Jízdní řád KHL: Méně týmů, více zápasů. Jandač začne proti Slovanu

Foto: sport.aktuality.sk

11. července 2018, 11:54

Adam Bagar

Vedení Kontinentální ligy v uplynulém týdnu zveřejnilo jízdní řád pro sezonu 2018-19. Jedenáctý ročník soutěže odstartuje 1. září soubojem obhájce Gagarinova poháru s vítězem dlouhodobé části, Kazaně s Petrohradem.

Se soutěží se rozloučily Jugra Chanty-Mansijsk a Lada Toljatti, každý z 25 účastníků odehraje v základní části nově 62 zápasů. 48 utkání bude systémem každý s každým, dalších čtrnáct pak obstarají bitvy s největšími rivaly v rámci svých konferencí a divizí.

Jejich složení se kvůli změně v počtu účastníků v nové sezoně pozmění. Slovan se společně s Minskem přesune z Bobrovovy divize do Tarasovovy divize, v níž nahradí Dynamo Moskva a Čerepovec. Nižnij Novgorod se nově představí ve Východní konferenci.

Základní část začne bitvou Kazaně s Petrohradem, přinese 775 utkání

Dlouhodobá část nabídne celkem 775 utkání, vypukne 1. září soubojem Kazaně s Petrohradem a potrvá do 22. února. Hned o tři dny později už odstartují vyřazovací boje, které poběží dva měsíce. Nový vítěz Gagarinova poháru bude znám nejpozději 25. dubna.

Slovan Bratislava, v jehož řadách najdeme několik českých hokejistů, začne nový ročník 2. září na ledě ruského Magnitogorsku, který povede teď už bývalý reprezentační kouč Josef Jandač. Doma se potom slovenský celek poprvé představí 9. září proti Jaroslavli.

Slovan s CSKA a Petrohradem ve Vídni, KHL uvidí i Curych a Tallinn

Soutěž bude mít tři reprezentační přestávky, 8. až 11. listopadu během Karjala Cupu, 13. až 16. prosince při Channel One Cupu a 7. až 10. února, kdy se konají Švédské hry. Hrát se nebude ani 18. až 20. ledna při utkání hvězd v Kazani či tři dny na přelomu roku.

KHL se v nové sezoně představí i jinde po Evropě. Vídeň uvidí 26. a 28. října bitvy Slovanu s CSKA a Petrohradem, 26. a 28. listopadu se ruští giganti utkají s Rigou ve švýcarském Curychu a estonský Tallinn bude hostit zápasy Jokeritu s Čerepovcem a Spartakem Moskva.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz