48 střel nestačilo. Padlo to tam jen dvakrát, smutní Energetik Flek

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Ve Vítkovicích získala bod a minimálně stejný přísun do tabulky chtěla zopakovat karlovarská Energie i na domácím ledě, kde přivítala Mladou Boleslav. Jenže na tým ze středních Čech byla krátká. Boleslavští si vytvořili čtyřbrankový náskok, který se energetikům dotáhnout nepodařilo. I když k tomu neměli daleko. Sám by o tom mohl vyprávět Jakub Flek, který měl na hokejce kontaktní branku.

V úvodních minutách utkání se Energie tlačila do zakončení, jenže místo aby úvodní branku vstřelila, tak ji inkasovala. A od té doby se dařilo mnohem více hráčům Mladé Boleslavi, kteří nakonec první dějství ovládli v poměru 0:2.

„První třetina byla v našem podání ta nejhorší. Myslím si, že ne, že bychom soupeře podcenili, ale nebyl tam takový pohyb jako v těch zbylých dvou třetinách a nechali jsme si dát laciné góly, kdy jsme propadli ve více hráčích za puk a soupeř nás přečíslil. Bohužel jim to tam napadalo. Snažili jsme se to honit, druhou, třetí třetinu jsme vířili pohybem, byla tam obrovská aktivita z naší strany, ale nepodařilo se nám to stáhnout,“ říká po utkání zklamaný útočník Karlových Varů Jakub Flek.

Energetici totiž nejen, že první dějství zápasu prohráli 0:2, ale navíc si na začátku třetiny číslo dvě nechali dát další dva góly a rázem se Bruslařský klub dostal do čtyřbrankového trháku. Karlovarští však své zbraně nesložili a díky dvěma přesným trefám se dostali na dostřel. „Řekli jsme si, že to zkusíme, že to není nic ztraceného. Zvedli jsme výkon, začali jsme více bruslit, tlačit se do brány, měli jsme větší aktivitu, padly nám dva góly, ale bohužel se víc nepodařilo.“

V současné době mnohé zápasy rozhodují přesilové hry. Energetici si jich zahráli devět a z toho hráli téměř dvě minuty ve dvojnásobné početní výhodě. Jenže skórovali jen jednou a v této dovednostní činnosti jsou nejhorší ze všech extraligových týmů. „Snažili jsme se hodně střílet, takže to, co nám trenér říká. Nechtěli jsme kombinovat někam osmdesáti nahrávkami v pásmu, ale prostě jedna, dvě přihrávky, vystřelit. Jednou nám to tam padlo, pak už ne,“ vypráví o taktice Energie při početní výhodě třiadvacetiletý útočník.

„Zvedli jsme výkon, začali jsme více bruslit, tlačit se do brány, měli jsme větší aktivitu, padly nám dva góly, ale bohužel se víc nepodařilo.“

Byl to právě Jakub Flek, který během přesilové hry ve třetí třetině dokázal ujet všem soupeřům a ocitnout se tak tváří v tvář brankáři Lukášovi. Jenže jeho brejk brankou na 3:4 neskončil a Karlovarští se tak v kýžené kontaktní branky už nedočkali. „Moc času jsem neměl. Byl jsem ve velké rychlosti a zkusil jsme to vystřelit nahoru nad vyrážečku, protože jsem čekal, že brankář půjde dolů. Bohužel mě gólman vystál a byla z toho promarněná šance,“ říká s lítostí ve tváři Flek.

V dalším kole hostí Energie na svém ledě Litvínov, který dokázal v současně hraném zápase porazit Vítkovice. Utkání zajisté nebude pro mladý tým ze západu Čech jednoduché. Už jen proto, že jde o derby a hráčský kádr s průměrným věkem čtyřiadvaceti let jich takových mnoho nezažil. „Myslím si, že to bude pro nás zápas jako každý jiný. Litvínov je sice pro nás za rohem, ale my musíme poslední zápas hodit za hlavu a jít proti Litvínovu jako do každého jiného zápasu a hlavně bodovat, zakousnout se a nepustit,“ neláme si hlavu s podkrušnohorským derby Jakub Flek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz