Jízda Třince trvá! Janus vynuloval Vítkovice, Sparta pod Kalousem zářila

Foto: hcverva.cz

30. září 2016, 19:41

David Jahoda

Extraligový kolotoč už jede na plné obrátky a na sedmi stadionech pokračoval svým osmým kolem. Třinečtí Oceláři v něm naložili pět branek chomutovským Pirátům a i v osmém utkání sezony zvítězili. Litvínov se pak v TV utkání dokázal proti Vítkovicím oklepat z vysoké porážky Kometě Brno, na svém ledě Verva zejména díky bezchybnému Janusovi porazili Ostravany 2:0. Vítěznou domácí premiéru na střídačce Sparty si užil kouč Kalous, Plzeň se pak po divokém průběhu utkání s Hradcem dočkala první domácí výhry v sezoně, Boleslav uspěla na ledě Energie, Dynamo trápilo Kometu a Olomouc po nájezdech přemohla Liberec.

Třinecká jízda trvá, Piráti poprvé nebodovali

Oceláři chtěli na svém ledě prodloužit svou vítěznou šňůru, soupeřem však byl Chomutov, který do té doby ve všech zápasech bodoval. Po první bezbrankové části, v níž zaujala jen šance Adamského ve vlastním oslabení, začaly padat góly až ve druhé části. V polovině duelu skvěle předložil Martin Růžička puk Hrabalovi, který otevřel skóre. Po dalších šesti minutách už bylo vedení domácích dvoubrankové, přesilovku využil Hrňa. Jenže Piráti se nevzdávali a v 46. minutě zásluhou Tomici snížili. Avšak netrvalo dlouho a Třinec definitivně snažení Pirátů uťal, během 71 vteřin se totiž trefili Adamský s Draveckým a Oceláři byli rázem o tři góly napřed. A ještě to nebylo ze strany domácích vše, na konečných 5:1 upravil Martin Růžička. Třinecká jízda tak pokračuje, naopak bodová série Chomutova končí. 

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): „Diváci se museli bavit, viděli dobrý hokej z obou stran. První třetina byla opatrná, my se dopustili několika faulů. Musím kluky pochválit za dobře odehraná oslabení. My věděli, že Chomutov je v početních výhodách silný, má dobré procento využití. Dobře jsme se na to připravili a inkasovali jen jeden gól. Je to práce všech kluků a především Šimona Hrubce. Ve druhé třetině jsme z minima vytěžili maximum, povedla se nám jedna přesilovka. To nás trochu uklidnilo. Inkasovaná branka ve třetí třetině se na mužstvu nijak nepodepsala. Hráli jsme dál svou hru a dali další branky. Musím pochválit celý tým za dnešní zápas, především tedy Šimona Hrubce. Podává velmi kvalitní výkony, proto je jeho procento úspěšnosti tak vysoké.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): “Chtěli jsme eliminovat úvodní tlak domácích, víme, že jsou v obrovském laufu. Začátek se nám povedl, byly tam přesilové hry. Ty jsme ale nevyužili a to nás stálo dnešní zápas. Ve druhé třetině soupeř ukázal kvalitu a vyškolil nás v efektivitě. My tam také měli pár šancí, kdybychom je proměnili, tak utkání by vypadalo jinak. Do třetí třetiny jsme chtěli vstoupit s tím, že se pokusíme dát kontaktní gól, aby soupeř znejistil. To se povedlo, pak ale domácí potrestali naše dvě chyby. My pak jen zápas dohrávali, ze strany Třince to byla exhibice. Zasloužené vítězství domácích.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – PIRÁTI CHOMUTOV 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 32. Hrabal (Martin Růžička, Petružálek), 38. Hrňa (Kreps, Rákos), 50. Adamský (Irgl), 52. Dravecký (Rákos, Kreps), 54. Martin Růžička (Petružálek, Kane) – 46. Tomica (Valach, V. Růžička).
Rozhodčí: Lacina, Horák – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 8:5.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 28:33.
Diváci: 4854.
Nejlepší hráči: Šimon Hrubec – Marek Tomica.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Kane, Petružálek – Adamský, Polanský, Irgl – Rákos, Kreps, Dravecký – Chmielewski, Marosz, Hrňa. Trenéři: Kýhos, Mucha a Kopřiva.
Piráti Chomutov: Laco – Skinner, Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Mrázek – Vondrka, Huml, Skokan – Tomica, Růžička, Kaše – Poletín, Kämpf, Koblasa – Šťovíček, Račuk, Hřebejk. Trenéři: Růžička, Martínek a Šťastný.

Skvělý Janus vymazal Vítkovice, Verva podruhé za tři body

V televizním utkání chtěl předloňský mistr z Litvínova zapomenout na dardu z minulého kola, kterou mu uštědřila brněnská Kometa. Vítkovice naopak měly v plánu navázat na výhru proti Varům. V první části byl mužem číslo jedna domácí brankář Janus, který kry celkem 15 střel soupeře. V následující periodě se k jeho výkonu přidali i hráči z pole, po gólech Hübl a Jakuba Černého vedla Verva o dvě branky. Vítkovičtí se ve třetí dvacetiminutovce snažili šponovat svůj nápor, jenže slovenský maskovaný muž v litvínovské brance byl vždy na správném místě. Svěřenci kouče Petra měli v závěru ještě přesilovku šest na čtyři, jenže nezaznamenali ani čestný úspěch. Verva tak hlavně díky skvělému Janusovi, který zapsal první nulu sezony, uspěla teprve podruhé v sezoně za tři body, poprvé se jí to povedlo doma. Vítkovice ani napotřetí nedaly gól venku ze hry.

Radim Rulík (trenér Litvínova): "V první třetině měl soupeř hodně šancí, i vyložených. Podržel nás gólman, po právu byl vyhlášen nejlepším hráčem. Ve druhé části se to začalo srovnávat. Pomohl nám ten gól, do zápasu jsme vstoupili nervózně a pak jsme se teprve uklidnili, branku jsme potřebovali. Jsme strašně rádi za to, že jsme dnes dokázali vyhrát. Soupeř byl urputný, výborně bruslící, nebylo to vůbec jednoduché. Při našem vedení jsme přidali i na obětavosti, hráli na hraně. Zkouška brankářů? Zatím nevím, to se rozhodne až v dalších dnech."

Jakub Petr (trenér Vítkovic): "Nebudu negativní, měli jsme tam mladé hráče a ti naskočili a odvedli velmi solidní výkon. Klíč k úspěchu byla jednoznačně první třetina, měli jsme pohyb, víc ze hry a jeli jsme třikrát čistě dva na jednoho. Nedat z toho na této úrovni branku, to pak zákonitě pykáte. Stěžejní věc uprostřed druhé třetiny, dali jsme Litvínovu hodně přesilovek. Dostali jsme gól, soupeř se jím uklidnil. Četnost střel jsme měli velkou, ale neproměňovali jsme je. Ze hry jsem měl docela dobrý pocit. Gratuluji soupeři."

HC VERVA LITVÍNOV – HC VÍTKOVICE RIDERA 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. V. Hübl (Lukeš, Nejezchleb), 34. J. Černý (Martynek).
Rozhodčí: Hribik, Pražák – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 7:8.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 27:38.
Diváci: 3745.
Nejlepší hráči: Jaroslav Janus – Jan Výtisk.
HC VERVA LitvínovJanus – Kubát, Gula, Z. Sklenička, F. Pavlík, Sörvik, T. Pavelka, Kokeš – Lukeš, V. Hübl, Nejezchleb – J. Černý, R. Hanzl, Martynek – Trávníček, Reichel, M. Hořava – Gerhát, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Výtisk, Urbanec, Klok, Sloboda, Baranka, Sedlák – E. Němec, Illéš, Tomi – D. Květoň, O. Roman, Olesz (C) – Szturc, Kolouch, Vandas – Kurovský, Balán, Kafka. Trenéři: Petr a Trnka.

Indiáni po boji s Hradcem vyválčili první domácí výhru

Plzeň toužila poprvé v nové sezoně na domácím ledě zvítězit, ovšem začátek utkání byl pro indiány jako ze zlého snu. Už ve druhého minutě pokořil Machovského Kukumberg, další ránou pak byl přesný zásah Deje v závěru prvního dějství. Škodovka se však nepoložila, ba naopak. Hned zkraje druhé periody udeřil Yellow Horn, ve 33. minutě poté dokázal vyrovnat stav zápasu Indrák. A to nebylo v podání Plzně během druhé části vše. Jen dvacet vteřin před koncem druhé třetiny otočil vývoj v duelu domácí kapitán Kratěna, a to ve vlastním oslabení! Ve třetí dvacetiminutovce už se schylovalo k plzeňské výhře za tři body, z této naděje ale domácí tým probral hostující útočník Červený. V nastavení dominoval Mountfield, ale nebylo mu to nic platné. Bod navíc a první domácí výhru v sezoně přisoudil Plzni útočník Lev.

Ladislav Čihák (asistent trenéra Plzně): „My jsme chtěli vstoupit do zápasu aktivně a jít do vedení, bohužel se to ale nepovedlo. V naší kabině nebyla dobrá situace po první třetině, udělali jsme trochu bouřku. Jasně jsme si řekli, že do druhé třetiny vstoupíme úplně jinak. Jakmile nejste na puku, nemůžete dát gól, takže jsme na něm chtěli být. Podařilo se nám to otočit, třetí třetina už od nás byla ale trochu nervózní. Otěže přebral Mountfield, který byl nebezpečnější. Bohužel jsme dostali gól na 3:3, který byl takový smolný. V prodloužení se nám znovu nedařilo být na puku, ale jsme strašně rádi, že to Kuba Lev vzal a udělal jednoduše – tedy přesně tak, jak chceme a vyžadujeme. My dnes bereme dva body a v naší situaci jsou cenné.“

Václav Sýkora (trenér Hradce Králové): „My jsme neměli špatný vstup do zápasu a začali jsme aktivně. Pak se to ale přeneslo na hole soupeře, domácí začali hodně napadat. My jsme se v té první třetině vytěžili z minima maximum, dali jsme dva góly z takových rychlých protiakcí. Je pravda, že Plzeň neměla tolik střel, ale měla tam nějaké gólovky. Druhá třetina byla z naší strany nejhorší z celého utkání. Pak jsme ale inkasovali dvakrát a na konci třetiny při vlastní přesilovce jsme to sehráli špatně. Plzeň otočila zápas. Třetí třetina byla od nás nejlepší, tam jsme o ten výsledek začali hodně bojovat a podařilo se nám srovnat. V prodloužení jsme byli aktivnější, jenže místo střelby jsme často volili přihrávky. Ten gól na druhé straně byla taková ukázka, z čeho padají góly.“

HC ŠKODA PLZEŇ – MOUNTFIELD HK 4:3 po prodloužení (0:2, 3:0, 0:1  1:0)
Branky a nahrávky: 22. Yellow Horn (Johnson), 33. Indrák (Lev, Kracík), 40. Kratěna, 65. Lev – 2. Kukumberg (Šimánek, Bednář), 18. Dej (Jarůšek), 56. Červený (Jarůšek, Pláněk).
Rozhodčí: Šír, Krob – Flegl, Polonyi.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 21:36.
Diváci: 4021.
Nejlepší hráči: Ondřej Kratěna – Rastislav Dej.
HC Škoda PlzeňMachovský – Pulpán, Čerešňák, D. Sklenička, Moravčík, M. Špaček, Slovák – D. Kubalík, Kracík, Kratěna – T. Svoboda, Hrnka, Indrák – Johnson, Lev, Yellow Horn – Schleiss, Koreis, Švarc. Trenéři: Straka, Čihák a Špaček.
Mountfield HK: Kacetl – Vydarený, Pláněk, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Pavlas, Čáp – Červený , Džerinš, Jarůšek – Dej, Kukumberg, Bednář – Šimánek, Potulny, Köhler – Pavlík, T. Knotek, Nedvídek. Trenéři: Sýkora, Hynek a Martinec.

Mistr na Hané dlouho vedl, nakonec ale bral jen bod 

Utkání mezi Olomoucí a Libercem bylo jedno z těch opatrnějších, žádné gólové hody se nekonaly. V úvodní třetině se ani jeden z celků nedokázal prosadit, prvním střelcem zápasu se tak stal hostující útočník Lakatoš, který poslal Tygry do vedení ve 23. minutě. Domácí Mora byla v ofenzivě skoro bezzubá, úřadující mistr tak s klidem hlídal svůj hubený náskok. Už se zdálo, že se svěřenci kouče Pešána budou radovat z vítězství po fotbalovém výsledku, pak ale Liberečtí zapomněli obsadit Juraje Mikúše, který v 57. minutě srovnal, což nakonec vedlo k tomu, že se utkání muselo prodlužovat. Bod navíc mohl Hanákům přisoudit Knotek, ten ale pohrdl šancí v podobě trestného střílení. Ani pět minut navíc vítěze neurčilo, a tak šly na řadu samostatné nájezdy, v němž extra bod přisoudil Olomouci Strapáč. 

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): „Dvě třetiny jsme byli všude o krok později. Liberec se držel na puku, vyhrával všechny souboje a my jsme s jejich hrou měli obrovské problémy. Ve třetí třetině jsme trošku zjednodušili hru a myslím si, že jsme si vyrovnání nakonec zasloužili. Potom už to byla loterie, v prodloužení, kde se hraje tři na tři, jsou šance na obou stranách. Za výhru v nájezdech jsem určitě rádi, minulý rok jsme v nich mockrát nezvítězili. Jsme s výsledkem spokojeni.“

Filip Pešán (trenér Liberce): „My jsme do utkání nevstoupili špatně. Dvě třetiny jsme byli lepším týmem, ale neproměnili jsme vyložené šance. Z naší strany by zápas možná zlomilo, kdybychom dokázali domácím odskočit na rozdíl dvou gólů, což se bohužel nestalo. Ve třetí třetině pak domácí hodně přidali, zatlačili nás do defenzívy a i přes několik výborných zákroků Romana Willa jsme nakonec v závěru inkasovali vyrovnávací gól. Následovalo emotivní prodloužení, nejenom co se týče disciplíny, ale i díky našim ztrátám puku. V trestných stříleních jsme pak pro nás bohužel už bod navíc nezískali.“

HC OLOMOUC – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 2:1 po nájezdech (0:0, 0:1, 1:0  0:0)
Branky a nahrávky: 57. J. Mikúš (Ostřížek, Laš), rozhodující nájezd Strapáč – 23. Lakatoš (Vantuch)
Rozhodčí: Polák, Mrkva – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 6:8, navíc Bartovič (Liberec) 10 min. a Ševc (Liberec) 10 min. plus DKU.
Bez využití.
Střely na branku: 25:22.
Diváci: 4211.
Nejlepší hráči: David Ostřížek – Roman Will.
HC OlomoucKonrád – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas – Holec, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Matai, J. Mikúš, Burian – Fořt, Herman, Diviš. Trenéři: Venera a Tomajko.
Bílí Tygři Liberec: Will – Ševc, R. Šimek, Derner, Vitásek, Mojžíš, Pyrochta – Svačina, Bulíř, Radivojevič – J. Stránský, Jelínek, L. Krenželok – Bartovič, Bližňák, D. Špaček – Lakatoš, J. Mikyska, Vantuch – Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Dynamo trápilo Kometu, hosté přesto vyhráli v prodloužení

Poslední Pardubice doma přivítaly hvězdami nabušenou Kometu Brno, ovšem po skvělém obratu z minulého kola v Chomutově Východočeši před silným sokem žádný ostych neměli. Jako první otevřel střeleckou listinu symbolicky Petr Hubáček, který se poprvé od návratu do extraligy potkal se svým mateřským klubem. Vedení Dynamu vydrželo celou první část, ovšem z té druhé uteklo jen 45 vteřin a bylo vyrovnáno, trefil se Haščák. Netrvalo však dlouho a Pardubičtí opět vedli, Vejmelku pokořil Rolinek. Tentokrát ale domácí do kabin s náskokem v zádech nešli, o vyrovnání se opět postaral brněnský útočník Haščák. Ve třetí periodě šlo Brno poprvé v utkání do vedení zásluhou Hrušky. Tento gól byl dlouho rozdílový, zdálo se, že Kometě bude stačit na tři body. Pak ale znovu zaúřadoval domácí kapitán Rolinek, který během vlastního oslabení v 60. minutě vyrovnal. Výhru si ale nakonec vybojovala Kometa, rozhodující trefu zaznamenal v prodloužení Vojtěch Němec.

Pavel Rohlík (trenér Pardubic): „Uvědomovali jsme si, že Kometa je v pohodě a má hodně bodů, a tak jsme ji chtěli zaskočit. Dařilo se nám to deset, patnáct minut, ale pak hosté přebrali aktivitu. Vývoj zápasu z naší strany hodně ovlivnila tři vyloučení ve druhé části. S takovým soupeřem to vezme hodně sil. Branka Komety na 2:3 byla taková nešťastná, docela nás zaskočila, přesto jsme nesložili zbraně a byli schopní i ve čtyřech vyrovnat. Prodloužení jsme chtěli přečkat a rozhodnout pak v nájezdech. I přes prohru jsem hráčům poděkoval, po dvou těžkých zápasech máme tři body a věříme, že nastavená cesta bude úspěšná.“

Martin Pešout (asistent trenéra Brna): „Čekali jsme, že Pardubice budou mít po změně trenérů a výhře v Chomutově výborný úvod. Chtěli jsme ho přečkat, ale byli jsme až moc pasivní, za což nás domácí potrestali. Postupem času jsme se dostávali do zápasu a na konci druhé třetiny jsme hráli fakt výborně. Ve třetí třetině to bylo kdo s koho a nám se podařilo vstřelit gól. Bohužel jsme dostali vyrovnávací branku v závěru, ale to se v hokeji stává, srazili se tam dva naši hráči a domácí toho využili. Pardubice si bod za snahu a bojovnost určitě zasloužily, my ty dva také.“

HC DYNAMO PARDUBICE – HC KOMETA BRNO 3:4 po prodloužení (1:0, 1:2, 1:1  0:1)
Branky a nahrávky: 13. Hubáček (Schaus, Bárta), 25. Rolinek (Mallet, Tomášek), 60. Rolinek (Hubáček) – 21. Haščák (Kováčik, Zaťovič), 36. Haščák (Kováčik), 50. Hruška, 65. V. Němec (M. Kvapil, Trška).
Rozhodčí: Hradil, Pavlovič – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 5:2.
Využití: 0:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 22:33.
Diváci: 8083.
Nejlepší hráči: Tomáš Rolinek – Marcel Haščák.
HC Dynamo PardubiceŠtěpánek – Schaus, Ščotka, Leduc, Ovčačík, Bokroš, Havlík, Nedbal – P. Sýkora, Redenbach, Klimenta – Bárta, Nahodil, Hubáček – Mallet, Tomášek, Rolinek – Zadina, T. Kaut, Rapáč. Trenéři: Mikeska, Rohlík a Beran.
HC Kometa Brno: Vejmelka (Slavíček) – O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Vágner – M. Erat, Nečas, M. Kvapil – Haščák, V. Němec, Zaťovič – Dočekal, Čermák, J. Káňa – T. Vondráček, Hruška, Dymáček – F. Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

Čtyřgólový náskok Boleslavi stačil a slaví potřetí za sebou

Karlovarští nechtěli před svými fanoušky dopustit čtvrtou prohru za sebou, jenže jejich počínání proti Mladé Boleslavi dlouho vypadalo jako hra kočky s myší. Po první třetině vedl celek kouče Výborného na západě Čech o dvě branky, prosadili se Kučný a Pabiška. Hned na začátku druhého dějství mladoboleslavský výkon ještě kulminoval, třetí gól přidal Vampola, čtvrtý Lenc. To už bylo dost i na domácího brankáře Honzíka, který přepustil místo v kleci Závorkovi. Tato změna možná dodala Energii nový impulz, protože jen chvíli na to přišly dvě slepené branky v podání Sičáka a americké posily Mullaneho. Domácí se ve třetí části snažili o možné i nemožné, byli střelecky aktivnější, ovšem Lukáš v brance Bruslařů už za sebe žádný další kotouč nepustil, celkově zlikvidoval 46 střel! Výhru hostů naopak gólem do prázdné klece potvrdil Žejdl. 

Mikuláš Antonik (asistent trenéra Karlových Varů): „Když pustíte tak silný tým, jako je Mladá Boleslav, do vedení 4:0, tak je těžké získat nějaké body. Pozitivní je, že jsme nesložili zbraně a dále jsme bojovali. Bohužel pořád děláme strašně naivní chyby při hře a to musíme dostat pryč, jinak bodovat nebudeme. Zvláště proti tak vyzrálým a zkušeným týmům. Máme mladé mužstvo se spoustou nezkušených hráčů, ale ty chyby musíme eliminovat. Důležitý moment byl samozřejmě při přesilovce pět na tři, tam jsme ještě mohli pomýšlet na přiblížení se alespoň k bodu. Soupeř to výborně ubránil a nic z toho pro nás nebylo. Byl to další bojovný zápas, kdy kluci určitě makali, ale opět nemáme body.“

Marian Jelínek (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Zápas se mi hrozně těžko hodnotí, protože jsme dnes podali špatný výkon. Myslím si, že pro soupeře to dnes bylo kruté. My jsme utrpěli vítězství. Šli jsme relativně lehce do vedení 4:0, ale pak soupeř nesložil zbraně a snížil na 4:2. Klíčovým okamžikem byla samozřejmě neproměněná přesilovka pět na tři, protože kdyby soupeř dal kontaktní gól, tak si myslím, že třetí třetina by probíhala v jiném tempu a v jiném nasazení. Jsme rádi, že máme tři body, ale s výkonem určitě spokojeni nejsme. Já nechci, aby to znělo sarkasticky a ironicky, ale takhle bojovat Vary jsem už dlouho neviděl. Dnes si domácí nezasloužili prohrát a my jsme si nezasloužili vyhrát.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – BK MLADÁ BOLESLAV 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Sičák (Skuhravý, Mullane), 31. Mullane (Sičák) – 6. Kučný (Jonák, Žejdl), 15. Pabiška (Urban, Jonák), 23. Vampola (Žejdl, Stříteský), 27. Lenc (Urban), 60. Žejdl (Vampola, Klepiš).
Rozhodčí: Hodek, Petružálek – Jelínek, Pešek.
Vyloučení: 4:9.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 48:22.
Diváci: 2548.
Nejlepší hráči: Václav Skuhravý – Tomáš Urban.
HC Energie Karlovy VaryHonzík (28. Závorka) – Harant, Dujsík, Sičák, M. Rohan, Tomáš Dvořák, Benák – T. Rachůnek, Stloukal, Kindl – Mullane, Skuhravý, V. Tomeček – Kohout, Matuš, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
BK Mladá Boleslav: Lukáš – Stříteský, T. Voráček, Hanzlík, Kučný, Pastor, Kurka – Hyka, Musil, Lenc – Látal, Klepiš, Pacovský – Orsava, Vampola, Žejdl – Pabiška, Urban, Jonák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Kalous si vychutnal domácí premiéru, Sparta přejela Zlín

Fanoušci Sparty měli v teprve druhém domácím utkání sezony hned několik důvodů k radosti. Poprvé od začátku nového ročníku se v sestavě objevil kapitán Jaroslav Hlinka, domácí debut pak zažil kouč Jiří Kalous. A ten si svou premiéru mohl ze střídačky pořádně vychutnat. Na gól Mikuše z první třetiny dokázal Zlín sice brankou Ondráčka v oslabení odpovědět, ale sparťané stihli ve druhém dějství udeřit hned třikrát, čímž si položili základ svého tříbodového vítězství. Berani se v poslední dvacetiminutovce už nezmohli ani na snížení, druhým gólem Formana naopak Pražané jen potvrdili své vysoké vítězství. Skóre na světelné tabuli nakonec ukazovalo 5:1 pro domácí tým. Ten se tak posunul na čtvrté místo, Zlín naopak potřetí za sebou padl a zůstal na jedenácté příčce.

Zdeněk Moták (asistent trenéra Sparty): "Zlín je znám jako velice houževnatý soupeř. Nám se jeho odpor podařilo zlomit ve druhé třetině. Celkově si myslím, že jsme podali kvalitní, koncentrovaný výkon a zaslouženě vyhráli. Tomáš Netík odjede na vyšetření do nemocnice, ale nevypadá to s ním vůbec dobře. Byla by to pro nás velká ztráta a komplikace, máme už zraněného Lukáše Klimka a Martina Procházku. Na Kubišův zákrok se ještě podíváme."

Juraj Jurík (asistent trenéra Zlína): "Do Prahy jsme přijeli s cílem hrát ze zabezpečené obrany, protože při té marodce jsme věděli, že nemůžeme se Spartou hrát na férovku. V první třetině se nám to docela dařilo, ale od druhé části jsme měli spoustu vyloučení a byli takřka celou dobu pod tlakem. Druhé dějství rozhodlo zápas. Závěr už se jen dohrával, soupeř si hlídal výsledek a po zásluze získal tři body."

HC SPARTA PRAHA – PSG ZLÍN 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Mikuš, 25. Š. Ružička (Forman, Nedomlel), 31. Kumstát (Pech), 39. Forman (Pech, Š. Ružička), 45. Forman (Cingel, Ihnačák) – 21. J. Ondráček (O. Veselý).
Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda – Lhotský, J. Svoboda.
Vyloučení: 3:8, navíc Chytil (Zlín) 10 min.
Využití: 3:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 40:20.
Diváci: 5304.
Nejlepší hráči: Miroslav Forman – Miroslav Blaťák.
HC Sparta PrahaPöpperle – Piskáček, Nedomlel, Eminger, Gernát, Hrbas, Mikuš, Kalina, Barinka – Forman, P. Vrána, Ružička – Netík, J. Hlinka, Černoch – Pech, Kumstát, Ihnačák – Cingel, Kudrna, O. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
PSG Zlín: Kašík (45. Štůrala) – Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka, Holomek – Bukarts, P. Holík, Říčka – Honejsek, Chytil, O. Veselý – J. Ondráček, Kubiš, Šťastný – Popelka. Trenéři: Vlach a Jurík.

Tabulka Tipsport extraligy po neúplném 8. kole

 
Tým
ZVVPPPPSkóreBody
1.
HC Oceláři Třinec
8 7 1 0 0 29:8 23
2.
HC Kometa Brno
8 6 0 1 0 34:15 21
3.
Piráti Chomutov
8 4 2 1 1 29:26 17
4.
HC Sparta Praha
8 4 0 3 1 24:21 15
5.
BK Mladá Boleslav
8 4 1 1 2 27:25 15
6.
HC Olomouc
8 3 2 0 3 18:17 13
7.
Bílí Tygři Liberec
7 3 0 2 2 17:17 11
8.
HC VERVA Litvínov
8 2 2 0 4 19:25 10
9.
Mountfield HK
8 2 0 3 3 26:23 9
10.
HC VÍTKOVICE RIDERA
8 1 3 0 4 14:18 9
11.
PSG Zlín
6 2 0 0 4 17:20 6
12.
HC Škoda Plzeň
8 1 1 1 5 22:29 6
13.
HC Energie Karlovy Vary
8 1 0 1 6 12:32 4
14.
HC Dynamo Pardubice
7 0 1 1 5 19:31 3

Další program Tipsport extraligy

Neděle 2. října – 9. kolo:

15:30 Piráti Chomutov – HC Olomouc
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov
17:00 PSG Zlín – HC Oceláři Třinec
17:00 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec
17:15 HC Kometa Brno – HC Sparta Praha (ČT sport)
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice

Úterý 4. října – předehrávka 10. kola:

18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary

Pátek 7.10 – 10. kolo:

17:00 HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno
17:30 HC Škoda Plzeň – HC VERVA Litvínov
17:30 Piráti Chomutov – PSG Zlín
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC VÍTKOVICE RIDERA
18:00 HC Olomouc – Mountfield HK
18:00 HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

Utkání 6. kola Pardubice – Zlín bude dohráno v úterý 11. října od 18:00.
Utkání 7. kola Zlín – Liberec bude dohráno v úterý 22. listopadu od 17:30.
Utkání 9. kola Vítkovice – Plzeň bude dohráno v úterý 18. října od 17:00.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz