Déjà vu? Slovan opět vyzve Rytíře. Hodně se toho změnilo

Foto: Vojtěch Cermánek, hclitomerice.cz

Repete. Ústí nad Labem se stejně jako v loňském čtvrtfinále utká s Kladnem. Soupisky obou týmů se za tu dobu výrazně obměnily. Například loňští tahouni Slovanu David Tůma, Petr Tenkrát a Jan Kloz hrají za Rytíře.

Preview k čtvrtfinále WSM Ligy – Rytíři Kladno vs. Hokej Ústí nad Labem.

Co se nezměnilo, ani po delším zranění, je hlavní ústecký trumf – Jaroslav Roubík. Ikona druhé nejvyšší soutěže stihla ve 40 zápasech 19 branek a 20 asistencí. 

Problém Severočechů je v defenzivě. Více gólů než Slovan dostal v základní části pouze Most. Vážně navíc hrozí, že bude Ústí nad Labem v play off postrádat obránce Davida Bernada, který patří Mladé Boleslavi.

Postup do semifinále by byl stejně jako loni velkým překvapením.

„Myslím si, že Kladno po loňské sezoně nenechá nic náhodě a poctivě se na nás připraví. Loni vyhrálo s přehledem základní část a letos jde ze třetího místa. To však nic neznamená, play off je úplně jiná soutěž a Kladno má velice kvalitní mužstvo. Je to silný soupeř s velkými ambicemi. My jdeme do play off proti velkému favoritovi s pokorou, ale i s oprávněným sebevědomím,“ řekl pro slovanusti.cz sportovní ředitel Vladimír Evan.

„Má to ještě jeden velký náboj – a tím jsou Petr Tenkrát, Jan Kloz a David Tůma. Zvlášť, když Honza odešel během této sezony. Petr Tenkrát řekl, že jak vyhrál loni s Ústím, že chce vyhrát letos s Kladnem, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne," dodal Evan pro klubové stránky.

Vzájemné zápasy s Kladnem
Kladno 3:0 Ústí n/L
Ústí n/L 1:0 Kladno
Kladno 3:2pr. Ústí n/L
Ústí n/L 2:6 Kladno 

Tip Hokej.cz: konec ve čtvrtfinále

Jakub Soukup s Martinem Volkem.

Jakub Soukup s Martinem Volkem. | Foto: Michal Polák, eMPefoto.cz

Soupiska

Brankáři: Jakub Soukup, Martin Volke, Jan Dlouhý, Martin Kosina

Obránci: Jaroslav Kasík, Vladimír Brož, Patrik Husák, Martin Vágner, Marek Macek, Dominik Málek, Petr Přindiš, Josef Zajíc, Martin Zdvořáček, David Bernad

Útočníci: Zdeněk Doležal, Jaroslav Roubík, Daniel Vrdlovec, Jaroslav Moučka, Patrik Moskal, Ladislav Gengel, Antonín Melka, Jan Dalecký, David Merta, Martin Mical, Roman Navarra, Denis Kusý, Petr Markulinec, Vojtěch Komárek, Jiří Kalla, Famil Amirov, Patrik Poulíček

Pohled Hokej.cz

Brankáři (8/15): Jakub Soukup patří druhým rokem k nejspolehlivějším gólmanům WSM Ligy. Letos pochytal přes 92 procent střel a třikrát udržel nulu. 

Obránci (6/15): Ústí nad Labem dostalo v základní části hodně branek. Není to pochopitelně vina pouze obránců. Zásadní je, aby byl Slovanu k dispozici David Bernad. Šikovný bek je hráčem Mladé Boleslavi, po patnáctém únoru za ni ale ještě nenastoupil. Klíčovými muži ústecké defenzivy jsou Jaroslav Kasík a Vladimír Brož. Rozvaha charakterizuje zkušeného Martina Vágnera. Petr Přindiš s Patrikem Husákem to na ledě řežou. První jmenovaný ale kvůli zranění vynechal závěr základní části.

Útočníci (9/15): I po odchodech Jana Kloze nebo Marka Loskota zůstává nejsilnější stránkou ústeckého týmu útok. Vše se točí kolem Jaroslava Roubíka. Hranici dvaceti branek pokořil Zdeněk Doležal. Nadprůměrnými ligovými forvardy jsou Jan Dalecký s Antonínem Melkou. Šikovné ruce má Daniel Vrdlovec. Důraz vnesou do hry Jaroslav Moučka a Ladislav Gengel. S přesilovkami by mohla Slovanu pomoci nová posila Patrik Moskal. Otázkou je, zda v kádru zůstane Patrik Poulíček, který patří pardubickému Dynamu. Průlomový ročník zažívá David Merta, útočník s kouřovým plexisklem na helmě. Konkurenci zvyšují Roman Navarra nebo Martin Mical.

Přesilové hry (2/3): Ústí nad Labem mělo v základní části druhou nejnižší úspěšnost přesilových her. K lepším číslům nepomohl ani Jaroslav Roubík. I proto před přestupovou uzávěrkou přišel Patrik Moskal, který v minulosti řídil početní výhody Šumperka. Nejlepším ústeckým střelcem v přesilovkách je Zdeněk Doležal. Znát jsou odchody Marka Loskota a Jana Kloze. Z obránců se trenéři spoléhají na Vladimíra Brože.

Samostatné nájezdy (2/3): Ústí nad Labem má ve svém středu Patrika Poulíčka, který rozhodl v nájezdech už tři zápasy. I díky němu uspěl Slovan v dovednostní disciplíně čtyřikrát z pěti pokusů. Nájezdy jdou i Davidu Bernadovi. Otázkou je, zda budou Severočechům pro play off k dispozici. S pukem to umí Patrik Moskal. Tradičním exekutorem penalt je Daniel Vrdlovec a zkušenosti má Jaroslav Roubík. Pokud v play off dospěje zápas do nájezdů, může si na ně Slovan věřit. 

Aktuální forma (1/3): Slovan prohrál šest z posledních osmi zápasů základní části a přímo do čtvrtfinále se dostal jen díky lepším vzájemným utkáním s Prostějovem.

Ostatní (3/5): Když loni Slovan vyřadil Kladno, atmosféra na stadionu připomněla éru, kdy Ústí nad Labem dominovalo první lize. Také teď by mohla Severočechy hnát výborná kulisa. Spousta hráčů má navíc proti Rytířům speciální motivaci – ať už Ladislav Gengel, Antonín Melka nebo Jan Dalecký. Z Kladna navíc pochází trenér Miroslav Mach.

Celkem: 31/59 
Hodnocení Kladna podle Hokej.cz (viz příští článek): 41/59

Tři opory

Jaroslav Roubík – Jakub Soukup – Zdeněk Doležal.

Jaroslav Roubík – Jakub Soukup – Zdeněk Doležal. | Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

Porovnání s Kladnem

Úspěšnost přesilovek: 
Kladno (17,54 %), 
Ústí n/L (13,30 %).

Úspěšnost oslabení: 
Kladno (87,83 %), 
Ústí n/L(85,91 %).

Skóre ze základní části: 
Kladno (156:112, + 44), 
Ústí n/L (147:162, - 15).

Návštěvnost: 
Kladno (2 050 diváků), 
Ústí n/L (1 034 diváků).

Střely za zápas: 
Kladno (31,79 střel), 
Ústí n/L (31,37 střel).

Trestné minuty: 
Kladno (641 TM), 
Ústí n/L (628 TM).

Bilance z posledních 10 zápasů: 
Kladno (7 výher, 3 porážky), 
Ústí n/L (3 výhry, 7 porážek)

Šestatřicetiletý útočník Patrik Moskal začal sezonu v Prostějově, pak šel do Poruby a pro závěr sezony posílil Ústí. Za Slovan stihl deset utkání (1+1).

Šestatřicetiletý útočník Patrik Moskal začal sezonu v Prostějově, pak šel do Poruby a pro závěr sezony posílil Ústí. Za Slovan stihl deset utkání (1+1). | Foto: Michal Polák, eMPefoto.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz