svém stadionu hostí Vítkovice. „Na pravidelné poradě vedení klubu bylo diskutováno i téma Radka Dudy, jenž se v předešlých dvou utkáních nevešel do zápasové sestavy. Vedení klubu rozhodlo, že se hráč vrátí do sestavy a jeho přesné zařazení do formací určí trenéři. Bude-li Radek Duda zdravotně v pořádku, zasáhne už do pátečního a nedělního utkání,“ píše se ve stručném prohlášení na webu karlovarské Energie.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz