• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 5.4.2008 17:25
  • Finále
  • stav série 1:1

Slavia na svém ledě zabrala, ve finále s Karlovými Vary srovnala krok

5. dubna 2008, 18:12

ČTK

Karlovarští začali podobně jako v úvodním duelu série aktivněji a krátce po zahájení hry pálil ostře Skuhravý, Svoboda v domácí brance se však překvapit nenechal. Chvilku nato zkoušel štěstí bekhendem Polák, ale o kousek minul Svobodovu pravou tyčku. Vyložených šancí však v prvním dějství k vidění příliš nebylo, obrany pracovaly lépe než v pátek a urputně se bojovalo o každou píď ledu.

Ve 13. minutě ukázal ve vlastním oslabení Pražanům záda Skuhravý, Svoboda si však s jeho dělovkou poradil. Krátce nato našel Novák přesnou přihrávkou o mantinel rozjetého Červenku, ten se řítil ze strany sám na Mensatora, dobře mířenou střelou na lapačku ho však překonat nedokázal. Slavia se však vedoucí branky přece jen dočkala, když v 19. minutě vypálil od modré čáry Novák, Mensator měl zakrytý výhled, puk vyrazil pouze před sebe a Rataj zavěsil bekhendem pod horní tyčku.

Úvod druhé části patřil Slavii, která dohrávala přesilovku z konce první třetiny. Červenka nejprve vkleče minul z úhlu prázdnou branku, vzápětí ho na brankovišti našel parádně Bednář, ovšem Mensator stihl pohotově zareagovat. V 25. minutě našel Novák Hrušku, ten sice tečoval puk vedle, ale pár vteřin nato se již nemýlil při souhře s Klepišem a prostřelil hostujícího gólmana mezi betony.

Poté musel na trestnou lavici Vašíček a Západočeši přesilovku Skladaného tečí Mudrochovy střely rychle využili, když domácího zadáka vrátili zpět do hry za pouhých 16 vteřin. Krátce nato si však podobně dobře vedla i Slavia při vyloučení Dobroně a 40 vteřin po jeho usednutí na trestnou lavici se dorážkou Klepišovy střely prosadil zblízka Drtina. V 36. minutě však Svoboda neviděl na ránu z Němcovy hole a hosté byli zpět ve hře. Stav 3:2 vydržel do druhé přestávky.

Krátce po zahájení třetí dvacetiminutovky unikl podél hrazení Vondrka, přihrávkou hledal Klepiše, jenž však v dobré pozici před Mensatorem minul kotouč. V 45. minutě však již družina kouče Vladimíra Růžičky vedla znovu dvoubrankovým rozdílem, když po Bednářově kroužení zakončeném ranou z mezikruží doklepl volně ležící puk těsně před brankovou čárou, ale za Mensatorovými zády, důrazný Červenka.

Ve zbývajících minutách Slavia pozorně hlídala vedení a nepouštěla hosty do šancí, kromě Hruškova vyloučení, kdy ostřelovali Svobodovu branku Dobroň s Hanzlíkem. V čase 57:52 sáhli hosté k riziku v podobě hry bez brankáře, chvilku nato přišel i oddechový čas Karlových Varů, ale veškerá snaha byla i po vyloučení Nováka marná. Konečné skóre naopak zpečetil střelou do prázdné branky Bednář.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Bylo to velmi náročné utkání, oboustranně hráči hrají opravdu nadoraz, ani jedna strana nechce dát milimetr ledu zadarmo a je to boj. Nám se podařilo vstřelit z předbrankového prostoru úvodní branku, což nás trošinku uklidnilo. Dnes jsme zaslouženě zvítězili, protože jsme byli důraznější, dali si na to pozor, ale především jsme se soustředili na defenzivu, kde jsme to zvládli."

Václav Baďouček (Karlovy Vary): "Začátek dnešního utkání trošku připomínal včerejšek. Byli jsme v úvodu lehce aktivnější, ale pak přišla tři naše zbytečná vyloučení, v závěru třetiny gól Slavie a bylo vidět, že Slavia se uklidnila. Dneska vyhrála zaslouženě, protože nás předčila v důrazu před oběma brankami. My jsme tři góly dostali po dorážkách, kdy zůstal jediný obránce na dva hráče soupeře. V tomto směru musíme do dalších utkání určitě přidat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz