Rozhodčí Jeřábek v KHL končí, po čtyřech letech se vrací do extraligy

Foto: Michal Eger

31. května 2018, 13:19

Adam Bagar

Do české nejvyšší soutěže se po čtyřletém působení v Kontinentální lize vrací uznávaný hlavní rozhodčí Antonín Jeřábek, který se zúčastnil sedmi světových šampionátů a dvou olympijských turnajů. V Tipsport extralize a KHL, do níž přešel jako první český arbitr, odřídil už více než 550 zápasů. Hokej.cz o tom informoval tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

„Extraliga získává jednoho z nejuznávanějších evropských rozhodčích,“ pokyvuje spokojeně předseda komise rozhodčích ČSLH Vladimír Šindler. „Vzhledem ke zkušenostem, které doma a v zahraničí získal, bude určitě i skvělým příkladem a inspirací pro mladší kolegy,“ doplňuje.

„Působení v zahraničí mě profesně posunulo a věřím, že to zúročím i v nejvyšší domácí soutěži. V tomto směru je pro mě návrat do extraligy novou, významnou a motivující výzvou.“

Obě strany se dohodly rychle a korektně, teď už se Antonín Jeřábek těší na návrat. „Působení v zahraničí mě profesně posunulo a věřím, že to zúročím i v nejvyšší domácí soutěži. V tomto směru je pro mě návrat do extraligy novou, významnou a motivující výzvou,“ říká elitní rozhodčí.

Foto: Michal Eger

Šestatřicetiletý Antonín Jeřábek začínal s píšťalkou v šestnácti letech, v extralize se představil poprvé v roce 2007, od té doby v ní až do roku 2014 odřídil 270 utkání. Poslední čtyři sezony strávil v Kontinentální lize, kde přidal dalších 285 zápasů, z toho 51 ve vyřazovacích bojích.

Jeřábek patří ke špičce mezi rozhodčími, řídil už tři finále MS

Nejlepší extraligový rozhodčí sezony 2012-13 patří k absolutní mezinárodní špičce, už třikrát rozhodoval finále mistrovství světa. Celkem se zúčastnil sedmi světových šampionátů a dvou turnajů pod pěti kruhy, v roce 2014 v ruském Soči a letos v jihokorejském Pchjongčchangu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz