Za hranicemi: Kodýtek sbírá bod na zápas, Hrubec září ve Švýcarsku

Petr Kodýtek | Foto: Twitter Tampereen Ilves

Petr Kodýtek navázal na skvělý start a ve Finsku pokračuje ve spolehlivých výkonech, Matyáš Kantner zase prolomil střelecké trápení. David Tomášek vede s Färjestadem švédskou nejvyšší ligu a Šimon Hrubec vychytal v uplynulém týdnu tři výhry Curychu. Kdo další na sebe strhl pozornost za hranicemi České republiky v předchozích sedmi dnech?

Kodýtek udivuje Finsko, Kanter se poprvé v nové sezoně trefil

Finská liga objevila v českých krajích další hvězdu – Kodýtka. Nenápadný střední útočník rozšířil českou kolonii v Ilvesu Tampere a ihned se zařadil k tahounům mužstva. V devíti zápasech bodoval devětkrát, rysům tak výrazně pomohl k nynějšímu čtvrtému místu. Odchovanec plzeňské Škodovky nastupuje v jednom celku i se Šimonem Stránským. Ten postupně nabírá formu, po dvoubodovém výkonu v tamperském derby se dostal na hranici pěti kanadských bodů.

Po mezisezonní přestávce se zatím hledá Kantner. Nadějný křídelník není produktivní a na první bod se opravdu načekal – poprvé skóroval až v sedmém utkání. Nastartuje ho první zásah k lepším výkonům?

Tomášek si připsal dvě trefy, Jašek zažil dvoubodový večer

Švédska SHL má za sebou šest kol a v čele tabulky stojí Färjestad, který ztratil body pouze jednou. V ideální pohodě tak nastupuje i Tomášek. Univerzální forvard slavil v posledních dvou utkáních dva zásahy. Dohromady má na kontě šest kanadských bodů, v průměru tedy bod na zápas. 

Lukáš Jašek se rozhodl po dvou sezonách strávených ve Finsku pro přesun do Švédska. A na jeho produktivitu si nemůžou stěžovat ani v další skandinávské zemi. Lahti vyměnil za Oskarshamn a opět boduje o sto šest. Naposledy zapsal dva bod, leč ani jeho příspěvek úspěch nepřinesl, a jeho nový zaměstnavatel se tak stále utápí na posledním místě.

Špaček září ve Švýcarsku, Hrubec ničí soupeře

Loňský ročník zakončil Michal Špaček s bilancí jednoho bodu na zápas. A šikovný centr řádí v dresu Ambrì-Piotta i zkraje nového ročníku – 9 kanadských bodů v sedmi zápasech mluví za vše. Naopak Roman Červenka se po zranění hledá. V prvním utkání po návratu sice rozhodl nájezdy, na bod ze hry však stále čeká. Ovládne i po roce nestárnoucí kapitán národního celku statistiky nejvyšší švýcarské soutěže?

Hrubcovi to ve Švýcarsku jednoduše sedí. Stejně jako vloni trápí i letos soupeřovy střelce a svůj Curych tlačí spolehlivými výkony na vrchol tabulky. V posledních třech duelech inkasoval pouze třikrát, úspěšnost jeho zákroků celkově dosahuje po odehraném měsíci téměř 94 procent. 

Povedený týden prožil také Matěj Stránský, který se aktuálně řadí mezi nejproduktivnější hráče celé NLA. V posledních dvou kláních zaznamenal tři body za dva zásahy a jednu asistenci a s osmi zápisy vládne bodování Davosu.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz