Za hlavičku bez céčka! Duda končí jako kapitán a Varům zaplatí 100 tisíc

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Zatímco disciplinární komise Tipsport extraligy dosud nedělní exces bouřliváka Radka Dudy neřešila, vedení Karlových Varů přispěchalo s reakcí hned na startu nového týdne: Dudovi vyměřilo pokutu 100 000 korun, navíc ho zbavilo funkce kapitána, kterou po něm převezme Radim Bičánek. Neuspokojivé výkony pak stály místo obránce Radka Deyla.

Radek Duda si další ze svých slabých chvilek vybral hned ve čtvrté minutě nedělního utkání se Zlínem. Po odpískání dal Oldrichu Kotvanovi lehkou, ale zřetelnou hlavičku, kterou rozhodčí okamžitě ohodnotili trestem ve hře. Energie v následném dvojnásobném oslabení inkasovala a i přes dobrý výkon prohrála 1:2.

Blikanec šestatřicetiletého útočníka pořádně rozhněval klubovou generalitu. I proto, že u něj nejde o první prohřešek, sáhlo vedení k poměrně vysoké pokutě 100 000 Kč. Od příštího zápasu, do kterého po odpykání náležitého disciplinárního trestu nastoupí, navíc neponese na dresu kapitánské céčko. „Radek se bude moci věnovat pouze své hře. Doufáme, že toto potrestání pro něj bude dostatečným motivem, aby mužstvu v sezoně maximálně pomohl,“ uvedl generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

Novým kapitánem posledního týmu soutěže bude Radim Bičánek, jeho asistenty Vladimír Sičák a Michal Vachovec. Pro Bičánka však rozhodně nejde o novou roli, v čele kabiny stál už během svého působení ve Znojmě a v brněnské Kometě.

Energie po víkendu přivedla do kádru kanadského obránce Bryana Rodneyho, i proto dala sbohem Radku Deylovi. Ten si bude po neuspokojivých výkonech hledat nové angažmá. „Sportovní manažer Jaromír Kverka dostal za úkol i nadále vytipovávat případné posily, které budou zapadat do systému naší hry tak, aby ti hráči, kteří nebudou splňovat výkonnostní požadavky trenérů A-mužstva, mohli být postaveni mimo základní sestavu,“ dodal Miroslav Vaněk.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz