Ztráta pro Žďár. Brankář Řehoř si poranil koleno a má po sezoně

Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

Havlíčkův Brod se musí v klíčové fázi sezony obejít bez obránce Jiřího Vašíčka, a velkou ztrátu hlásí také rival ze Žďáru nad Sázavou, jenž před play off přišel o zkušenost v brankovišti. Gólman Milan Řehoř kvůli problémům s kolenem předčasně ukončil sezonu. Klub o tom informoval na svém webu.

Třiatřicetiletý brankář si přivodil zranění kolene 20. ledna na kolínském ledě, kde odchytal jen čtyřicet minut. Po měsíční rekonvalescenci ohlásil návrat, představil se v sobotním duelu proti Klatovům, ale v brance vydržel jen úvodní třetinu. Dál to nešlo.

Rána pro Bruslaře. Vašíček musí na operaci, sezona pro něj končí »

Měsíčná pauza nepomohla, koleno potřebuje delší klid a Milan Řehoř proto předčasně ukončil sezonu. "Nemůžu se na to koleno postavit, nemám k tomu moc co říct," hlásí zklamaná opora Žďáru nad Sázavou, která tak přijde o nejdůležitější část sezony.

Roli brankářské jedničky Plamenů převezme Jiří Sláma, který v sezoně odchytal čtrnáct utkání. Záda mu bude krýt starší dorostenec Jan Radosta, jenž zažil druholigovou premiéru na začátku února v domácím zápase s Pískem a inkasoval jen jednu branku.

Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz

Pokud by některý z gólmanů nebyl schopen nastoupit, vedení klubu zajistilo pro jistotu další variantu. Trojkou Plamenů bude pardubický junior Tomáš Kulich, který se ve žďárském dresu představil už před třemi lety ještě v kategorii mladšího dorostu.

Řehoř působí ve Žďáru nad Sázavou druhým rokem. V aktuálním ročníku zasáhl do 22 utkání, v nichž vychytal šestnáct vítězství při průměru 3,26 inkasované branky na zápas. Dřív chytal také extraligu za Třinec, Chomutov, Karlovy Vary a Mladou Boleslav.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz