Blamáž Brna? Strašné, chtěli jsme zabránit úplné potupě, říká Dočekal

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Děs a hrůza. Tato slova asi nejlépe vystihují vstup brněnské Komety do utkání na ledě pražské Sparty. Sparťané totiž hrdý klub z Brna spláchli za necelých devatenáct minut šesti góly, na startu druhé třetiny přidal sedmou branku Sabolič a Brňané byli na ručník. Pak ale sparťanskou smršť na chvíli zastavil prvním gólem Komety urostlý útočník Martin Dočekal. Moravský tým si nakonec z O2 areny odvezl hrozivou porážku v poměru 3:9.

Dočekal si zaslouží respekt, že vůbec po drtivé prohře předstoupil před novináře. Čím si vysvětluje brněnský kolaps v první dvacetiminutovce? „Vůbec nevím. Chyba byla, že už v první minutě jeli sami na bránu. Pak se to rozpadlo, jezdili nám tam furt a šance proměňovali,“ krčí rameny Martin Dočekal„Výsledek 0:6 mluví sám za sebe. Hrůza, je to fakt strašné. Pak se vůbec nedá hrát,“ dodává jedním dechem.

„Trenér s tím nic nezmůže. Myslím, že každý by si měl sáhnout do svědomí a začít sám u sebe.“

V kabině si po první třetině měli hráči logicky o čem povídat. „Říkali jsme si, že nesmíme dostat další góly, aby to nebylo deset. Potřebovali jsme sami nějaký dát, aby to nebyla úplná potupa a hlavně je nepouštět, aby jezdili sami na bránu,“ popisuje brněnský útočník. 

Žádný Hadamczikův fén prý šatnou nezafoukal. „Sami jsme si k tomu něco řekli a trochu změnili taktiku, protože to fakt není možné. Trenér s tím nic nezmůže. Myslím, že každý by si měl sáhnout do svědomí a začít sám u sebe,“ tvrdí pětadvacetiletý hokejista.

Dá se z takového propadáku vůbec vypíchnout nějaké pozitivum v brněnské hře? „Možná druhá třetina, kdy jsme změnili bránění středního pásma. Dařilo se nám to. Blbě přes nás chodili, ale jak jsme začali první část prohrou 0:6, to se nám nesmí stávat,“ uvědomuje si.

Fanoušci Komety nenechali tým ve štychu ani za rozhodnutého stavu. „Přijelo jich dost, o to je to horší. Fandili až do konce, za to jim děkujeme, ale tohle se nemůže stávat,“ kroutí hlavou Dočekal„Musíme ten zápas hodit za hlavu a připravovat se na další. Nic jiného k tomu nemám,“ doplňuje.

Ze dvou venkovních utkání v řadě tak brněnský tým nevydoloval ani bod. Padl jak na ledě Mladé Boleslavi, tak v Praze. Možnost částečné nápravy má Kometa v pátek proti Pardubicím. „Teď máme před sebou soupeře, kteří jsou pod námi. Na ně se musíme dobře připravit a za každou cenu bodovat,“ velí na závěr Martin Dočekal.

Sestřih utkání Sparta – Kometa

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz