Fárali jsme jeden za druhého, těší Šimka. V týmu cítí lepší chemii než loni

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Na ledě Pirátů dvakrát padli a soupeři umožnili, aby vyrovnal dramatickou sérii. Hokejisté Liberce věděli, že doma potřebují nutně zabrat. V pátém semifinále dřeli na maximum! Od úvodních vteřin bylo Bílých Tygrů plné hřiště, poctivým výkonem na hranici osobních sil dokráčeli k vítězství 2:1. "Ubojovali jsme to týmovým výkonem, chtěli jsme to od prvního kluka po posledního. Fárali jsme jeden za druhého. Myslím, že to bylo znát, že jsme zaslouženě vyhráli," pochvaluje si Radim Šimek.

Reprezentační bek byl jedním z ministrů obrany, navíc jak je jeho tradičním zvykem, neustále se tlačil do ofenzivy. Hráči Liberce měli neskutečné nasazení, jelikož stejné zbraně vytáhl i soupeř, hrál se parádní hokej. Svěřenci trenérů Pešána a Mlejnka udivovali také častou střelbou. "Řekli jsme si, že když jich na Laca nepoletí víc, tak to bude špatně. Nevím, kolik střel jsem měl já. Snad tak deset... Pořád jsem se snažil to tam cpát. Zaplaťpánbůh, že jsem dal vítězného góla. Vedeme 3:2 a jsme trošku v psychické výhodě," připomíná.

Právě Šimek nakonec rozhodl, v úvodu druhé třetiny pohotově zakončil z pozice, která volala po střeleckém zápisu. "Já byl s Plzní docela dřevák. Jsem rád, že jsem to teď trefil," usměje se. "Kuba Valský tam odvedl výbornou práci v rohu, dal mi to. Já si sjel mezi kruhy, stáhl si puk do bekhendu a vystřelil. Tohle je vždycky padesát na padesát, naštěstí to vyšlo," libuje si. Chvilku předtím odjížděl z hrací plochy a rukou si držel rameno. Šimek nevypadal vůbec dobře. "Nevím, co to bylo, jestli se mi nějak seknul sval. Pak jsem to na střídačce naštěstí nahodil, ale v první chvíli jsem myslel, že to bude špatné," popisuje.

Tahle lehká anabáze ho možná naštvala a postrčila k rozhodující ráně, účastník loňského mistrovství světa v Moskvě po vstřeleném gólu držel vynikající výkon a s ostatními parťáky neustále srážel bojovné Piráty. Sokové jeli na maximum, hrál se velmi důrazný hokej. "Abych řekl pravdu, já moc dohrávaný nebyl. Ani jsem to nepociťoval. Ale nejsem od toho, abych někoho boural. Spíš bych měl tvořit, na tohle máme jiné kluky, kteří to zvládli na jedničku. Vítězství patří také jim," vzkazuje. Bílí Tygři předvedli výrazně lepší výkon než v předchozí čtvrté bitvě. "Tehdy jsme byli zbytečně vylučovaní. Já to poslal do hlediště, pak jsme puk sevřeli rukou... Byly to zbytečné fauly, tedy spíš takové technické věci. Naše blbost. Tentokrát jsme si dali pozor, víme, že disciplína je cestou k vítězství."

Další kamínek mozaiky úspěšného zápasu se týkal toho, jak hokejisté Liberce pokryli největší osobnosti soupeře. Především tedy Michala Vondrku. "Nevím, jestli jsme si na něj dávali větší prostor, ale určitě bylo znát, že se neprosadil. Předtím nám dal v každém utkání dal góla, teď to Pirátům chybělo," kvituje Šimek. Bílí Tygři se perou o druhé finále v řadě. Před rokem brali titul, jejich cesta vyřazovacími boji byla trošku jednodušší než tentokrát. Kde Radim Šimek vidí největší rozdíly? "Teď mám méně individualit. Loni tu byli Michalové Řepík s Birnerem, na ty jsme se mohli spolehnout, že dají góla. Letos je lepší chemie, jsme víc soudržní," srovnává.

Aby si Liberec zajistil další postup a znovu zabojoval o Masarykův pohár, potřebuje ještě jedno vítězství. V neděli čeká šestý zápas série, pro změnu na ledě Pirátů. "Klíčová bude psychika. Hlava. A také to, abychom se odrazili od pátého utkání," konstatuje. Výkon budiž inspirací, že tímhle směrem povede trasa správným směrem. "Musíme to zopakovat a pokud možno i něco přidat. V Chomutově to bude strašně těžké, ale my tam jedem s tím, že to chceme urvat. Uděláme pro to všechno!" slibuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz