Energie se trápí, už 240 minut čeká na gól. Je to chyba, smutní Skuhravý

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Před reprezentační přestávkou měla karlovarská Energie na svém kontě tři zápasy v řadě, ve kterých nedokázala vstřelit ani jednu branku. Sérii neúspěchů chtěla přerušit v prvním utkání po přestávce, jenže ji nečekal vůbec lehký úkol. Do Karlových Varů totiž zajížděl Třinec, který v letošním ročníku Tipsport extraligy obdržel nejméně branek a ve stejném duchu pokračoval i v lázeňském městě, kde zvítězil 3:0. Karlovarští tak čekají na gól už 240 minut.

Utkání proti Třinci přitom nezačalo pro energetiky vůbec špatně. Svého soupeře dokázali několikrát dostat pod tlak a v první třetině nebyli daleko od vstřelení úvodní branky zápasu. I ve druhé části měla Energie mírnější převahu a Třinec si dlouho nevěděl s Karlovými Vary rady. Jenže pak poslal zápěstím puk do sítě přesně hostující Marosz a Oceláři rázem vedli. Po chvilce navíc proměnil svůj únik Růžička a když Polanský zvyšoval na 3:0 do opuštěné karlovarské klece, bylo rozhodnuto.

„Dvě třetiny jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale ve třetí části jsme udělali dva fauly, jednou jsme dostali z toho gól, pak jsme udělali jednu chybu a Třinec je mančaft, který takové chyby trestá,“ říká po utkání kapitán Energie Václav Skuhravý.

Karlovy Vary po většinu zápasu hrály poctivě v obraně a svého soupeře nepouštěly do vyložených šancí. Třinečtí hokejisté vystřelili v zápase pouze devatenáctkrát na branku Tomáše Závorky. Jenže i to jim k úspěchu stačilo. „Chtěli jsme hrát doma nátlakový hokej, po celém hřišti, dobře bruslit, což si myslím, že se nám dvě třetiny dařilo. Říkali jsme si, že nesmíme být moc vylučovaní, dvě třetiny jsme nebyli ani jednou, ale ve třetí dal bohužel Třinec gól z přesilovky, k tomu jedna chyba, kterou jsme udělali a Třinec to potrestal.“

Oceláři měli přesilové hry dvě a vstřelili z toho jednu branku. Energetici měli početní výhodu k dispozici rovnou čtyřikrát, jenže ani tak gól nedali. Třinec ve svém oslabení neměl v podstatě žádnou práci, protože Energii se početní výhody nedaří dlouhodobě a nejinak tomu bylo v utkání 18. kola Tipsport extraligy. „Musíme to zjednodušit. Už jsme to trénovali, ale teď nám přesilovky opět nevyšly, což rozhodlo zápas,“ má jasno Václav Skuhravý.

Zápas s Třincem byl v pořadí už čtvrtým, ve kterém Energie nedokázala ani jednou skórovat. I přesto, že Oceláři dostali v sezoně nejméně branek ze všech týmů, šance na prolomení smůly energetici měli. „Snažíme se hrát i dobře dozadu a tím máme méně šancí. Je to určitě chyba, že nedáváme góly,“ říká sklesle kapitán Západočechů.

Sám měl ke konci zápasu obrovskou šanci, když mu puk přistál na holi před Šimonem Hrubcem. Stačilo jen zakončit. Jenže místo toho, aby Skuhravý rozvlnil síť branky, rozvlnil tu, která chrání diváky. „Byl jsem blízko, tak jsem to chtěl narvat úplně nahoru. Myslel jsem, že jsem to hodil úplně ven, ale kluci říkali, že to šlo o břevno, nevím. Jak jsem byl blízko, tak jsem to chtěl hrát pod břevno, jinde místo nebylo,“ komentuje svou příležitost ke skórování.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz