Ztratit zápas 36 sekund před koncem? Je to k zamyšlení, ví Procházka

Martin Procházka | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

20. listopadu 2023, 8:15

Tereza Žáková

Rytíři si chtěli po čtyřech prohrách spravit náladu. Zápas, který byl věnovaný loučícímu se kapitánovi, ale podle představ nevyšel. Plekancovi již bývalí spoluhráči sice dokázali smazat dvougólový náskok, ovšem v závěrečné minutě o jakýkoliv bodový zisk přišli. „Nevím, co dodat,“ krčil rameny Procházka.

„Na začátku se asi trochu odrazil i zápas s Brnem. Byli jsme lehce nervózní, takže ten vstup nebyl úplně ideální,“ snažil se najít příčinu rychle inkasovaného gólu Martin Procházka. „Myslím ale, že špatných bylo jen prvních deset minut, pak jsme se do toho nějak dostali,“ dodal pro klubový web.

Rytíři přesto před první přestávkou obdrželi ještě jednu branku. Další gólovou nálož ale dopustit rozhodně nechtěli. „Řekli jsme si, že to budeme hrát jednoduše a hrát do těla, což nám ve druhé třetině vycházelo,“ líčil kladenský útočník, který nastartoval vyrovnání.

„Řekli jsme si, že to budeme hrát jednoduše a do těla.“

„Byl tam odražený puk do rohu a bylo to přesně tak, jak jsme si říkali: rychle napadat, dohrávat je. Vletěl jsem tam, nějakým způsobem jsem vybojoval puk a hodil jsem ho na Klépu. Šel jsem do brány, tam mě Klépa nádherně našel a se štěstím to skončilo za gólmanem,“ popisoval Procházka svojí třetí trefu v sezoně.

„Troufnu si říct, že většinu té druhé třetiny jsme hráli u nich v pásmu. Měli jsme puky, dali jsme dva góly a vrátili jsme se do zápasu,“ těšilo ho. „Do kabin jsme šli za stavu 2:2 s tím, že jsme byli lepším týmem, a že ten zápas otočíme.“

Dominik Pavlát měl sice více práce, ale… „Bohužel jsme neproměnili naše šance, i když jsme se o to celou třetinu snažili,“ mrzelo Procházku. Ještě víc ho ale mrzel moment, který nastal pouhých 36 sekund před závěrečnou sirénou. „Nevím, co dodat. Je to k zamyšlení. Viděli jste to sami…“

„Nevím, co dodat. Je to k zamyšlení…“

Plzeňský Tim Söderlund dorazil puk za Adama Brízgalu a vzal Kladnu naději na jakýkoliv bodový zisk. Středočeši to sice zkoušeli ještě s prázdnou bránou, ale času měli příliš málo, a navíc švédský útočník přidal ještě jednu definitivní trefu.

„Dát nějaké šance, mohlo to být úplně jinak, než jak to dopadlo. Mohli jsme vyhrát,“ říkal smutně jmenovec slavného člena Blue Line a jen těžko hledal slova. „Mrzí nás, že jsme to nedotáhli do vítězného konce a nemohli jsme si po zápase společně s fanoušky zazpívat vítězné chorály.“

„Byli úžasní a hnali nás dopředu. Doufám, že nás přijdou podpořit na další domácí zápasy. Budeme se snažit jim to vynahradit,“ slíbil Procházka na závěr.

Tadeáš Hejda (uprostřed).

Tadeáš Hejda (uprostřed). | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz