Zvrat! Třinec stáhl Jestřábům Šimbocha, ti reagují příchodem Horčičky

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Na konci května Prostějov hrdě oznámil prodloužení spolupráce s Jurajem Šimbochem, klíčovým mužem týmu v předcházející sezoně. Fanoušci Hanáků si tak mohli hluboce oddechnout. Vždyť nebýt slovenského brankáře, kdo ví, třeba by se Jestřábi právě chystali na start 2. ligy. Nyní je ale vše jinak!

Místo toho, aby se Juraj Šimboch šestého srpna představil v utkání Prostějov - Poruba, se nečekaně objevil v sestavě Frýdku-Místku. Následující den se na Hanou přece jen vrátil, jenže už jako hráč nové třinecké farmy! Navzdory květnové dohodě o pokračování spolupráce.

Prostějov, nejaktivnější prvoligový klub letošního léta, tak musel měsíc před startem soutěže hledat adekvátní náhradu. Tu našel velmi brzy a již druhý den oznámil jméno Šimbochova nástupce. Vedení Jestřábů se tentokrát vytáhlo angažováním Luboše Horčičky, gólmana minimálně rovnocenných kvalit, ne-li o třídu lepšího. „Samozřejmě se pro nás nejednalo o lehkou situaci, museli jsme ji řešit velice rychle. Jsme rádi, že se nám povedlo Luboše Horčičku do týmu přivést a věříme, že jeho zkušenosti nám budou v těžkých zápasech 1. ligy oporou," uvedl generální manažer Jaroslav Luňák.

Luboš Horčička, jenž přichází do Prostějova na hostování ze Zlína, se může pochlubit opravdu úspěšnou kariérou. Prvoligoví fanoušci si šestatřicetiletého gólmana jistě pamatují z dlouholetého angažmá v Chomutově. V barvách KLH mimo jiné, v semifinále play off 2005, trápil českobudějovické hvězdy v čele s Prospalem a Dvořákem. Dále následovala působení ve Znojmě, Plzni, Zlíně či naposledy v Třebíči.

„Věříme, že zkušenosti Luboše Horčičky nám budou v těžkých zápasech oporou."

Zatímco Luboš Horčička má o své budoucnosti minimálně na rok jasno, Juraj Šimboch se ocitl v nezáviděníhodné situaci. Jen těžko lze totiž odhadovat, co se slovenským mladíčkem Třinec zamýšlí. Na farmě ve Frýdku-Místku už je Lukáš Daneček, velká předsezonní posila z nedalekého Havířova. Kam tedy se Šimbochem? Najdou mu Oceláři uplatnění v jiném prvoligovém celku? Těžko říct, vždyť většina mužstev druhé nejvyšší soutěže už má brankářskou otázku dávno vyřešenou.

Mimochodem, v dresu Frýdku-Místku se v předcházejících dvou přípravných duelech objevil i Radek Meidl, o něhož měli Jestřábi eminentní zájem. Obnovení spolupráce bratří Meidlů se tedy zřejmě odkládá na dobu neurčitou.

Prostějov však případný odchod partnera Petry Kvitové až tolik trápit nemusí. Hanáci se totiž po bídném ročníku, jenž málem vyústil v sestup, rozhodli výrazně obměnit a posílit svůj kádr. Na Moravu už zamířili Moskal, Rod, Protivný, Mojžíš, Novák či Šlahař. Co jméno, to prověřená hokejová kvalita. Vše tak nasvědčuje tomu, že Jestřábi vzlétnou tabulkou o několik příček výše. I bez Meidla se Šimbochem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz