Karlovy Vary po neúspěchu: nový trenér i sportovní manažer. A co posily?

Daniel Tobolka | Foto: hokejkv.cz

Žádné výmluvy, Karlovy Vary si dobře uvědomují, že letošní sezona jim hrubě nevyšla. „Otevřela nám oči. Neúspěch beru jako určitou nováčkovskou daň našeho působení v klubu," přiznává jednatel Daniel Tobolka.

Energie proto chystá RESTART.

Zaprvé. Najme si sportovního manažera. „Nejde kumulovat funkce trenéra a sportovního manažera. Ten objem práce nejde zvládnout v jedné osobě. Funkci sportovního manažera nově obsadíme samostatně," potvrdil Tobolka v rozhovoru na karlovarských stránkách.

Podle serveru sport.cz se jím stane Jiří Kalous, který aktuálně působí jako asistent Radima Rulíka u národního týmu. Byť jméno neprozradil, přesunu Kalouse do Energie nahrává i Tobolkovo vyjádření: „Jsme domluvení, že vzhledem k jeho nynějšímu pracovnímu vytížení se nový sportovní manažer ujme funkce od 1. června." A právě do té doby bude Kalous s reprezentací na domácím šampionátu...

Zadruhé. K rošádě dojde rovněž na střídačce. Kormidla se ujmou – opět podle zdrojů sport.cz – olympijští vítězové Pavel Patera s Davidem Moravcem. „Trenérský tým je v řešení a chceme mít jasno do konce března," mlží prozatím Tobolka.

„Osmi hráčům základního kádru končí smlouva."

Zatřetí. Obměnou musí projít také samotná soupiska. „Osmi hráčům základního kádru končí smlouva. Na některé jsme uplatnili opci, ale ke změnám v kádru dojde určitě," avizuje Tobolka v rozhovoru pro hokejkv.cz. Podle zdrojů Hokej.cz v mužstvu skončí obránci Tomáš Havlín s Tomášem Bartejsem. Prvně jmenovaný má údajně zamířeno do Mladé Boleslavi, Bartejs by měl ohlásit comeback do Komety.

A naopak nové akvizice? Na veřejnost zatím neprosákly žádné spekulace. „Posílení vidíme ideálně o dva útočníky pro první dva útoky a dva top obránce. Posily budou i z ciziny," naznačuje Tobolka. „Také by se měli vrátit někteří naši odchovanci ze zámoří, kterým bychom chtěli dát prostor v A-týmu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz