TŘESK v Mladé Boleslavi! Klub opouští devět hráčů

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

V Mladé Boleslavi nebudou v příští extraligové sezoně působit brankář Filip Novotný, obránce Jan Štibingr a útočníci Matti Järvinen, Róbert Lantoši, Tomáš Pitule, Jan Půček, Joachim Rohdin, Ondřej Roman a Tomáš Šmerha. Bruslaři o jejich odchodech informovali na svém webu.

Nejcitelnější ztrátu představuje Róbert Lantoši, který se bodem podílel na 44 procentech ze všech letošních branek Bruslařů. Týmovou produktivitu ovládl s málo vídaným náskokem devatenácti bodů.

„Róbert měl z osobního hlediska skvělou sezonu a je v ideálním hokejovém věku. Logicky má tedy spoustu nabídek ze zahraničí, které upřednostňuje," vysvětluje na mladoboleslavském webu sportovní manažer Martin Ševc.

„Róbert Lantoši má spoustu nabídek ze zahraničí, které upřednostňuje."

V souvislosti s dalším působištěm Lantošiho se dokonce spekuluje o prestižní švýcarské lize. „Nabídku dostal samozřejmě i od nás, chápeme ale, že se chce posunout někam dál a že se mu otevřely hokejové destinace, kterým nemůžeme konkurovat," dodává Ševc.

Druhou výraznou osobností, která už u Bruslařů s jistotou nebude pokračovat, je zkušený gólman Filip Novotný. S Mladou Boleslaví se loučí po dvou sezonách. V té letošní už neměl tak dobrá čísla jako loni: úspěšnost zákroků činila 90,40 % a průměr inkasovaných branek na zápas vylétla na 3,01.

Kdo by ho mohl nahradit? V hokejových kuloárech se šušká o přestupové bombě v podobě Dominika Furcha. Středočeši po zpackané sezoně lákají i další velká jména, údajně stojí o vítkovického střelce Dominika Lakatoše. Podle informací Hokej.cz pak do Mladé Boleslavi dorazí explzeňský forvard Aleksi Rekonen či karlovarský zadák Tomáš Havlín.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz