Já, nebo Lašák? Je jedno, kdo chytá, tvrdí liberecký gólman Will

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Bílí Tygři zvládli veledůležité páté utkání semifinálové série a jsou o krok blíž k postupu. Velký podíl měl na výhře opět brankář Roman Will, který pochytal třiadvacet střel soupeře. „Naší prací je, abychom byli oba dobře připravení pomoct týmu. A aby byli kluci v klidu. Je jedno, kdo z nás je v brance. Snažíme se chytat tak, aby ostatní mohli hrát sebevědomě," říká o výměně s Jánem Lašákem Roman Will.

Roman Will naskočil na led už během utkání v Chomutově. V polovině zápasu střídal Jána Lašáka, svůj tým ale k výhře nedovedl. To vše si vynahradil před vyprodanou Home Credit Arénou. Pro nadějného gólmana to bylo vůbec první utkání v play off na domácím ledě.

„Bylo to skvělé! Máme tady výborné fanoušky a jejich kultura je fantastická. Jsme rádi, že jsme to tu před nimi zvládli a že viděli dobrý hokej jak od nás, tak i od hráčů Chomutova," prozrazuje nadšeně.

Za jeho záda prošel kotouč pouze jednou, po pěkné akci Vladimíra Růžičky. Jinak si na něj chomutovští hokejisté nepřišli, sami Tygři navíc překonali Jána Laca pouze dvakrát, o to byly jeho zásahy důležitější.

„Piráti hrají v laufu a jsou skutečně výborný tým. My jsme ukázali naši bojovnost a kvalitní hokej, od kterého se to všechno odvíjelo. Myslím, že tu máme nejlepší realizační tým, který nás dokáže připravit tak, že je proti nám opravdu těžké hrát. Nemůžeme si teď dovolit prohrát dvakrát nebo třikrát v řadě. Udělali jsme důležitý třetí krůček na cestě k ukončení série," těší Willa.

A co situace v brankovišti a střídání s Jánem Lašákem? „Nechtěl bych se o tom nějak víc bavit. Buď tam stojím já, nebo Jánko. Společně si navzájem vypomůžeme, jak jen je třeba. Naší prací je, abychom byli oba dobře připravení pomoct týmu a aby byli kluci v klidu. Je jedno, kdo z nás tam je. Snažíme se chytat tak, aby ostatní mohli hrát sebevědomě."

Na to, jestli svěřenci trenéra Pešána dokáží v Chomutově sérii ukončit, je ještě brzy. Připravovat se však budou stejně jako na pátý duel. „Připravíme se na zápas jako na každé jiné utkání. Budeme chtít vyhrát a uděláme pro to maximum. Uvidíme, jak to bude, ale půjdeme do toho naplno. Jinak to v play off ani nejde. Podle mě bychom se měli odprostit od nějakého tlaku a zápas si užít. Hrát co nejlépe a až pak se podívat na výsledkovou tabuli."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz